Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gu17sia

problem!

Polecane posty

Witam! Mam problem i szukam porady. Jestem w trzecim miesiącu ciąży i byłam już u mojej pani ginekolog, która przyjmuje prywatnie. Fakt, chodzić całą ciążę prywatnie to spory koszt i do tego te wszystkie badania to już głowa mała. Nie wiem czy zmienić lekarza na takiego z Nfz, który przyjmuje normalnie w przychodni? A co później z zaświadczeniami do becikowego? Boję się, że będę miała potem problem z uzyskaniem ich:(

A co podczas porodu w szpitalu? To, że chodziłam całą ciążę prywatnie do lekarza wpłynie jakoś na to jak będzie w szpitalu? Chyba nie będę musiała płacić za szpital?

Gość iiiizooolga
zaswiadczenie bierzesz od swojej babki prywatnej i od tej co bedziesz chodzic.. problemu nie bedziesz miala z otrzymaniem ich .. bo to obowiazek lekarza wypisac maly swistek...

Gość 5%ciepła
idź do gina faceta,ale nie dziw sie jak mu stanie gdy Ty zdejmiesz majtki

Gość iiiizooolga
i nie martw sie... nie bedziesz musiala placic za szpital.. nie wiem kto ci takich bzdur nagadal

Gość kolorowa11
becikowe nie jest tylko dla tych którzy chodzą do prywatnego ginekologa :D warunkiem jest mieć kartę ciąży nie później niż 10 tyg :D

Gość kolorowa11
dokładnie za szpital sie nie płaci :) a to czy będziesz chodziła do prywatnego czy nie nic nie zmieni w szpitalu.

Mam takie wewnętrzne przeczucie żeby lepiej nie zmieniać lekarza i chodzić prywatnie. A poza tym tego lekarza co przyjmuje w przychodni nie znam.

Gość kolorowa11
czasem prywatny nie znaczy lepszy..

A Wy jak byście postąpili na moim miejscu? Zmienić lekarza czy nie?

Gość kolorowa11
a ile płacisz za wizytę.?

pierwsze trzy wizyty 60zł, potem kolejne trzy po 50zł, a na końcu 40zł do samego rozwiązania.

Gość kolorowa11
to jakby nie patrzeć nie taki majątek... może i nie zmieniaj jak już chodzisz do niego to chodź :).

No niby nie majątek, ale jak dochodzą jeszcze badania? ZA podstawowe (morfologia, mocz, glukoza) płaciłam 24zł, a za badanie na toksoplazmozę IgG 45zł. Boję się że inne będę musiała jeszcze robić.

Gość iiiizooolga
a ja tam nie jestem za prywaciarzami.. ide tylko wtedy gdybym chciala zrobic usg w 3D:)

Gość kolorowa11
wiesz decyzja należy do Ciebie.. przemyśl sobie i sama zadecyduj :)

Gość gęsiareczka
Ja chodziłabym do lekarza, którego znam i któremu ufam. Poza tym uważam, że prywatna opieka jest dużo lepsza. U nas ginekolog bierze 100 zł niezależnie od ilości tych wizyt.

Gość iiiizooolga
no wlasnie te badania... na to majatek czasem idzie..

Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży a było to na początku lutego i dzwoniłam do przychodni żeby zapisać się jak najszybciej do lekarza, to pani w rejestracji powiedziała mi, że wolne terminy są dopiero na kwiecień, a jeżeli nie krwawię i nic złego z ciążą się nie dzieje to nie ma obowiązku mnie przyjąć od razu. A potem dowiedziałam się, że jestem w 7 tygodniu ciąży.

a jak to jest z położną, która przychodzi do domu? To jest położna z przychodni, w której jestem zapisana czy jak?

Gość kolorowa11
co do terminów to się zgodzę zapisać sie na jakiś bliższy trzeba czekać minimum miesiąc to chore ;/ ale kobiet która podejrzewa ciąże powinna być przyjęta jak najszybciej... co do położnej, to z tego co wiem do przychodzi pielęgniarka z przychodni gdzie jest się zapisanym..

W takim razie jak urodzę będę musiała się zgłosić do przychodni żeby poinformować o tym, że musi do mnie przychodzić w razie problemów taka położna.

Gość kolorowa11
nie chyba nic sie nie zgłasza... chociaż nie wiem, moja ciotka nic nie zgłaszała...

No cóż widzę, że jeszcze dużo informacji muszę nazbierać:) ale mam czas:)