Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhjaiebbx

do mam ktore kilka lat temu mialy cc

Polecane posty

Gość dhjaiebbx

hej mam pytanko czy nadal odczuwacie jakies dolegliwosci?bo u mnie zazwyczaj boli mnie z lewej strony podbrzusze kolo blizny gdy leze na lewym boku moj gin powiedzial ze poprostu mam zrosty po cc i dlatego odczowam bol...ale i tak troche mnie to martwi jestem przewrazliwiona na tym punkcie...ma ktos moze podobnie? dodam ze jestem 4 lata po cc

Gość dhjaiebbx
czasami miewam tez bolesne @ i po cc dotkliwiej odczowam owulacje

Gość gfhjuyf
upppppp

Gość gfhjuyf
nikt tak nie ma??

ja na szczęście nie mam nic takiego moja blizna jest maluśka i leciutko wyczuwalna, ale bóli żadnych nie miewam

Gość Antonella....
Jestem 5 lat po pierwszym cc i 2 lata po drugim. Dolegliwosci jako takich nie mam. Ale czuje owulacje jako cos w rodzaniu rozpierania ale to nie winna cc tylko po ciązy rozciagnęly sie więzadła podtrzymujace macice i niestety tak juz bedzie. Wiec moze u ciebie autorko jest tak samo.

Gość nie odczuwam żadnych dolegliwo
ści po CC pierwsza była 3,5 roku temu, druga 1,5 roku temu

Gość ja wlasnie mam
jestem po 2 cc pierwsza 7 lat temu ,druga 14msc.Wybieram sie do gina.Brzuch czesto mnie boli tak jakbym miala zakwasy,szczegolnie jak sie schylam lub kaszle a podczas@ boli i piecze jakbym miala swierza rane

Gość fwerfwerfw
ciągnięcie, uczucie obciążenia w okolicy blizny, dyskomfort przy np kaszlu (m.in. kłucie) - wciąż to mam tak samo jak bezpośrednio po cc jestem 2,5 roku po

Gość no niestety wszystko zależy
od doświadczenia i precyzji "rzeźnika";) i albo dobrze rozpruje i potem zszyje albo nie:O taka prawda

Gość .P A U L I N A .
bardzo duzo zalezy od predyspozycji kazdego organizamu do regeneracji. Duza częsc dolegliwosci , tj uczucie ciągnięcia, rozpierania powoduje naciągnięte w ciązy więzadła. Ktos juz o tym tu pisal. Więzadła naciągnięte bardzo w ciązy moga sie nie skurczyc do stanu przed ciązy i sa mocno naruszone wowczas powoduja dyskomfort np przed okresem albo w czasie owaluacji. Czasami zostaja zrosty na ktore chirurg nie ma wplywu. Ze zrostami jest juz gorzej bo moga powodowac niemoznosc zajscia w kolejna ciąze i trzeba je usuwac chirurgicznie.

Gość .P A U L I N A .
i nie nazywaj lekarza kotry robil cc rzeźnikiem bo kobiety mające cięcie nie są zwierzyną zeby je musial oprawiac rzeźnik.

Gość powiem tak, miałam w pazdziern
iku 2011 cc (polozenie posladkowe), chce miec drugie dziecko, ale nie chce rodzic sn, wole cc, niestety nie mam pewnosci, ze kolejne dziecko bedzie nieprawidlowo ulozone... zastanawiam sie, czy 2 cc jest u mnie mozliwa, jesli w ciaze zajde np ok. rok po pierwszym cc?

jestem prawie 5 lat po cesarce nic mnie nie boli a ty przez te 4 lata nie byłaś u gina by o tym porozmawiać ? może masz zrosty

Gość no niestety wszystko zależy
weź nie rzucaj się tak PAULINKA:O kolejna nadęta i bez poczucia humoru mamuśka na kafe:O sama miałam dwie cesarki i wcale nie uważam się za "zwierzynę":O