Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozliwe to??

kupka 4 miesiecznego dziecka POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mozliwe to??

moje dziecko od urodzenia mialo problemy ze zrobieniem samodzielnie kupy,byl tez czas ze zrobila sama dostawala dicoflor,a teraz nie moze zrobic sama, kupy sa zielono-brazowe twarde ,przyszlo mi do glowy ze to przez herbatke jablko z melisa. bo nic nowego jej nie podalam,dodam ze wyszly jej 2 zabki ale to chyba nic nie zmienia,sama juz nie wiem.kobietki kochane jak macie jakies pomysly rady to pomozcie mi bo mi juz rece opadaja

Gość mozliwe to??
bardzo prosze o pomoc

Gość może próbuj sporo dopajać
i faktycznie stosować probiotyki. Może BioGaia?? No i jeśli rozszerzasz dietę, to może też poprawić się po wprowadzeniu jabłka i śliwki suszonej. U nas jak na razie super się sprawdza BioGaja, świetnie reguluje maluszka.

Gość mozliwe to??
biogaja to probiotyk?pierwszy raz slysze ta nazwe,powoli wprowadam jablko ale to nic nie pomaga,czy moje dziecko moze miec cos z jelitkami jestem naprawde zalamana

Gość może próbuj sporo dopajać
myślę, że nie ma nic z jelitami. Wiele dzieci ma problem jakiś jelitowy w pierwszych miesiącach życia. W zasadzie więcej ma problem niż nie ma. BioGaja to probiotyk w kroplach. Dowiedziałam się o nim przy drugim dziecku i naprawdę rewelacja jak dla mnie.

Gość mozliwe to??
karmie mm hipp bio, kurcze jeszcze ten katarek juz 33 raz sie przypaletal 2 razy skonczylo sie antybiotykime,nie wiem dlaczego cora ma tak slaby organizm jestem zalammana,poczytalam troche o tej biogaji ciekawe opinie moze to faktycznie jakis sposob

Gość mozliwe to??
3

moze trzeba zmienić mleko? i koniecznie dopajać, dać trochę soku z jabłka, jeśli to nie pomoze lekarz, moze wtedy dać skierowanie na jakieś badania, ale najczęściej zmiana diety powoduje uregulowanie się pracy jelit

antybiotyk na katar? powiedz, ze miała coś jeszcze poza katarem to też może mieć wpływ na jelita i moz etrzeba dać probiotyk, ale nie dicoflor, bo on chyba jest dla starszych dzieci, ale tu moge się mylić

Gość mozliwe to??
dopajam sporo dziennie okol 300 ml herbatki wypija,mleko juz kiedys probowalam zmienic i wyszlo okropnie nawet podawalam bebilon comfort i wiecie co dziecko strasznie cierpialo nie mogla zrobic kupy a jak jej pomogllam to zielona buzujaca lejaca sie rzadka kupka a pediatra swoje ze to mleko jest och i ach i wrocilam z powrotem do hippa i bylo juz ok a tu znowu zawirowanie kurde co ja robie zle

zaparcie u niemowlaka moze też oznaczac alergię nie wiem co masz począć, ale coś jednak zrobić trzeba

Gość mozliwe to??
no miala katar i ropka zaczla okiem wychodzic okropne to bylo co chwile przemywalam ,sama sie zastanawiam czy to bylo konieczne ne wiem

Gość mozliwe to??
a czy przy alergi nie maiala by jakichs plam? tez juz sie zastanawialam ale na co?jak tylkomleko ma podawane

nie wiem, ale myślę, że te antybiotyki "popsuły" brzuszek, oby nie było czegoś jeszcze myślę o pracy jelit, ale wizyta u alergologa moze być potrzebna bo kolor tych kupek i konsystencja budzą wątpliwości trzeba dziecku jakoś ulżyć a bebilony pepti czy nutramigeny? sama nie wiem

objawem alergii moze być tylko kolor kupki, takze różnie bywa

Gość mozliwe to??
asiamt dziekuje za rady, sprobuje tym biogaja jak to nie pomoze to poszukam alergi