Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość józek skoczylas

PIT37

Polecane posty

Gość józek skoczylas

Mam krótkie pytanie na temat pitu a więc mam dwa pity 11 jeden z adeco (przepracowane 7 miesiecy) drugi pit 11 z zakladu (przepracowane 5 miesięcy) jakie koszty przychodu mam zaznaczyć ?Z jednego stosunku pracy (limit 1335) czy z więcej niz z jednego stosunku pracy? Pomoże ktoś zorientowany?

Gość nawet jeśli zaznaczysz
z więcej niż jednego stosunku pracy to i tak nie może przekroczyć 1335

Gość józek skoczylas
Słyszałem że z więcej niż jedengo stosunku pracy limit jest chyba 2020,ale mnie chodzi o to czy jak pracowalem najpierw przez adeco (posrednik) w zakladzie a po 7 miesiacach przejal mnie ten sam zaklad juz pod siebie to co mam zaznaczyc w picie?Z jednego stosunku czy z wiecej niz jednego? Pomóżta ludziska.

Gość nawet jeśli zaznaczysz
jak masz wpisane w picie 11 z adeco

Gość józek skoczylas
w picie z adeco mam zaznaczone z jednego stosunku pracy i koszty uzyskania przychodu wynoszą 778,75 czyli 7 miesięcy,potem przejął mnie ten zakład i tam koszty przychodu wynoszą 667,50 ( 6 miesiecy) czyli w sumie koszty wynoszą 1446,25.

Gość józek skoczylas
Zna się ktos na tym?

wpisujesz z wieluy stosunków pracy.Ponieważ nawet jak pracowałas w jednym zakladzie pracy to i tak było kilku pracodawców w Twoim przypadku 2 pośrednik i firma

Gość józek skoczylas
To może to komuś coś przyblizy,umowa z adeco do 30 czerwca a umowa z zakladem od 1 lipca z tym że 10 lipca adeco mi wyplacilo wyplate za czerwiec i ostatniego lipca zaklad mi wyplacil pensje miesięczną,czyli moge obliczać koszty uzyskania przychodu w kwocie 1446,25?

te koszty masz wpisane w picie jakie możesz odliczyc, z tym że musisz zaznaczyc że z wilu stosunkow pracy (nawet jak masz pit od pracodawców gdzie jest zaznaczone że z jednego)

wyszło że masz 13 miesięcy pracy w 2011 ? czy w dwóch pracowałeś 1 miesiąc równolegle ? czy styczniowa pensja doliczona ?

Gość józek skoczylas
Po zsumowaniu kosztów przychodu z dwóch pitów wychodzi mi 13 miesięcy. W adeco byłem zatrudniony od kwietnia 2010 do 30 czerwca 2011.

Gość józek skoczylas
Nie wiem czy równolegle,tak jak pisałem wcześniej umowa z adeco do 30 czerwca a z zakladem od 1 lipca, z tym że w lipcu otrzymałem dwie pensje,jedną z adeco za czerwiec a druga od zakladu za lipiec.Czy wpisac w picie 37 1335 i miec swiety spokoj?

Gość jak mikser
Tu Ci raczej nie pomogą,trza było w temacie wpisać "foto penisa" to by tu były tłumy a tak to sam widzisz,ja nie pomogę bo się na tym zupełnie nie znam.

czekaj jozek , a jaka ci wychodzi różnica w rozliczeniach 20 zl jakieś nie więc jak uważasz możesz zaznaczyć że to koszty z wielu stosunków :)

Gość józek skoczylas
No różnica jest w kwocie 20 zł więc żaden majątek,chodzi mi tylko o to żeby się nie przywalili w skarbówce. Nie wiem jak traktowac te dwie umowy o prace,miejsce pracy to samo tylko inni płatnicy,czy jako jeden stosunek pracy czy wiecej niz jeden.

Gość jestem zaaa tym
Chyba jako jeden bo to samo miejsce pracy.