Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Gość Ninka 2222
Witam:) Jak Wasze samopoczucie? Któraś w najbliższym czasie testuje?U mnie właśnie kończy się @ w nast tyg idę na monitoring owul.Najgorsze to że lekarza mam o 10 a na 10 idę do pracy i będę musiała kombinować:( A wy tylko testy owulacyjne i temp czy też profilaktycznie chodzicie na monitoring do lekarza? Mam jeszcze pytanko jeśli chodzi o mierzenie tem bo akurat nie stosowałam tej metody.czy zawsze mierzycie o tej samej porze?

hej :) test owu zrobiłam pierwszy raz w tym miesiącu.... no ja miałam bardzo nieregularne cykle... lekarz kazał przychodzić mi na monitoring, zazwyczaj 1 usg miałam robione 3 d.c. a póżniej ok 10 d.c., teraz Clo wreszcie zadziałało i miałam pęcherzyk :) dostałam pregnyl na pęknięcie i czekam..... w sobote minie 2 tygodnie od zastrzyku wiec może w weekend zrobie test? może juz cosik wyjdzie a po weekendzie wybiore się na bete... trzymajcie kciuki :) a u was jak?

temperaturę mierzy się zawsze o tej samej godzinie po min 3 godzinach snu. Ja nie chodzę na monitoring :-) Testować będę ok 22.04 o ile wczesniej @ nie przyjdzie. Miałam skok temp zobaczymy co się z tego wykluje :-) biore duphaston 2x1

Arbuzowa a od którego dnia cyklu bierzesz duphaston? bo @ przyjdzie po odstawieniu, do kiedy będziesz go brać?

Gość Ninka 2222
Nie wiem jak arbuzowa ale w moim przypadku to jest tak (w zasadzie dopiero jeden cykl brałam) że biorę od 17-26 c.Teoretcznie 27 dc powinnam dostać @ a dostałam dopiero 36 dnia.

Gość Paulinka_30-30
Hej dziewczyny jestem po pierwszej insemie ale chyba się udało-tak czuje :-) przedwczoraj miałam różowe plamienie a dziś mnie wszystko boli tam na dole i piersi mam jak ze stali. Testuje w poniedziałek także na razie żyje nadziej :-)

ja brałam duphaston od 16 d.c chyba, przez 10 dni, za pierwszym razem @ wogóle nie przyszła, za drugim razem dostałam po 4 dniach od odstawienia, norma jest chyba do 7 dni ale nie daje głowy :P Paulinka trzymaj się, mam nadzieję że się udało i będę trzymać kciuki :)

Gość Ninka 2222
Paulinka no to trzymam kciuki:)

Gość Paulinka_30-30
Dzięki Ninka :-) taka jestem podekscytowana a już staramy sie 2 lata więc byłoby genialnie gdyby się udało

Gość Ninka 2222
Wiem co czujesz.Ja w pierwszą ciąże zaszłam w 15 cyklu.Do tej pory pamiętam że musiałam zrobić trzy testy i betę żeby uwierzyć.

Paulinka 3mam kciuki mocno :-) Dziwny mam ten cykl skok mały i w ogóle nie wiem jak go zinterpretować. Poprzedni był bardziej czytelny. Mierzę tem i duphaston mam brać w 3 dniu skoku temp. czyli po owulacji. S teraz mam mały skok temp więc nie wiem czy owulka była mimo sluzu i innych oznak owulki.

Gość Paulinka_30-30
Dziekuje Arbuzowa Ja brałam duphaston od 17 lub 18 dnia cyklu w zależności czy owulacje miałam 13 czy 14. Zawsze po Nim myślałam, ze jestem w ciąży bo miałam WSZYSTKIE objawy :-( teraz już go nie biorę na szczęście

Paulinka ja muszę bo mam za mało progesteronu i przez to poroniłam poprzednią ciążę. :-) Opowiedz coś o sobie. Ile masz lat czy pracujesz :-)

Arbuzowa a do kiedy masz brać ten duphaston? ja narazie nic nie biorę, już się nałykałam przez ostatni czas mnóstwo tych tabletek... więc przynajmniej mam spokój przez chwile... ale pewnie od kolejnego cyklu znowu będę skazana na jakieś tabsy :/ właśnie Paulinka powiedź coś o sobie :)

Gość Paulinka_30-30
Bardzo mi przykro Arbuzowa z powodu Twojej straty :-( Jesli to rok masz w nicku to jesteśmy w tym samym wieku -też jestem z 83 czyli mam 28, pracuje zawodowo na dosyć odpowiedzialnym stanowisku ale nie mam nerwowej pracy. Mam kochanego Męża i tylko ta walka o dziecko zaczernia nasze życie.

Tak ja też rocznik 83 :-) Myślę dziewczyny, że i na nas przyjdzie czas :-) Mam Brać dupka do 22 potem test jeśli pozytywny dalej kuracja jak nie czekam na @

arbuzowa ja testuję 21 czyli dzień przed tobą oczywiście o ile się coś nie przytrafi wcześniej... mam jednak nadzieję że nie, że tym razem będzie dobrze choć zostawiam sobie taką otwartą furtke na rozczarowania. jeżeli chodzi o testy owulacyjne Ninka to ja również zastosowałam je poraz pierwszy w tym cyklu. I jak się okazało nie trafiły mi się szczególnie dobre. Kupiłam testy z alegro najtańsze. Uważam że to jest jakaś pomyłka. W zasadzie żaden nie wyszedł pozytywnie według interpretacji z instrukcji obsługi. Na następny cykl już się zaopatrzyłam w coś lepszego... Witam Paulinka miło poznać! Ja żadnych tabletek nie biorę no oprócz wiesiołka w pierwszej fazie cyklu i te tabletki oraz testy owulacyjne zastosowałam poraz pierwszy w tym cyklu i mam nadzieję że przyniesie to jakieś konkretne rezultaty. Jeżeli chodzi o wiesiołek to już moge powiedzieć że u mnie poskutkował natychmiast. Śluz płodny był bardzo obfity jak nigdy do tej pory. Poza tym żadnych tabletek nie biorę, chyba że wizyta u gina wkrótce coś zmieni. Teraz już tylko czekam cierpliwie, razem z arbuzową do dnia 20-stego tego miesiąca. Wracając do temperatury to dzięki arbuzowa za słowa, uspokoiłaś mnie i miałaś rację temp. podskoczyła i narazie się utrzymuje na wysokości 36,8. Powodzenia dziewczyny, myślami jestem także z wami. Je niestety nie mogę uczestniczyć w rozmowach w ciągu dnia, ale wieczorem jestem do dyspozycji. Do usłyszenia...

m..n Potwierdzam wiesiołek działa :-) U mnie skok też był owulka ok niedzieli-poniedziałku była. teraz tylko muszę się w cierpliwość uzbroić :-)

Gość kasiak77
Witam, jako nowa zapytam o co chodzi z tym wiesiołkiem? Ja na chwilę obecną biorę femoston i metformaxi; i w końcu wczoraj okazało się, że mam pęcherzyk w 9 dniu 20mm - trochę to dziwne ale lekarka powiedziała, że organizmy potrafią różnie reagować i mam działać. W poprzednich 3 cyklach nie miałam owulacji... nie wiem tylko kiedy on pęknie jakoś nie dopytałam, ale dostałam zalecenia żeby brać się do roboty!!! :) Dziś dzień przerwy a jutro powtórka :) Chciałabym żeby się udało... Trochę zielona jestem z obserwacją organizmu, bo przez ostatnie 8 lat brałam tabletki anty i zupełnie nie potrafię rozpoznać owulacji, wiem o śluzie itd ale jakoś mi ciężko to ogarnąć...

Gość Paulinka_30-30
zgadzam sie wiesiołek działa. Ja jeszcze piłam przed owulacja taki syrop guajazyl i maz tez-okropieństwo straszne ale gdzieś wyczytałam ze rozrzedza sluz i łatwiej plemnikom pływać. jak człowiek jest zdesperowany to wszystko zrobi wiec piliśmy przed owu z mezem jak nałogowcy :-) w poznjieszym czasie miałam badanie na wrogosc sluzu i okazało sie ze sluz akurat to mam ekstra i dałam sobie spokój

Kolejny dzień z rzędu mam pozytywny test owulacyjny hmmm dziwne ale cóż :-) tempka rośnie to dobrze a co u was? kto którego dnia testuje?

hej dziewczyny.... ja dzisiaj mam 24 d.c zrobiłam test ciążowy.... negatywny :( owulacje niby miałam 11.d.c bo 10 d.c. dostalam pregnyl na pęknięcie mojego pęcherzyka..... już nie mogłam wytrzymać... myślicie że test jest wiarygodny czy jest jeszcze jakaś iskierka nadziei, w sumie lekarz nie powiedział mi kiedy testować.... minęło od planowanej owulacji prawie 2 tygodnie.... już sama nie wiem... niby wiedziałam żeby się nie nastawiać ale już mi przykro ;( dajcie znać....

moje konto, czekaj pamiętaj tylko @ jest 100%, więc do póki jej nie ma to zawsze jest nadzieja. Zaczekaj jeszcze i nie załamuj się. Trzeba pozytywnie myśleć. Wiem że to trudne ale w tym wypadku jesteśmy bezradni... arbuzowa, tak się zastanawiam który to już dzień po owulacji utrzymuje ci się wysoka temperatura i czy masz jeszcze jakieś inne oznaki? U mnie temperatura też cały czas wysoko, ale testów żadnych nie robię. Czekam do dnia @ . Nie chcę się nakręcać , ale ciężko naprawdę ciężko o tym nie myśleć. moje konto a jakiego testu użyłaś, masz pewność że jest dobry. Bo widzisz ja robiłam testy owulacyjne i powiem szczerze że nie trafiłam na dobre. Dopiero pozniej się naczytałam że wiele dziewczyn na różnych forach na nie narzeka najbardziej.

moje konto, czekaj pamiętaj tylko @ jest 100%, więc do póki jej nie ma to zawsze jest nadzieja. Zaczekaj jeszcze i nie załamuj się. Trzeba pozytywnie myśleć. Wiem że to trudne ale w tym wypadku jesteśmy bezradni... arbuzowa, tak się zastanawiam który to już dzień po owulacji utrzymuje ci się wysoka temperatura i czy masz jeszcze jakieś inne oznaki? U mnie temperatura też cały czas wysoko, ale testów żadnych nie robię. Czekam do dnia @ . Nie chcę się nakręcać , ale ciężko naprawdę ciężko o tym nie myśleć. moje konto a jakiego testu użyłaś, masz pewność że jest dobry. Bo widzisz ja robiłam testy owulacyjne i powiem szczerze że nie trafiłam na dobre. Dopiero pozniej się naczytałam że wiele dziewczyn na różnych forach na nie narzeka najbardziej.

m..n no ja zrobiłam jakiś co dostałam gratis do testów owulacyjnych.... z allegro... jakieś tanie były... no ale 1 krecha wyszła.... no wiem żeby się nie nakręcać ale u mnie nawet ta @ nie przychodzi za często sama.... zobaczymy... w poniedziałek zakupie w aptece test i zrobię może w 28 d.c tak jak niby @ miałam ostatnie 2 razy.... tylko miałam przez duphaston tak regularnie.... dziewczyny lepiej tak z kimś pogadać... :) dzięki :) ja cały czas trzymam kciuki ze któraś z nas będzie miała 2 kreski niedługo :)

moje konto ja dokładnie o tych testach mówię, też zakupiłam je na alegro, za 1zl i owulacyjne i ciążowe. I jak wcześniej pisałam żaden nie wyszedł pozytywnie. Potem pogrzebałam trochę w internecie na tym forum również i bardzo negatywnie się o nich wiele dziewczyn wypowiada. Zatem głowa do góry. Zaczekaj jeszcze chwilę, zakup lepszy test a może wszystko będzie dobrze...

zdenerwować się można na ten internet dzisiaj, nie wiem co się dzieje... załącza mi po dwie wypowiedzi. Właśnie zżarło mi dłuższą wypowiedz i nie wiem czy się załączyła... ah