Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Gość Ninka 2222
Może plamienie implantacyjne??? U mnie humor nadal nie za ciekawy chyba dlatego że skończyłam urlop i wracam do pracy.

Nie lubię powrotów po urlopie :-) ciężko się wdrożyć :-) Odliczam dni do testowania...strasznie się wlecze ten czas :-) Co tam u Ciebie moje konto? Myślisz ze Calineczce się udało?

hej dziewczyny :) mówiłyście o wieku... ja skończe w tym roku 27, co do tego podłego humoru to mnie też w weekend dopadł.... niby sobota mi szybko zleciała bo dużo pracy miałam ale niedziela... masakra... wszystko mnie bolało, głowa, plecy... i nic mi się nie chciało.... no Calineczkę nam coś pożarło.... mam nadzieję że jej się udało.. dlatego o nas zapomniała :) no ja po sobotnim przytulańsku jak poszłam do łazienki to miałam taki śluz kolorowy... tzn taki nie czerwony, ni biały... taki brudny :P jeśli wiecie o co mi chodzi.... no ja dzisiaj też marnie się czuje... boli mnie trochę dołem.... może na @ :/ już sama nie wiem.... bez sensu... dopadła mnie jakaś chandra :/ Arbuzowa a ty kiedy testujesz? dziewczyny a wy jak tam? jakieś zmiany ?

@ przypada na 21 może zaczne testowanie 20...jak nie wytrzymam :-) ale chciałabym w @ albo po. A po przytulankach z tym śluzem też u mnie różnie bywa. Zrobiłam obiadek to moge odpocząć bo jutro znowu do pracy :-) Ja mam 29 lat :-) i staram się o pierwsze dziecko.

Gość kasiak77
witam dziewczyny... ...jeszcze ta dobijająca pogoda :( Mnie też brzunio pobolewa tak jakoś dziwnie! Kolorowo to ja też wczoraj miałam i mój wysyła mnie do lekarza jakiegoś innego (zdenerwował się tą wydzieliną) , ale ja mam już dość zmian w styczniu zmieniłam lekarza i teraz jakby był efekt po lekach - ten pęcherzyk! Poczekam do majowego weekendu zobaczę, co będzie z testem i później będę się zastanawiać co dalej! Kto by pomyślał że z zajściem w ciążę można mieć taki problem... dobija mnie jak oglądam programy, gdzie jakaś laska ma 5 dzieci w wieku 27 czy 30 lat!!! Dziewczyny ja jak na razie to nastawiam się pozytywnie i jadę z samochodem do warsztatu :) trzymam za nas kciuki ;)

Gość m--n
cześć dziewczyny... ja testuje 20, to dziń spodziewanej @... więc już tuż tuż, ale czas jakoś strasznie mi się wlecze, już nie mogę się doczekać. a dziś rano bardzo zle się czułam, było mi słabo i miałam mdłości. Nie wiem może to ta pogoda i źle przespana noc tak na mnie wpłynęła. Bo chyba na mdłości związane z ciążą to za wcześnie, jak myślicie? Napewno nie są to mdłości przed @ bo wcześniej takich niezaobserwowałam. Na dodatek powiększyły mi się piersi i nie moge się ułożyć w nocy (lubię spać na brzuchu), dlatego tak słabo sypiam ostatnio. i ta ponura pogoda... mam nadzieję że u was samopoczucie lepsze, pozdrawiam wszystkie forumowiczki

mhm... ten wcześniejszy wpis to oczywiście moja sprawka. przepraszam za błąd

hej.... dostałam tej pieprzonej @.... aj............ bez sensu.... w czwartek jak się uda pójdę do lekarza bo kazał mi się zjawić 3d.c. o matko... humor mam nadal wisielczy... podejrzewałam ze się zjawi ale póki jej nie było zawsze jakaś iskierka nadziei była.... aj.... no ale niby nowy cykl to nowa szansa.... ale co to za pocieszenie.... czekam z Wami na testowanie:) mam nadzieję że któraś zobaczy 2 krechy :P

hej moje konto... jak już dobrze zauważyłaś nowy cykl nowe nadzieje, trzymaj się... musi być dobrze... ja dziś czuję się znacznie lepiej, choć mam takie dziwne kucie w okolicy jajnika. nie wiem co to może być, bo przed @ zwykle boli mnie inaczej tak płaszczyznowo... nie umiem tego wytłumaczyć. kurcze tak bardzo chcę żeby tym razem było inaczej że nie mogę myślec o niczym innem... może sama sobie to wymyślam i wmawiam...

m..n... mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej... ale ja ostatnio źle się czułam, też mnie kuły jajniki... ale w sumie to były bóle przed @..... miałam nadzieje że się ta @ nie pojawi.... juz zapisałam się do lekarza na czwartek :) zobaczymy co mi powie.... tylko jeszcze muszę mojego M na badania wygonić.... ma skierowanie na badanie nasienia.... czy któraś miała z tym do czynienia? wiem tylko że trzeba się wstrzymac z seksem przez min 3 dni przed badaniem.... ile kosztuje badanie nie wiem.... zobaczymy czy mnie będzie chciał wysłać na drożność.... m..n życzę powodzenia :) do 20 już tylko 3 dni.... to już tyle co nic :P powodzenia :)

dziękuję moje konto za miłe słowa... mam takie duże oczekiwania... jak nic nie wyjdzie będzie mi ciężko się z tym pogodzić. niestety na temat badania nie wiem nic, więc nie pomogę, ale trzymam kciuki...

Gość Ninka 2222
Moje konto przykro mi że tym razem Wam nie wyszło ale może w maju coś się wykluje.Wiesz jak to się mówi maj to miesiąc miłości;) M.n a Ty kiedy testujesz? Mam iść w czwartek a następnie w pon na monitoring owuli i chyba nici z tego bo mam sajgon w pracy i nie będę mogła wyjść a niestety lekarz przyjmuje trzy razy w tyg i to w takich godz w których oczywiście pracuję.Co najgorsze jakbym dostała @ o czasie to spokojnie mogłabym pójść bo miałam urlop:>

no ja zapisałam się juz na czwartek do lekarza... kazał mi się zjawić 3d.c. a później zobaczymy..... no a na monitoring w jakie dni chodzisz? tz. w które dni cyklu?? ja ostatnio byłam w 3 i 10, wcześniej chyba w 3, 10 i 16 jakoś tak.... powodzonka :)

Gość Ninka 2222
Mam przychodzić w 12dc i 15 lub 16 dc.Ostatnio 12dc było widać jajeczko ale doszło do pęknięcia dlatego też dostałam duphastoni oczywiście cały czas bromergon.W tym cyklu jakoś nie mam nastawienia całkowicie.

Gość kasiak77
moje konto - strasznie mi przykro że tym cyklu się nie udało :( ale trzeba być dobrej myśli. Co do badania nasienia to najlepiej jak zadzwonisz do kliniki gdzie wykonują takie badania i dokładnie się wypytasz co i jak, można też znaleźć info na stronach klinik leczenia niepłodności z tego co pamiętam to koszt jest od 100 w górę w zależności co będą badać... Ja dziś dostałam takich brudnych upławów jak przed @ a termin na @ to początek maja, więc nie wiem co jest grane i jeszcze jajnik mnie kuje! A do tego jak teraz mi się nie uda to nie wiem, co to będzie, bo u mnie w pracy kiepsko, a tak bym miała jakąś ochronę jakbym była w ciąży, jak mnie zwolnią to nie wiem jak to ogarnę :( Od maja muszę wrócić do pracy bo teraz na L4 jestem i już nie będę mogła chodzić do lekarza kiedy mi pasuje, bo oczywiście godziny przyjęć 10-14 akurat jestem w pracy daleko od przychodni...

Gość Ninka 2222
Dziewczyny z jakich regionów pl jesteście? Ja z małopolski.

Gość kasiak77
ja warszawa

rozumiem was i szczerze współczuję, praca to może być ogromny problem dla kobiet starających się, zwłaszcza teraz w dobie ciągłego i narastającego kryzysu... ja pracóję w wolnym zawodzie, więc mam trochę więcej swobody w planowaniu sobie godzin pracy. przynajmniej tak mi się wydaje. nie miałam do tej pory takiego problemu, dodatkowo pracuje na godziny więc zarobię tyle ile wypracuję. jak widac są plusy i minusy takiej formy płatności, bo wszystkie urlopy mam niepłatne. ale tak jak wcześniej wspomniałam coś za coś... ninka ja testuję 20-stego a jutro idę do lekarza, bo juz miesiąc temu zapisałam się na wizytę kontrolną zaniepokojona że nic nie wychodzi. mam jednak nadzieję że tym razem wyjdzie. dziewczyny jak myślicie czy jak lekarz zrobi usg to może coś zobaczyć?

Przykro mi moje konto że się tym razem nie udało. Ja niedługo testuję ale czuję że i mi przyjdzie @ małpiszon czerwony. Poczekam do testowania. badań nasienia jeszcze nie robiliśmy ale słyszałam że kosztuje ok 150-250 zł zależy jak bardzo zaawansowane. Drożności nie miałam robionej ale na samą myśl mnie wszystko w środku boli. za dużo się naczytałam.

Gość kasiak77
m..n - no to miło :) może razem będziemy chodzić z brzuszkami na spacery!!! Ale bym chciała już wiedzieć i nie czekać do maja nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie... Słuchajcie a po jakim czasie można robić najwcześniej test, wiem że najlepiej w dniu przewidywanego @ ale może są jakieś wcześniej???

hej :) już staram się nie przejmować ta głupią @... przylazła to i pójdzie kiedyś :P ide w czwartek do lekarza... to bedzie mój 3d.c.... zobaczymy co mi powie... co do badania nasienia pytałam się w jednym laboratorium... koszt 50zł, trzeba zachować wstrzemięźliwość ok 4-5 dni :P i w ciągu godzinki dowieźć nasienie do badania.... w pojemniczku najlepiej z apteki tym na mocz... :P no arbuzowa ja też się naczytałam o tej drożności to też jak mysle to już mnie boli :/ później jeszcze się odezwe bo musze spadac pappa :)

wiesz kasiak ja kupiłam teraz taki, który niby po 6 dniach od zapłodnienia może wykryć, ale w ulotce jest napisane minimalny poziom jest od 25mlU, więc to jest troszeczkę mniej od tych najtańszych. Wiem że są tez takie które wykrywają już 10mlU, ich natomiast w sklepach nie widziałam. wracając do tych 6-dniowych, to jeszcze ich nie używałam więć ci nie powiem jaka jest ich skuteczność. W ulotce zastrzegają jednak że najlepiej test wykonywać w dniu spodziewanej. Więc wszystko wraca do jednego worka

Gość kasiak77
...a ja już trochę doczytałam o testach i niestety najlepiej czekać do @

Gość Ninka 2222
Dokładnie tak ja robiłam test dzień po spodziewanej miesiączce i druga kreska była średnio widoczna podejrzewam więc że gdybym go zrobiła z dwa dni wcześniej nie wykryłby ciąży.

moje konto ja czytałam, że nasienie najlepiej dać do badania na miejscu bo ono się upłynnia i może być błędny wynik.

Testowałam dzisiaj z ciekawości 1 krecha ale tego się spodziewałam poprzednio test wyszedl w @ prawie nie widoczna 2 kreseczka a dzień później tez słaba ale bardziej widoczna.

dzięki arbuzowa za podpowiedz, ah ale się boję tej jutrzejszej wizyty... żyje cały czas nadzieją... wiesz podpatruje ten twój wykres i porównuje go do swojego. Ciekawi mnie czy taki łagodny dosyć taki jednostajny to typowy wykres dla zapłodnienia. może widziałaś wykresy innych kobiet które zaszły. Bo widzisz u mnie temperatura jest wysoka cały czas jest ponad tą drugą kreskę ale bardzo trójkątna. Chodzi mi o to że raz mam 36,8 a potem na drugi dzień spadek o 0,1, kolejny dzień znowu skok o 0,2 do góry i w następny znowu spadek o 0,1. Czy wygląd tej temperatury i taka jej dynamika o czymś świadczy. Ciekawa jestem twojego zdania?