Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Moje konto nie weim juz sama kiedy testowac a dziewczyny wiecie co dzis ranojak mierzylam tem 20 min wczesniej to bylo 36.9 jak o 7:00 to bylo 37.1 a rteciowym 37.2 i zaczynam sie nakrecac, ze to moze juz spadek tem przed @ ale na karte nanioslam 37.1 :P chyba musze jakis dobry termometr do owu kupic ja juz takiego swira odstawiam, ze szok hihihi gdzies wyczytalm na jednym forum jak mowiono aby nie bawic sie w pomiary tem bo krecka idzie dostac - ja go chyba dostaje hihi

Gość wannika1
mi sie wydaje ,ze jak mam owulacje to mnie jajniki bardzo bola, az mnie zgina tak, a sluz mialam taki jak na owulacje dopiero 19.3 i wtedy tez sie kochalismy

Calineczka ja z tym mierzeniem mam tylko takiego świra że lubię sobie ten mój wykres obejrzeć co jakiś czas jak mi ladny wyjdzie i prawidłowy. Mierz 1 termometrem kochana. A w cyklu w którym zaszłam temp skoczyła ale po 3 dniach troszkę spadła ale nie tak nisko jak przed owulką i byłam pewna, że nic z tego. Miałam ostatni test i ot tak go sobie zrobiłam bo lubię testować. Mimo, że ciążę poroniłam nie zraziło mnie to do testowania ;-)

No i lipa dziewczyny tem spada tak wiec dzis albo jutro przyjdzie ta cholera @ smutno mi 1-36.8 @ 2-37.3@ 3-37.0@ 4-36.6 5 - 6-36.6 7-36.6 8-36.5 9-36.6 wsp. 10-36.6 11-36.7 12-36.7 13-36.7 14-36.6 15-36.6 wsp. 16-36.6 17-36.5 18-36.6 wsp. 19-36.7 20-36.7 21-36.6 22-36.4 23-36.5 wsp. 24-36.7 test owu pozytywny wsp. 25-36.8 26-36.7 wsp. 27-36.9 28-36.9 29-37.1 30-37.0 31-37.2 32-37.1 wsp. 33-37.0 34-37.2 35-37.2 test ciazowy negatyw :( 36-37.2 37-37.1 38-36.9 i co powiecie o o tempkach kto sie lepiej zna ?? jakies rady Smutno mi ;(

no ja niestety nie pomoge :/ nigdy nie mierzyłam temperatury, kiedyś zapisywałam długość cylki ale to i tak było bez sensu bo miałam strasznie nieregularne :/ Calineczka jeśli nie dostaniesz @ do poniedziałku to może warto wybrać się na tą bete :)

Gość MagdaJW
Znalazlam cos takiego: Zazwyczaj jeśli doszło do zapłodnienia komórki jajowej temperatura ciała powinna wzrosnąć powyżej 37C, ale nie jest to regułą. Temperatura jest cechą indywidualną i znaczenie ma tutaj różnica temperatur, a nie ich wysokość sama w sobie. Przy zajściu w ciążę istotny jest stały wzrost temperatury w ogóle, np. ze średniej sprzed owulacji 36,4 na średnią po 36,8C. W zwykłym cyklu jednak temperatura także powinna wzrosnąć (o co najmniej dwie kreski, czyli o 0,2C). Dlatego często nie można stwierdzić, czy to już ciąża, czy tylko zwykły wzrost temperatury ze względu na zwiększoną produkcję progesteronu po wytworzeniu przez jajniki ciałka żółtego. Należy zatem czekać na punkt kulminacyjny - moment przed spodziewanym krwawieniem miesięcznym, kiedy to w przypadku ciąży temperatura utrzymuje się na mniej więcej stałym poziomie. Spadek temperatury jest przepowiednią końca cyklu. Choć, znów, nie jest to reguła i niewielki jednorazowy spadek, może nas często jedynie nastraszyć

i chyba nadchodzi @ brzuch mnie boli :( i zobaczylam troche sluzu rozowego :( - ale sie wnerwilam :/

Gość MagdaJW
Plamienie to zwykle ma czas około 7 dnia po owulacji jednak pojawić może się w czasie od około 6 do 12 dnia po jajeczkowaniu . Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle . Nie można porównywać go do normalnej , obfitej miesiączki tu zapewne mamy już z nią do czynienia . Również kolor plamienia implantacyjnego często budzi wiele wątpliwości . Ogółem plamienie to jest bladoróżowe ( częściej ) lub czerwone . Czasem plamienie implantacyjne ma kolor brązowy to jednak zwykle jest oznaką niedoboru progesteronu. Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test ciążowy zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik. 2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym test ciążowy powinien być już jednak dodatni.

Gość calineczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyno przestan sie nakrecac i wydziwiacz tymi temperaturami bo masz na tym ponkcie jakigos hopla daj na luzzz i staraj sie spontanicznie a nie na sile bo calkiem sie zablokujesz temperatura spadala a to oznacza ze @przyjdzie patrzac na wykres

calineczka wpisze twoje temp do programu bo tak z zapisków nie potrafię oceniĆ Ja byłam dzisiaj 1 dzień w pracy. Nie było źle.dd d

hej dziewczyny :) u mnie dobre wieści..... byłam na usg dzisiaj rano :) jak się zapytałam czy coś ruszyło... zaczął się śmiać i powiedział że ruszyło ruszyło i to z kopyta :P mam pęcherzyk który ma 20mm a dzisiaj mam 10 d.c. :) dostałam od razu zastrzyk z pregnylu 1000 :) mam nadzieje że przy takich wspomagaczach cosik zmajstrujemy :) trzymajcie kciuki :) jeśli się nie uda mój M ma skerowanie na badanie nasienia a ja chyba bede miała drożność robiona :/ ale mam nadzieje ze się uda :) oby.........

no pregnyl dostałam dzisiaj rano, koło 10 więc lekarz powiedział ze najprawdopodobniej w niedziele wieczorem bedzie owulacja :) czytałam w necie że najczęściej do 36 godzin chociaż czasem dziewczyny maja po 12 godzinach od podania... zależy od organizmu. ponoć się czuje trochę... nie wiem, pierwszy raz dostałam pregnyl na pęknięcie :) no to jak 9 d.c masz to też już można zacząc działać :P

hej hej :) no u mnie żadnych zmian :/ teraz mnie dopadła myśl że czy się udało dowiem się najwcześniej za 2 tygodnie bo pregnyl fałszuje wyniki testu ciążowego pokazując 2 kreseczki :/ mam nadzieje że uda nam się :) a tak wogóle to w weekend zła byłam miałam szkołę, zmęczona byłam ... jeszcze na dodatek wkurzają mnie plotkary stare jedne.... aj.... braliśmy ślub w styczniu ale dlatego że chcieliśmy mieć ślub zimą a tutaj dowiaduje się ze w ciąży jestem... mojej mamy się babki pytały kiedy babcią zostanie?? a mnie jedna osobiście pogratulowała... masakra :/ chciałabym żeby to było prawdą... ale jak to niewiele babom trzeba żeby se gadały... ze ślub w styczniu to nic tylko w ciąży... wkurzają mnie takie stare babska :/ ale cóż ludzie gadali, gadają i będą gadać...

Moje konto nie przejmuj się u nas tak samo. Moją przyjaciółkę w 4 miesiącu ciąży strasznie bolały nerki i nawet była karetka dostała leki i zastrzyk, a plotkary stwierdziły, że pewnie ukrywała wcześniej ciążę i już urodziła...:-) one tym żyją. Ja zakupy zrobiłam tylko mój małż wzdychał nie lubi długo chodzić :-) Więc za 2 tygodnie zrobisz betę?

no hej :) no wiem wiem... one tym żyją, przynajmniej mają o czym gadać :) wale to... chociaż jak te ploty dotyczą ciebie we własnej osobie to Cię to wkurza :/ no co do zakupów to z moim M jest tak samo :/ najlepiej jakby mnie w sklepie zostawił i później odebrał bo tak to cały czas jęczy i chce do domu :P a najlepszy tekst zawsze to " pośpiesz się" albo " to może ja w samochodzie zostane" :P a jeść trzeba i zakupy też robić trzeba... same się nie zrobią :) no ja jeszcze w domu muszę okna umyć bo dzisiaj w miarę słonecznie i urwe się z pracy może troszkę wcześniej :) no za 2 tygodnie skoczę na bete... ale to jeszcze tyle czasu... masakra.. a ty jak tam? Calineczka a ty gdzie się podziewasz?

Ja dzisiaj mam wolne i tak nadrabiam zaległości. Wybieram się do rossmanna po kosmetyki jakies dezodoranty itp bo mi się kończą. Później zrobię obiadek i zabiorę się za pranie. Mam nawet ładny wykres tzn nie ma żadnych odchyłów i dziwnych skoków temp. Czekam na owulkę :-) dzisiaj 12 dc

no ja robiłam test wczoraj i dzisiaj rano :) miałam zrobić w niedziele ale zapomniałam, wczoraj test owu był bardzo widoczny, dzisiaj rano też 2 kreski ale już blade, gin stwierdził że powinnam mieć owulację w niedziele wieczorem, nic nie czułam, co jakiś czas mnie jajnik zakuł ale nic poza tym :/ nie wiem czy to dobrze czy źle... mam nadzieję że pecherzyk pękł :) ja mam dzisiaj 13 d.c ale w 10 miałam juz duży pęcherzyk no i ten pregnyl podany :) powodzonka :)

Ja nigdy nie czuję owulacji. Wiem mniej więcej kiedy była po skoku temp. Za to czułam tą implantację taki lekki ból w podbrzuszu :-)

no właśnie calineczka? co z Tobą? ja właśnie umyłam okna i już padam... a ty arbuzowa gdzie pracujesz? właśnie dopiero zobaczyłam że pierwszy dzień niedawno :P

no ja w biurze z projektami domków :) i ogólnie z nieruchomościami :) ale wogóle nie w zawodzie.... no ale trzeba się cieszyć że w domu nie trzeba siedzieć :P

Tyle ludzi przychodzi pytać o pracę, że naprawdę człowiek zaczyna doceniać to co ma :-) Coś nam Calineczka zniknęła....może jej się udało:-)

NO hej hej :) ja dzisiaj jeszcze w pracy ale zaraz wyskocze na miasto na chwilkę :) no Cakineczka zaginęła... ale może na swieta wyjechała... co do ciąży no mam nadzieje że jej się udało :) ja mam pytanie z innej beczki.... czy pregnyl fałszuje wynik testu owulacyjnego czy tylko ciązowego? bo niby owulacje miałam w niedziele po pregnylu i dzisiaj też mi wyszedł test owu pozytywny?? więc juz nie wiem ?? a ty jak tam? myślisz że się udało? ja czekam, ale nie chce sie napalac zeby się nie rozczarować :/