Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomekp23

Dowód na istnienie Boga? Chyba mam

Polecane posty

Gość tomekp23

Tak się ostatnio zastanawiałem nad tym jaki może być Bóg. Ludzie tak chodzą do kościoła, modlą się, ale nie rozumiem dwóch rzeczy, czemu służą modlitwy, skoro Bóg jest wszechmocny? Że niby umacnia go nasza wiara? Watpie. A dwa to to, że panuje przekonanie, iż Bóg jest dobry, sprawiedliwy. Chcę w to wierzyć, ale nie uważam by był w pełni dobry, spójrzcie np. na Nergala, źle się wyrażał o Bogu, czytałem takie wypowiedzi i dopadła go choroba. Wałęsa o śp. Lechu Kaczyńskim coś w stylu, że to że zmarł było jego osiągnięciem, rok później, prawie co do jednego dnia, wypadek ma jego syn. JEscze inny przykład, Rutkowski taki zabiegany w sprawie małej Madzi i co?? Prawie go szybko jadący samochód potrącił, właściwie sekunda szybciej bieglby i mogłoby tragicznie się do skończyc. Widziałem to na filmiku. Przypadek? Nie sądzę. Ale jedno co mnie denerwuje to to dlaczego Bóg taki jest, że nie odpuści i podda kogo chce próbie? Co on chce, żebyśmy pokory nabrali, przystopowali trochę? Niech przestanie nami dyrygować !!! wierzę w Boga, ale nie lubię go. Nie lubię tego co wyprawia z ludźmi. Zobaczcie na niektórych złych ludzi ile żyją, po 80 lat czy więcej, a dobrzy, szczęśliwi często mają raka, wypadki. Tak było w mojej rodzinie, najspokojniejsi, uczynni, lecz musiało ich coś spotkać złego niestety. Kto za tym stoi? Bóg. Ten, który celowo zsyła na nas nieszczęścia, a samemu od wieków sobie spokojnie istnieje, jeśli ma zamiar tak dłużej robić apeluję do NIEGO - zacznij i sam żyć w biedzie, samotności, wtedy przekonasz się czy tak miło jest traktować ludzi jak królików doświadczalnych.

Gość Bóg...........................
Ktoś wątpił w moje istnienie ?

równie dobrze zdarzenia o których mówisz mogły być zupełnie przypadkowe

Gość tomekp23
no tak. otwartą furtkę sobie zostawił na wypadek podejrzeń.

widzisz tylko że większość złego na tym świecie stwarzają sami ludzie ;]

Gość z Dolnego Śląska
Parę lat temu była powódź i wielu ludzi straciło dobytek w mojej okolicy. Ale jajca: recydywista i pobożna emerytka, jak również niedawno urodzone dzieci ucierpieli po równo. Jak to wyjaśnisz?

Znane pyt.Skoro Bóg jest wszechmogący to czy jest w stanie stworzyć taki kamień którego nie podniesie??--mysle że odp.uzyskam dopiero w innym wymiarze;-),ale mimo co wierzę:-)

Gość mentaI cut
skąd wiadomo czy Bóg jest wszechmocny? a może istnieje coś potężniejszego od niego. w końcu kto stworzył Boga?? sam się stworzył? ewoluował z istoty mało potężnej w potężnego Boga?