Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooxxxooooooww

Ból podczas stosunku..

Polecane posty

Gość ooooxxxooooooww

Witam, mam bardzo nie przyjemny problem.. Mianowicie jest nim ból podczas współżycia. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Czym to może być spowodowane ?

Gość Magdalena Matylda Monika
Od początku czy dopiero teraz się pojawiło? Zmieniałaś partnera czy nie? Zaczęłaś stosować antykoncepcję hormonalną? Jeżeli to się pojawiło nagle, z tym samym partnerem i nigdy się nie pojawiało, to ja miałam taką sytuację. Okazało się że miałam po prostu stan zapalny a nie miałam wcale upławów, od czasu do czasu coś tam zapiekło ale nie tak uciążliwie - w sensie nie tak, że cały czas. Także radzę pójść na kontrolę. Ja dostałam tylko na 3 dni Macmiror Complex w globulkach, do tego Lacibios Femina przez 2-3 tygodnie i po tym leczeniu ból zniknął.

Też czasem tak mam i nie mam pojecia od czego to zalezy. z tym że raczej boli mnie tylko w pierwszym momencie, i po stosunku. czasem faktycznie moze byc to spowodowane jakas infekcja czy podrażnieniem, moze tez byc zbyt male nawilżenie, no i przede wszystkim musi byc ochota na seks, inaczej roznie to sie moze skonczyc ;) kiedys miałam tak za kazdym razem, zero przyjemnosci tylko dyskomfort (nie byl to bol), ale zmienilam faceta i przeszło jak ręką odjal ;) przede wszystkim zmienilo sie nastawienie do tych spraw. bo wiekszosc rzeczy siedzi w głowie... takze jesli boli Cię od niedawna ale za kazdym razem, przejdz sie do lekarza, albo sprobuj stosowac duzo zeli nawilzajacych, proboj cos zmienic, bo jesli problem bedzie pojawial sie dluzej to niestety jakos tak zostanie to w głowie i pozniej juz bedzie tylko strach przed stosunkiem "zeby nie bolało", i ciagle myslenie o tym spowoduje że jednak bedzie bolało... tak to niestety działa, przerabiałam na sobie. ;/