Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z meszkiem

Meszek:(

Polecane posty

Gość z meszkiem

hej dziewczyny, niedawno odstawilam hormony i niestety moja cera swiruje, oprocz tego ze obsiadly mnie pryszcze to nad gorna warga pojawił sie meszek!!!!!!!! niewiem co mam na to poradzic, jak go usunać, troche sie boje ze po depilacji wlosy stana sie mocniejsze i ciemniejsze, ale z takim wasikiem tez niechce byc bo pod slonce bardzo go widac moze jakis krem do depilacji?? mozecie cos poradzic??

Gość oklahoma city
krem z veet do skory wrazliwej, ja stosuje juz od roku. meszek pojawil sie po hormonach jakie przyjmowalam na astme:( a ile przytylam to juz nie mowie....

Gość rikitikita
a ja własnie zakupiłam krem z bielendy z aloesem do skory wrażliwej, wieczorem bede testowac:)

Gość bobson
A ja mam pytanie bo zakładałem temat dwukrotnie i żadnej odp.,mam 18 lat i jestem szatynem o jasnej karnacji.Chciałbym się dowiedzieć czy można jakoś przewidzieć czy pojawi mi się bujne owłosienie na plecach.Ja uważam że gdybym miał mieć,to już by zaczęły mi rosnąć i mój ojciec też nie ma.Chciałbym poznać wasze zdanie,ponieważ mnie to troche dręczy,a na jakimś forum czytałem że dopiero po 20 będzie wiadomo czy pojawi sie bujne owłosienie czy też nie.

Gość bobsonie,
to zależy od organizmu i horonów, ale bardzo prawdopodobne, że będziesz miał tak jak Twój ojciec ;) Jeżeli chodzi o meszek - przede wszystkim jeżeli skóra "szaleje", radziłabym udać się do lekarze, jednakze warto wziąc pod uwagę to, że prawie każda iizewczyna takowy posiada. Bardziej lub mniej widoczny, zostawia lub się go pozywa. Ja miałam ciemny wąsik, trochę widoczny i bardzo mi przeszkadzał. Postanowiłam go depilować. Używam depilatora i jeżeli posiadasz ten sprzęt, polecałabym go użyć :) Wiem że trzeba trochę odwagi, ale wbrew pozorom to tak bardzo nie boli. A wyrywa szybko, dokładnie i efekty utrzymują się bardzo długo. Można zrobić potem poprawki pincetą. A jak nie depilator to plastry woskowe.Osobiście nie używałam ich, ale słyszałam, ze też są dobrym sposobem. I lepsze to niż wydawać kasę na regularne wizyty u kosmetyczki. Zaczerwienienia powinny zniknąć w ciągu nocy, dlatego warto depilować wieczorem lub dzień przed np. pójściem do szkoły. I jeszcze a propo obaw. Ja również myślałam, że jak zacznę depilować, to włoski będą mocniejsze i będą szybko rosły. NIEPRAWDA. Jak już powiedziałam, efekt trzyma się 2,3 tygodnie albo nawet i dłużej, a nawet po tym czasie włoski są mniej widoczne niż wcześniej, nie rosną mocniejsze a troszkę słabsze. Tylko pamiętaj - pod żadnym pozorem nie używaj zwykłych żyletek. I nie depiluj często, bo wtedy faktycznie może być gorzej. A i kremu do depilacji nie polecam. Krótkotrwały efekt, dużo babrania, mocne zaczerwienienia. Odradzam :)