Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tamaraa

zakończyliście kiedyś w swoim życiu

Polecane posty

długi związek? mój trwał 5 lat, wszystko się zawaliło, nie radzę sobie, musiałam się wyprowadzić, cały czas z kimś, a teraz sama jak długo trwa ból po rozłące??????

Gość dagmara wrocław
do kilkunastu lat

ile czasu mi trzeba będzie, żeby znaleźć kogoś innego do założenia z nim rodziny, ale mam dół

Gość dagmara wrocław
ok. 20 lat

Gość orrinnokko
Ból po rozłące to sprawa indywidualna. Są osoby, które latami ten ból pielęgnują, a sa takie, które zamykają ten rozdział życia i zaczynają następny. Wg psychologów trzeba dać sobie minimum rok na dojście do siebie. A 5 lat związku? To dużo. Ale i mało zarazem - małżeństwa rozstają sie po ... dziestu latach i ludzie potrafią sobie jeszcze życie ułożyć.

To jest sprawa indywidualna, jednemu zajmie to rok, drugiemu 2 lata a jeszcze innemu miesiąc. Najważniejsze to nie zamykać się w domu. Wychodzić do ludzi. I przede wszystkim, nie walczyć z tym! Nie mów, że jesteś słaba itd. Przyznaj się przed samą sobą "tak, jest mi źle bo go kochałam. mam prawo do takich uczuć". Po zakończeniu związku, jest jak po stracie bliskiej osoby.. należy przeżyć żałobę. A w jaki sposób, to już Ty sama musisz wiedzieć. Powodzenia!