Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieodpowiedzialna małolata ..

Jestem w ciąży i mam niecałe 17 lat

Polecane posty

Gość soo gooood...
wow oj jestem dla Ciebie pełna podziwu zebys sie nie zesrała taka swieta i myslaca ... Boże egoistka jakich mało. wali mnie to co ty zrobiłas, badz nie... dziewczyna prosi o pomoc a nie o pisaniu jakis zasad...

O ślubie? Dzieciach? jasne, że nie... Wiadomo, były rozmowy "co by było gdyby" ale na gdybaniu zawsze się kończyło... Ale mówił, że dziecko w tym wieku - wiadomo, ciężar, jednak jeśli by już takowa sytuacja zaistniała, poradzilibyśmy sobie jakoś... Ale jak mówię, to tylko słowa. last trick Na prawdę bardzo się cieszę że chociaż Ty użyłaś mózgu...

Gość last trick
haha jak mamy jej pomóc ? ma podać numer konta i co prześlemy jej trochę kasy na pieluchy ? 🖐️ ty jak chcesz to ją sobie wirulanie poklepuj po ramieniu i kłam, że wszytko będzie dobrze( masz 100% pewności, że będzie ? )

moja kuzynka urodziła jak miała 15lat i naprawdę świetnie sobie radziła jak na dziewczynę w swoim wieku. lepiej się zajmowała maleństwem niż dziewczyny 10lat starsze i po studiach. szkołę kończyła zaocznie. teraz jej córka ma 9lat :) ja natomiast urodziłam w wieku 24lat i mój synek ma 16miesięcy. jest niepełnosprawny ale nigdy w życiu bym nie usunęła ciąży. Bartuś jest całym moim światem. nie poddawaj się! zobaczysz, że nic nie daje w życiu takiego szczęścia jak uśmiech swojego dziecka. wszystko jakoś się ułoży. trzymam za Was kciuki i życzę zdrówka dla maleństwa p.s. od jutra zacznij brać kwas foliowy po jednej tabletce dziennie, żeby dziecku dobrze się rozwijał układ nerwowy (to taka dobra rada od studentki pielęgniarstwa i młodej mamy)

przygotowywac* tutaj nikt ci nie pomoze, bo niby jak? nikt ci nie powie ze bedzie rozowo i kolorowo, poczatki zawsze sa trudne zarowno dla mlodych jak i starszych matek, musisz powiadomic rodzicow, im wczesniej tym lepiej dla Ciebie i malenstwa no i chlopaka oczywiscie przy wsparciu rodziny szkole jakos skonczysz, nie jestes przeciez jedyna nastolatka w takiej sytuacji, moze nawet kiedys lepiej na tym wyjdziesz

Tak ja też jestem za tym abyś się nie martwiła będzie dobrze pewnie spełnisz się super w roli matki i lepiej niż nie jedna panna w wieku 2o kilku lat :D

Gość soo gooood...
czyli perspektywy na przyszłe wspolne zycie nie było... przez to moga byc miedzy wami konflikty itp. jesli on wgl cie nei zostawi jak sie dowie o ciazy..

Gość soo gooood...
------------> tenTamten ------>>> masz racje

Nie sądzę żeby mnie zostawił... Przynajmniej nie na początku. Ale jak już brzuszek będzie widoczny, zaczną się problemy, stres i tak dalej, nie mogę tego wykluczyć :(

Gość soo gooood...
tak, na sto procent ----- > ale pamietaj robisz to wszytsko dla maleństwa :) na pewno dacie sb rade. a szkola ? skonczysz zaocznie :)

Gość soo gooood...
chociaz szczerze mówiac to jak ja szłam z facetem do łóżka to mieliśmy juz plany na wspolna przyszłosc, dzieci itp... wiec nawet gdyby taka sytuacja zaistniala to wiedzielibyśmy jak sb z tym poradzic.

nie przejmuj się tymi chamskimi wypowiedziami co oceniają ludzi swoją miarą. będzie ciężko ale pamiętaj, że od teraz jesteś odpowiedzialna nie tylko za swoje życie, ale też życie bezbronnej istotki. ja mimo mojego chorego synka chciałabym już drugie dziecko. życzę Wam jak najlepiej

Najbardziej boję się reakcji rodziny, chłopaka, przyjaciół... Wymownych spojrzeń ludzi... I najbardziej tego, że rozstanę się z chłopakiem, którego bardzo kocham.

Gość last trick
tak, wszytko będzie dobrze :D będziesz jak w pocieszającym amerykańskim filmie, pokarzesz wszystkich na co się stać 🖐️ :D

Gość Creativeeee
marna prowokacja, ale dzieci sie nabieraja ... ;) A jesli to prawda to tak jak ktos napisal - trzeba byla myslec głowa a nie .... wiadomo czym i nie puszczac sie skoro jeszcze nie dorosłas do tego. Dzieci maja dzieci...

Gość soo gooood...
jesli chlopak nie jest na tyle dojrzaly by zostyac ojcem to nie rób sb za duzo nadziei... a opinia znajomych ??? sory, ale takie myslenie maja niedojrzałe emocjonalnie małolaty ...

Gość last trick
"sory, ale takie myslenie maja niedojrzałe emocjonalnie małolaty ... " bingo koleżanko :D myślisz, ze z kim teraz rozmawiasz i kogo pocieszasz ? :classic_cool:

Nie martw się rodzice się trochę pewnie wkur... ale przejdzie im szybko a chłopak jak cię zostawi to okażę się tylko frajerem :) przyjaciele, ludzie jak będą się krzywo patrzeć to olej ich okażą się nie warci twojej znajomości :)

Gość soo gooood...
tak, owszem, ale majac dziecko musi dojrzec i to szybciej niz jej sie wydaje... -_-

A czy ja mówię że jestem dojrzała i odpowiedzialna? Gdyby tak było, teraz nie siedziałabym zapłakana przed pieprzonym komputerem i nie żaliła się obcym ludziom z neta. Dobranoc 🖐️

Nie ma co wylewać łez będzie ok to mogę zagwarantować chyba że nie znajdziesz wsparcia w swoim facecie :)

Gość soo gooood...
kwiestia dojrzec i chciec ?? nie sadze.. dojrzewanie emocjonalne kształtuje sie w człowieku tak naprawde przez całe zycie, kiedy to on doswiadcza nowych rzeczy, sytuacji

Gość soo gooood...
kwiestia dojrzec i chciec ?? nie sadze.. dojrzewanie emocjonalne kształtuje sie w człowieku tak naprawde przez całe zycie, kiedy to on doswiadcza nowych rzeczy, sytuacji

Droga Małolato Miałam prawie 19 lat jak urodziłam corke w 1992roku.Do tej pory jestem z jej ojcem i mamy jeszcze 2dzieci. Porozmawiaj z rodzicami i chłopakiem a takze dyrekcją swojej szkoły. W sieci znajdziesz kontakt do Stowarzyszenia pomagajacego młodym rodzicom Trzymaj się.Gdybys potrzebowała ubranek,wozka dla dziecka to daj znac.