Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W kropce .

Spartolone włosy, proszę poradźcie

Polecane posty

Gość W kropce .

Pomocy. Nigdy w życiu nie farbowałam włosów. Postanowiłam zmienić coś w swojej fryzurze, ale chciałam żeby było to jak najnaturalniej. Powiedziałam o moich obawach i oczekiwaniach fryzjerowi. Powiedział, że rozjaśni mi niektóre partie włosów o ton, dwa tak, że będzie wyglądało jak muśnięte słońcem. I przedobrzył. Do czego sam się przyznał :( Mam pół głowy utlenione niemal na biało. Pomóżcie, czy są jakieś naturalne metody na przyciemnienie utlenionych włosów, nie wiem co mnie podkusiło, żeby to chociaż farba była :( Naturalnie jestem ciemną blondynką.

Gość drogi rolniku
no co jak brzydkie to ciemna farba i heja.. jak spalone obciac i chodzic na mega odzywiani i sauny dla wlosow

Gość loiiiiiiiiiiiii
NA razie to musisz odczekać z kolejnymi zabawami 2-3 miesiące, aby nie spalić włosów. Potem zostaje tylko farba albo przyciemnianie u kogoś (chociaż jak jesteś platynowa to lepiej farba, poczekać aż odrosna)

Gość andzia545
jeżeli sam fryzjer stwierdził,że spieprzył robotę to niech to teraz odkręci,za darmo oczywiście.

Gość to co zwykle
narazie na ciemno nie farbuj musisz troche odczekac ja wlosy co 3 mies farbuje

Gość to co zwykle
a czemu nie zlozysz reklamacji do fryzjera?

Gość W kropce .
To miały być delikatnie rozjaśnione końcówki i kosmyki przy twarzy, a z końcówek wyszła połowa długości włosów do tego prawie białych. Naprawdę jestem załamana. Włosy mam prawie do pasa, żal mi je obcinać. I pozostaje tylko czekanie? Nie chcę ich nadwyrężać chemikaliami, ale zastanawiałam się czy np szampon z henną, a może jakaś szamponetka w lekko ciemniejszym odcieniu podratowałyby sprawę?? Czy z tego kombinowania może wyjść jeszcze gorszy klops?

Gość W kropce .
do to co zwykle - po przepaleniu przez niego moich włosów, boje się także jego poprawek. Pójdę z czasem do kogoś innego, ale zastanawiam się czy mogę coś zrobić z naturalnych sposobów, nim włoski dojdą do siebie.

Gość to co zwykle
w sumie to racja ale moze zdjalby ten kolor i polozyl ci ciemny blond tylko pewnie bylyby bardziej zniszczone i bys musiala je odzywiac

Gość W kropce .
Najgorsze jest to, że to nie farba :( a rozjaśniacz. Tak żałuję... Miało być tylko o max dwa tony w dół, a wyszło chyba 20 A, że jestem laikiem totalnym, bo pomimo mojego wieku nigdy nie farbowałam włosów, powiedzcie jakie konsekwencje niesie ze sobą rozjaśnianie? (słyszałam, że o wiele gorsze niż farbowanie) Czy farba normalnie złapie po tym włosy? Jak poznać, czy włosy się popaliły? Zawsze miałam zdrowe kosmyki, nie widzę dużej różnicy, poza tym, że troszkę ciężej się rozczesują.

Gość W kropce .
Chyba panikuję, ale nie mogę się do nich przyzwyczaić :( jestem naprawdę załamana. Do tego ten cukierkowy odcień, zupełnie do mnie nie pasuje...

Gość to co zwykle
nie wiem co gorsze ale kiedys ciotka sama sobie rozjasniala wlosy i wyszlo jej cos dziwnego na glowie (wielkie zolte kolko) to poleciala w czapce po farbe czarna i je ufarbowala mocno jej sie nie popalily ale ona je rozjasniala tym rozjasniaczem ze sklepu a one sa slabe

Gość W kropce .
A jak to jest z wypadaniem włosów po rozjaśnianiu? Dodam, że włosy nie są rozjaśnione od nasady, więc mogę założyć, że powyżej tego rozjaśniacza zostały w dawnej kondycji, czy także się obciążyły??

Gość to co zwykle
no tego akurat nie wiem powinnas zapytac jakas fryzjerke (tego fryzjera u ktorego bylas raczej nie pytaj)

Gość to co zwykle
na twoim miejscu ufarbowalabym te wlosy na ciemne farba np na jakis czekoladowy braz ale jesli sie boisz to tego nie rob

Gość W kropce .
Najbardziej chciałabym wrócić do swego naturalnego koloru. Dopiero teraz go doceniłam. Myślę, że w zbyt ciemnym nie czułabym się dobrze. I niestety chyba trzeba mi będzie poczekać. Dziękuję za rady

Gość inkkkkkkkka
Zacznij od kupienia w aptece odżywek henna wax (nie zmienia koloru włosow tak się nazywa) To odżywka dla osób po chemioterapii ale jak najbardziej też dla osób z podniszczonymi włosami.Absolutnie nie farbuj włosów henna bo na odbarwionych możesz mieć nieoczerkiwany kolor.Za miesiąc nałóż jakiś szampon koloryzujący,biorac jednak pod uwagę że na odbarwionych będziesz miała znacznie jaśniejszy odcień. ps tez mam włosy do pasa:) i wiem e jak fryzjer cos spierdzieli to boli.

Gość inkkkkkkkka
dodam jeszcze ze od czasu kiedy fryzjerka podpaliła mi włosy,nomen omen w bardzo dobrym salonie fryzjerskim do fryzjera już nie chodze:) Włosy podcina mi mąż,a szmponami koloryzujacymi farbuję sama w domu.

Gość andzia mówią mi
Popros o zwrot połowy chociaz pieniedzy. miałam podbna sytuacje i fryzjerka oddała peniadze.

hej :) dobierz jakia ładny bląd i pofarbuj te pasma lub całosc. Włosy Ci się nie popala farba nie niszczy tak bardzo włosów jak rozjasniacz wiec spokojnie mozesz pofarbowac

nie martw sie o nic... nie farbuj czasem włosów na brąz bo potem Ci sie nie spodoba i znów będzie problem zeby zejsc z tego koloru. Tak ja napisałam wyzej dobierz farbe podobna do twojego koloru włosów i porarbuj pasma jesli nie chcesz całosci. Po tym zabiegu mozesz kupic sobie jakąś fajna maske do włosów :) gwarantuje Ci ze włosy Ci nie wypadną