Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiazgor

Dl wszystich Pan znających się na tabletkach antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Gość marysiazgor

Od wczoraj zaczęłam brać hormony a dokładnie to microgynon 21. Za kilka dni wyjeżdżam z chłopakiem na urlop i dziwnie będzie mi kochać się bez prezerwatywy. Czy jeśli skończy mi się miesiączka i codziennie będę się zabezpieczała tabsami to bez problemu możemy kochać się bez prezerwatywy? czy może skończyć no wiecie...w środku? mam 21 lat i nie interesowałam się nigdy wcześniej tą metodą antykoncepcji. bardzo proszę o pomoc.

Pewnie jestem juz kilka lat na tabletkach i bez żadnych innych zabezpieczeń. Jedynie tak jak w ulotce pisze gdzybyś się kiedyś zatruła miala biegunkę to wtedy można dla pewności stosowac jeszcze prezerwatywe. Jednak jak przyjmujesz regularnie i nic sie nie dzieje to w zupełności wystarczy.

Gość e2dgr54g
masz 21 lat, wiec radze przeczytac ulotke, tak z 20 razy, a potem jeszcze ze sto, na głos, powoli, ze zrozumieniem i mysle ze sama bedziesz mogla sobie odpowiedziec na pytanie 🖐️

jesli pigułki bierzesz wg przepisu, to nie ma opcji, żebyś zaszla w ciążę (wg przepisu znaczy - ŚCIŚLE wg wskazań i ulotki)

Gość marysiazgor
Nikus2530 ślicznie dziekuje za odpowiedz. nigdy nie kochałam się bez prezerwatywy więc nie dziwcie mi się, że nie przekonałam się na własnej skórze o działaniu hormonów. stąd też moje pytanie. mój facet marzy żeby 'skończyć w środku' ale panicznie się boję ciąży..

Nie bój sie, ważne własnie jak poprzedniczki pisały żeby stosowac prawidlowo tabletki. Ja nawet jak jestem chora i idę do lekarza to zaznaczam że biore środki antykoncepcyjnę bo na przyklad nie mozna brać przy nich niektórych antybiotyków.

można brać wszystkie antybiotyki, tylko niekóre obniżaja skuteczność pigułki i wtedy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac w danym cyklu, więc faktycznie ma to znaczenie ale jak jestem na pigułkach 20 lat, tak wpadki nie zaliczyłam :)

Jeżeli stosujesz tabletki zgodnie z zaleceniami, nie pominiesz ani jednej, pierwszą wzięłaś w pierwszy dzień okresu to jesteś zabezpieczona prawie w 100%. Możesz kochac sie z chłopakiem bez prezerwatywy, po to wlasnie są tabletki anty ;)

Ciekawe, jak Ci będą słuzyc te tabletki, ja brałam je przez parę lat i spowodowały trochę szkód w moim organizmie /problemy z żyłami, zatrzymanie wody w organizmie, bóle menstruacyjne b.silne/. Teraz biorę YAZ i jest ok.

Gość 08.03.
tez biore yaz, nie boj sie autorko, seks bez zabezpieczen (z odpowiednim partnerem rzecz jasna) jest super biore tabletki anty juz 8 rok, a dopiero zaczynamy myslec o dzizdziusiu wiec za jakis czas odstawie, ale poki co dzidzi nie mam wiec bez obaw ;)