Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leal Price-Charlston 21

Kiedy gluten u dziecka na mleku matki??

Polecane posty

Pisałam wczoraj że siedzę z chrześniakiem. Jego mama moim zdaniem ma bardzo dziwne sposoby jego odżywiania.Dziś pytam o gluten tak z ciekawości. Tylko i wyłącznie na piersi. Ma 10 miesięcy i nie dostał ani razu nic. (kazała mi obiadek mięsno warzywny 3 razy plus sinlack rano plus deser wieczorem i 3 razy pierś dziennie , dodatkowo wszystkie posiłki zagęszczane kleikiem ryżowym oprócz sinlacka-paranoja jakaś)Nie dostaje kanapek kaszek ani tegoż właśnie glutenu. Wypowiedzcie się. Bo mi się wydaje że wszystko z nim robi jest b. dziwne.

Gość xdxd
a moze jest alergikiem... moja ma 8 i tez glutenu nie dostala jeszcze wedlug WHO gluten wprowadzamy w 10 miesiacu tylko w skandynawi i w polsce po 4 miesiacu...

Gość a kiedy na mleku modyfikowanym
???

Gość xdxd
na mm chyba po 6 miesiacu lub w 6 a wracajac do malca... jej dziecko i to jak je karmi wiec proponuje zostawic te sparaw bez komentarza... mnie nikt nie mowi czemu nie daje glutenu i chwala im za to a ma wiele przeciw tak wczesnemu podawaniu... trzeba pamietac ze bialko zboza silnie alergizuje... skoro dostaje sinlack to musi miec jakas alergie... albo chocby cien podejzenia o alergie

Ja absolutnie jej nic nie mówie na temat żywienia małego-pytam z ciekawości. Nie zrobi przecież małemu krzywdy:) to jego matka-zaciekawiło mnie kilka rzeczy bo kioeżanka też ma małe dziecko i zupełnie inaczej karmi :) Nie ma alergii. Na sto procent. Bo pytałam. A daje sinlack bo karmi piersią i powiedziała że nie chce dawac kaszek z mlekiem modyfikowanym . A sinlack jest bezmleczny.

Gość xdxd
no ja tez mm jakos nie chce podawac ale czasem mloda dostaje kaszke ryzowa humany... ale po mm robi mi niestety zielone kupy... moja siostra dostala gluten w 2 roku zycia a starsza siostra w 6 roku zycia... obie maja sie dobrze i zero alergii :) nic malcowi nie bedzie kazdy karmi jak uwaza moja lekarka sie wkurza bo ja nigdy nie wiem ile dziecko czego dostalo do jedzenia a ja wychodze z zalozenia ze zje tyle ile chce jak ma lepszy dzien daje tyle ile zja a sa dni ze w ogole nie chce nic tylko piers...