Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdsjhfisjfislfoikw

CZy to prawda,że bez zabawek dziecko źle się rozwija,wczoraj usłyszałam taką opi

Polecane posty

Gość kdsjhfisjfislfoikw

nię...byłam u znajomej i aż musiałąm głośno wyrazic swoje zdziwienie nad ilością zabawek posiadanych przez jej. Masa i multum-i to wcale nie jakiś tanich.

eee tam nieprawda!czasem dzieci mimo groma zabawek bawia sie miska i lyzka;) ja tez mam znajoma ktorej dziecka pokoj wyglada jak jakis dzial sklepu z zabawkami a maly siedzi na srodku pokoju i "nie ma sie czym bawic" czasem wystarczy jeden samochodzik i troche wyobrazni i w tej opcji dziecko lepiej sie rozwinie niz w "sklepie z zabawkami" bo wyobraznia zacznie dzialac;-)pewnie na poczatku mama bedzie musiala pomoc ale z czasem-same plusy;-)

Gość kdsjhfisjfislfoikw
posiadanych przez jej dzieci...przyznam szczeż,że ostannią zabawkę kupił mąż dziecku na mikołajki(syn ma 20mies)

Myślę że to nie tak, że źle sie rozwija, tylko bawiąc sie zabawkami np FP dziecko zdobywa umiejętności których nie zdobędzie bawiąc sie łyżką i patykiem. Z kolei dziecko które bawi sie tylko gotowymi zabawkami i w konkretne gotowe gry nie będzie miało okazji rozwijać wyobraźni. Dlatego myślę że trzeba wszystko ładnie wypośrodkować i będzie ok :)