Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisssa1

zaparcia u prawie 7 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość aisssa1

temat pewnie walkowany nie raz ale nic mojej malej nie pomaga ale moze ktos tak mil??? jest na piersi dostaje zupki w postaci ziemniak odrobina marchwi lub nie, burak, pietruszka + oliwa no i kaszka glutenowa, i deserki, jabluszka ktorych ostatnio nie cierpi, sliwki po ktorych ma wzdecia i jest nie spokojna noca, pije wode ktora lubi, sokow nie za bardzo pierwsze zaparcie miala po marchewce wiec odstawilam mimo to nadal miala zatwardzenie, robi co 6 dni kupe przed ze 2 dni juz jest marudna, jak robi to placze hmmm wyje, nic nie pomaga, woda sliwaka, jablko, nawet czopek, chyba ze dam dwa, ale ich staracm sie unikac moze to cos w mojej dicie??? Jem wszystko, slodycze ale bez czekolady, natomiast jem je w duzej ilosci. juz mi rece opadaja, dzis kolejny 5 dzien bez kupy , noc prawie nie przespana, w dzien jest ok, az sie boje co bedzie za dwa dni moze jakies rady co moge dac dziecku?? a moze czego nie dawac albo co sama mogfe jest a czego powinnam unikac?

Gość xdxd
podaj jej morele powinny rozluznic... mojej pomaga

Gość aisssa1
wczoraj podalam morele z jablkem z gerbera ale tam tej moreli to 10% reszta jablko, na razie nic ale zaczyna puszczac bardzo smierdzace baki, czyli na 100 % bedzie powtorka z placzem

Gość aisssa1
zapomnialam dodac ze wlasnie zabek jej pierwszy wychodzi, ale to stolce raczej powinny bycchyba luzniejsze

Gość xdxd
czasem i zaparcia sie zdążają przy zabkach ja podaje suszona morele tylko ja dokladnie umuj pod goraca woda i zalej goraca woda na 2-3 h potem mozesz w nowej wodzie zagotowac i np ugotowac kasze jaglana i zmiksowac to razem... kaszki ryzowe strasznie zapieraja

Gość xdxd
kasza jaglana jest produktem bezglutenowym obfituje ona w witaminy z grupy B, lecytynę i posiada więcej soli mineralnych niż pszenica, jęczmień i żyto. Ma również wysoki poziom białka i węglowodanów w złożonej postaci. Składniki te powoli uwalniają się do krwi podczas trawienia, dzięki czemu zapewniają mózgowi stały dopływ energii. naprawde polecam te kasze mozesz zawsze to tego dodac jablko banan czy inny owoc albo zrobic np z marchewna i mieskiem

Gość aisssa1
bardzo ci dziekuje, napewno skorzystam z twojej rady, apropos kaszki jaglanej tez sie zastanawialam czy jej nie wprowadzic, a teraz uczynie to napewno :) jakbys mogla mi jeszcze napisac ile tej kaszki dajesz, jak ja przygotowujesz?, jest na mleku czy wodzie?, widzialam taka na wodzie

Gość xdxd
gotuje na wodzie i daje 1/3 szklanki kaszy na 1,5 szklanki wody... a moreli daje 2-3 i pol jablka :)

Gość agula8
dieta: jabłka, winogrona, soki, buraki, sliwki-ja dawałam ze słoiczka probiotyki-ja dawałam lactoral syrop lactulosum-działa poślizgowo-ułatwia wypróznianie masaże brzuszka, przysiady-wiecej ruchu ogólnie

Gość gość
Fifi ma też takie zaparcia i nic nie pomaga, zastanawiam się nad usg brzuszka

Gość gość
Moje dziecko w tym wieku miało podobnie. Zaparcia trwały miesiąc . Eliminowałam wszystko po kolei, najpierw była to oczywiście marchew, potem ziemniaki , potem zaczęłam się zastanawiać czy może cięlęcina tak nie działa. Zmieniliśmy mleko . Zaparcia trwały nadal więc dziecko zaczeło otrzymywać co tydzień mikrolax (mała lewatywa dla niemowląt) z zalecenia lekarza a do tego laktoza w proszku dodawana do mleka i wody. Dziecko po lewatywie wypróźniało złogi boleśnie a potem na nowo ten sam Problem. Gotuję dziecku sama od początku, nie kupuję deserków , słoików itp , jedynie kaszki pełnoziarniste bezmleczne ....i od głupa że tak powiem , pomyślałam że z nich zrezygnuję i to był u nas akurat strzał w dziesiątkę! Dziecko po całym miesiącu robienia kamieni i odstawieniu kaszek po raz pierwszy normalnie się wypróżniło . Zaczęłam się zastanawiać czy na wszyskie glutenowe , pełnoziarniste kasze tak reaguje ale nie, okazało się że jak ugotowałam kaszkę na jęczniennej, potem gryczanej było wszystko ok! Zaczęłam sama robić kaszki. Dzis syn ma 10 miesięcy i od tego czasu nie miał ani razu zapracia pomimo że je często banany, gotowaną marchew, ziemniaki . Na zaparcia dobrze jak dziecko pije dużo wody , warto też dodawać po dwie łyżeczki czystego oleju rzepakowego do porcji obiadku bo olej rzepakowy to praktycznie czysty błonnik. Radzę zrezygnować z deserków a może i kaszek kupnych? U każdego powód może być inny.

Gość gość
Bo kaszki bezmleczne kupne dajmy na to pełnoziarniste mają procentowo najwięcej ryżu który zatwardza. Na opakowaniu Hipp 7 zbóż, jest napisane że ryż stanowi 67 procent więc ludzie.

Gość zuzka3242
Moja koleżanka podaje swojemu 8 miesięcznemu synkowi na zaparcia dicopeg junior. Więc nie wiem, może zapytaj lepiej lekarza. Najlepiej doradzi.

Gość gość
podobno kaszki ryżowe małym dzieciom kupki zatwardzają, jeśli jest kupka za twarda to nie dodawaj kaszki do mleka albo dodaj jej mniej.

Gość gość
Każde dziecko powinno się zdrowo odżywiać i dużo pić

Gość Cassandrra
Wprowadzanie nowych pokarmów u dzieci często wiąże się z ryzykiem zaparć. Moja córka też je miała. Ale podałam jej dicopeg junior, można go dawać dzieciom już od 6 miesiąca życia. Są to wygodne saszetki do rozpuszczenia w wodzie o przyjemnym smaku