Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalla18

Spagetti.... POMOCY!!!!

Polecane posty

Podajcie dobre przepisy na spagetti. Mój M je uwielbia a ma dzisiaj urodziny i uwielbia spagetti, Ja równierz bardzo lubię... więc proszę o pomoc :)

Gość hhkg.hli
równierz?? kilkoro dzieci? "równierz" i nie potrafisz kobieto nawet głupiego spaghetti zrobić? co za świat...

Gość 08.03.
a jakie spaghetti? wpisz w google, albo wrzuc to co lubisz i ugotuj makaron

ja tez chcee zrobic dzisiaj wieczorem kupilam jakas wolowine, ser, makaron i teraz nie wiem jak dlugo taka wolowine mam smazyc ah moja Mama to potrafi gotowac!!!

Gość yyyycojatammialam
Jak będziesz smażyć wołowinę to wlej 50-100ml 100% soku jabłkowego.

podsmaż cebulkę na odrobinie oleju, wrzuć do tego mięso mielone, dodaj sól, pieprz, trochę mielonej papryki, dolej troche wody i duś kilkanaście minut po tym dodaj przecier pomidorowy, dwie łyżki keczupu, bazylię jak będzie za rzadkie to zagęść takim sosem polej na talerzu ugotowany już makaron spaghetti gotowe niam niam

a ja robię tak : kupię makaron ugotuje , zrobię sos paprykowy , makaron posypię dużą ilościa sera , poczekam aż sie roztopi i sos do tego i tak podaje mój meżczyzna uwielbia jak tak zrobię. Ale co kto woli :) pozdrawiam

Gość ***sweetie***
Ja to zawsze sos ze sloika za to w ozdabianiu mam fantazje :P aaa i zawsze parmezanem z Wloch posypuje:)

Gość to co zwykle
ja robie podobnie jak gwiezdna wojna z tym ze dodaje jeszcze czosnek

też czasem czosnek dorzucę- ale to zależy od dnia, czy mam smaka na czosnek czy nie mój mąż uwielbia tą wersję, ja też

Gość my ding ding dong
tylko pod żadnym pozorem nie rób pseudo sosu z przecieru, kup np pomidory w puszcze

Gość to co zwykle
moj uwielbia wszystko co z czosnkiem dlatego dodaje czosnek

Witaj :) mielone podsmaż na patelni,dopraw bazylią, czosnkiem i cebulką i duś pod przykryciem podlewając wodą. Dodaj pokrojony w kostkę pomidor,2 łyzeczki przecieru pomidorowego i jeszcze z 15 minut podsmaż az mięso będzie miękkie. Ja stosuję sos w proszku do spagetti z knorra. Proszek wsypujesz do wody i do mięsa i gotujesz jakieś 5 minut az sos zgęstnieje. Na koniec trochę oregano. Gotujesz makaron,polewasz sosem i posypujesz startym serem. Pychotka :)

Gość to co zwykle
to co podala agata tez dobre tez czasem dodaje tego fixu knorr

Gość Ivan Koniev
Podaj mężowi dobrą golonkę i też będzie zadowolony.

Gość to co zwykle
my nie lubimy golonki

mielone usmaż na patelni, dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę, podsmaż, dodaj czosnek, przyprawy ziołowe, pieprz, paprykę suszoną, pomidory z puszki i podlej wodą. możesz dodać kostkę rosołową. później zagęszcz w miarę potrzeby odrobiną wody z mąką, dopraw i pycha.

hhkg.hli a skąd ci się wzięło że mam kilkoro dzieci? albo czytaj ze zrozumieniem albo się nie wypowiadaja jak nie masz nic mądrego do powiedzienia, mam jedno dziecko i jestem w ciąży a aniołek to mówi samo przez siebie tym bardziej że jest tam takie coś- , Albo jesteś ograniczona albo chciałaś zabłysnąć. A spagetti umiem robić tylko chcę zrobić inne niż zawsze z tąd też ten temat!