Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blueyes

To jest szok 10,80 zł za kilogram jajek

Polecane posty

Gość blueyes

To już jest przesada, żeby tyle kosztowały jaja - podstawowy produkt. Wszystko przez te nowe wymogi, klatki dla kur były za małe i wielu producentów zrezygnowało, a ci co zostali i powiększyli klatki podwyższyli ceny jaj. Po ile u was jaja?

Gość ja ostatnio zapłaciłam
ok. 6 zł za 15 sztuk

Gość keab z jajek
ja dostaje co tydzien za friko po 15 jajek, czasem az nie ma co z nimi robic. jajka sa od znajomej zewsi. kiedys ja podwiozlem bo gdziestam chciala i non stop zasypuje mnie jejkami bo nie wziolem od niej wtedy kasy.

Gość kura wolna
kura wolna aaa kura nie żadna kurwa buuuu:((((( ach przyzwyczajenie...

Gość to co zwykle
kupujecie na jajka na kg? ja kupuje na sztuki od ciotki 0,60 za sztuke

Gość hgg
to wychodzi jakieś 70 gr za jajko. Przecież to taniocha! wy wszystko chcielibyście za darmo, polaczki ;/

Gość kura wolna
a sam kim jesteś? jak po polsku klepiesz? żydek? chodzi o to baranku, ze były raptem kilka dni temu tańsze. Nie chodzi o cenę- tylko o jej szaleńczy wzrost. Z dnia na dzień o 60%?

Gość hgg
i co z tego? chyba hodowca też może zarobić. Jak jajko będzie po 5 zł, wtedy bedzie się czym przejmować, narazie to taniocha

Gość to co zwykle
pewnie gdzies wyjechal do pracy i dlatego tak skacze

Gość kura wolna
jasne, kurwa poprosimy o kolejne podwyżki bo jakiemuś cwelowi nie chciało się klatek wyieniać-0 bo myślał, ze "się odwlecze"

Gość to co zwykle
i w ogole kto chce cos za darmo? napisalam ze kupuje od ciotki i place za te jajka umiesz czytac?

Gość kura wolna
skąd te podwyżki- jak to w ogóle możliwe, żeby cena zieniła się o 60% w ciągu dnia?

Gość hgg
nie, mieszkam w Polsce i dobrze mi tu. Śmieszy mnie po prostu debata nad ceną jajka, które kosztuje 70 gr. Zbankrutujesz od tego?

Gość blueyes
Jasne taniocha- weź się stuknij w łeb, pewnie jesteś na utrzymaniu rodziców i pojęcia o życiu nie masz. W tym kraju jest po prostu coraz gorzej.

Gość to co zwykle
no tak wlasnie myslalam ze nie mieszkasz w polsce widac po twojej tepej wypowiedzi!!

Gość hgg
ale jaja, wszystko wiecie, muszę was zmartwić Mieszkam w Polsce, nie jestem na utrzymaniu rodziców i sama zarabiam. Oj dzieci, dzieci

Gość hgg
poza tym gdzie nie spojrzę to w Polsce żyje się LEPIEJ!

Gość kura wolna
ja i tak z pewnością mam lepiej niż ty hgg- nie licytuj się, pomyśl o innych- tak trudno? Zreszta jak ktoś ma kasę to umie tez ją szanować. Przez podwyżone ceny jajek dużo rzeczy "skoczy". Taka podwyżka jest po protu zbyt duża i dziwnie nieproporcjonalna. Tak nagle z dnia na dzień i o tyle? hgg- więcej empatii- nie tylko twoja dupa się liczy. Pomyśl o ludziach zarabiających mało i mających dzieci na utrzymaniu.

Gość dziś jajko kosztuje
70 gr, a jutro będzie kosztować 90. Nie rozumiesz, że chodzi o to, iż ceny idą w górę? I tak jest ze wszystkim, nie tylko z jajkami.

Gość kura wolna
olać trolla. Piszcie lepiej po ile u Was skoczyły i skąd jesteście. Porównajmy to.

Gość mmLena07
przecież tutaj nie chodzi o samo jajko za 70 groszy, bo jeśli kupisz jajko i nie masz innych wydatków, to spoko. Wtedy rozumiem. Niestety w życiu i w wydatkach dział zasada "Ziarnko do ziarnka", więc opcja, że koszt życia mógłby urosnąć z dnia na dzień o 60% jest przerażający. Możesz napisać, to tylko jajka, tylko, że jest to jeden z elementów, a skoro ludziom już teraz brakuje kasy, to takie podwyżki są niebezpieczne. Nie wiem, czy tego świadomie nie widzisz, czy nie chcesz widzieć, a może masz sporo kasy i fajnie Ci z tym, że możesz się pośmiać w innych ludzi, którzy są biedniejsi.

Gość hgg
idę do sklepów- wszędzie masa ludzi, którzy kupują ciuchy za niesamowite pieniądze jadę na wakacje a nawet w 5* hotelach nie ma miejsc, w każdej porze roku i prawie na każdym kierunku idę do Biedronki a ludzie wyjeżdzają z koszykami pełnymi po brzegi, drogiej żywności wysokoprzetworzonej No to jeśli ktoś zarabia pensję minimalną (4% społeczeństwa) to może powinien się zastanowić nad sobą, bo skoro inni sobie radzą, to znaczy że coś z nimi jest nie tak

Gość yyczowy
u mnie zwykłe klatkowe jaja M w lidlu skoczyły z 3,79zł na 4,99 w lokalnym sklepie L z 4,49 na 6,49zł

Gość kura wolna
jajka, ogólne wyroby cukiernicze, makarony, pasztety, przetwórstwo garmażeryjne.. Może to ma zwiazek z tym fałszowanym suszem jajecznym? Sprzedawali jako suszone jajka mączkę rybną, z kurkuma i innym syfem- ilość jajek śladowa.

Gość blueyes
Własnie o to chodzi, że koszty życia w naszym kraju wzrastają w niesamowitym tempie. Nie chodzi tutaj o te zwykłe pieprzone jajko, ale o wiele innych rzeczy. Jajko to tylko żywy przykład, tego co się z nami wyprawia. W zeszłym tygodniu kilogram jajek 7,80 i to juz był dla mnie szok. a dziś 10,80 , woj. warminsko-mazurskie.

Gość kura wolna
debilu- inaczej juz nie można "No to jeśli ktoś zarabia pensję minimalną (4% społeczeństwa) to może powinien się zastanowić nad sobą, bo skoro inni sobie radzą, to znaczy że coś z nimi jest nie tak" tu nie chodzi o możliwość "radzenia sobie" bo forumowicze radzą sobie lepiej niż ty i twoja stara wraz ze starym. Tu chodzi o to, ze nas wykorzystują. najlpiej idź stąd gówniaro nic nie rozumiesz. jesteś po prostu głupia.