Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paskudnie malaDUPAA

BŁAGAM CO MI MOZE BYC?LEKARZE MNIE OLEWAJA!MAM JUZ DOSC!!

Polecane posty

Gość paskudnie malaDUPAA

mam czestoskurcz napadowy przedsionkowy serca mam przepukline rozworu przelykowego i na ostatniej gastroskopii mialam pelno na ekranie widocznych takich zaczerwienionych pól ale lekarze nie powiedzieli mi dokladnie co to jest i mialam zapalenie zoladka ale bralam leki od 4 lat odpluwam swieza czaysta jasna krew i czasem niebieskie pecherzyki takie sa w plwocinie i lekarz mi powiedzial ze nie wie co to jest i z czego z pluc nie bo mi robili badanie wycinka oskrzeli itd i nic tam nie wyszlo juz nie wiem co robic czy moze to byc od zoladka nie ma dnia by mnie nie bolal brzuch !CO DNIA PRAWIE ZGAGA I NIE MOGE CZaSEM TEZ PRZELYKAC BO MI STAJE W GARDLE I NIE CHCE PRZEJSC DALEJ NA PRZYKLAD TABLETKA ale rtg nie wykazalo zwezenia przelyku CISNIENIE CIAGLE 90/60 ALBO NIZSZE HEMOGLOBINA CIAGLE PONIZEJ NORMY I NA GRANICY ANEMIA JUZ NIE WIEM CO MI JEST W DODATKU JEM CIAGLE NIEZDROWO (CHIPSY ,SLODYCZE I SMAZONE POTRAWY,WEDLINA ALHOKOL) ZYJE W STRESIE CIAGLYM ALE TAKIM ZE JUZ WARIUJE BO TAKA PRACA STRESUJACA CO BYSCIE ZROBILI NA MOIM MIEJSCU? WYBACZCIE ALE NIE WIEM GDZIE PISAC MOZE TU KTOS BEDZIE WIEDZIAL CO MI JEST SKORO LEKARZE MNIE OLEWAJA DO TEGO MAM STRASZNE BOLE W KLATCE PIERSIOWEJ KTORE MNIE BUDZA I TAKI OKROPNY SCISK W MOSTKU CZESTO CZUJE SIE CORAZ GORZEJ I MAM OCHOTE POPELNIC SAMOBOJSTWO kiedy mowie lekarzowi ze krew odpluwam to on mowi ze nie wie skad ta krew ale moze od zoladka zyc mi sie juz nie chce

"mam czestoskurcz napadowy przedsionkowy serca" myślisz, że ile osób na forum zna tą chorobę i C pomoże? :D

Gość paskudnie malaDUPAA
no wiem:( ale od czego ta krew swieza schodzi i te niebieskie pecherzyki w plwocinie?

Gość .,p
pisałaś na ogólnym, ze Twoja koleżanka to ma :D

Gość trele moreleeeeeeeeeeeeee
olali to ze plujesz krwią? napluj im na biurko:/ moze spróbuj u innych lekarzy?

Gość chipsy napoje barwione słodycz
powodują alergie!!!!!!!! Wszystko, co Ci się dzieje to mieszanka wybuchowa, bo Twój organizm nie toleruje: - barwników, - konserwantów, - ostrych przypraw, - może kakaa w słodyczach, - może białka mleka w słodyczach, - benzoesanu sodu w napojach barwionych i gazowanych, - gumy ksantanowej, - gumy arabskiej, może jesteś bezglutenowcem i bezbiałkowcem, a jesz i pijesz te rzeczy, ale Twój organizm ma już dość i daje Ci sygnały: Przestań, nie wyrabiam! Przestań, już nie mogę! Itp, itd. Mało stresu, zdrowa żywność, uzupełnienie braków żelaza i wspomaganie się magnezem, witaminą C, witaminami z grupy B oraz witaminą PP, no i wapnem w tabletkach, jeśli z testów pokarmowych wyjdzie Ci uczulenie na białka mleka. Moim zdaniem powinni Ci zrobić testy alergologiczne - pokarmowe, zbadać poziom ferrytyny, zrobić mocz i morfologię oraz zbadać kał na pasożyty. Powodzenia!

Gość kwią się pluje przy
gruźlicy, ale ja też mam WPW i pr\ez pewien czas plułam krwią, to chyba nic nie zwykłego przy tej chorobie , mija samoczynnie

krew w plwocinie moze byc albo z drog oddechowych albo z przewodu pokarmowego; skoro w oskrzelach nic nie ma, to odpluwanie krwi jest z nadzerek ktore masz (tylko nie napisalas czy te zaczerwienione pola to w przelyku czy w zoladku); nadzerki jesli sa w przelyku to z powodu przepukliny, ktora powoduje zgage i ciagle podraznianie przelyku; mialas pobierany wycinek na Helicobacter pylori? caly problem z zoladkiem pogarszasz fatalna dieta, stresem i nerwica, to nasila objawy; hemoglobine masz niska po podkrwawiasz (krew w plwocinie); uciski w mostku, bole w klatce piersiowej i trudnosci z polykaniem sa spowodowane nerwica albo przepuklina - najprawdopodobniej jednym i drugim; a czestoskurcz napadowy to akurat taki straszny nie jest, leczy sie normalnie lekami p/arytmicznymi, bierzesz cos? probowalas robic probe Valsalvy zeby go uspokoic? ogolnie masz trzy problemy: przepuklina, nerwica i czestoskurcz; kazdy z nich nasila nastepny; powinnas znalezc dobrego gastrologa i zrobic porzadek z przepuklina bo to twoj najwiekszy problem; w miedzyczase jakis magnez i cos na uspokojenie nerwow by sie przydalo:)

Gość co ty jej piszeszgg
czestoskurcz napadowy to jej najgorszy problem moze serce stanac nawet w nocy i umrzec

Gość Lody vaniliowe :)
Przecież to jasne i klarowne ze masz pasozyty, poczytaj o tym.

Gość Lody vaniliowe :)
NAJPOPULARNIEJSZE PASOŻYTY U DZIECI. OBJAWY ZAKAŻENIA OWSIKI GLISTY LAMBLIE - utrata apetytu -utrata wagi -bladość skóry -podkrążone oczy -bezsenność -obgryzanie paznokci -swędzenia odbytu -trudności z koncentracją -kaszel -połykanie w nocy -ból brzucha -plucie krwią -brak apetytu -wzdęcia - wymioty -biegunka lub zaparcia ( może być na przemian) -zgrzytanie zębami -tłuszczowe stolce -nocne poty -alergia wziewna -astma -słaby wzrost -guzy, nowotwory, torbiele -utrata apetytu -biegunka -wzdęcia -cuchnące stolce -utrata wagi -bladość -bezsenność -często grzybica pochwy -ropny trądzik -objawy psychiczne -alergia pokarmowa -kamienie żółciowe -stany podgorączkowe -stolce tłuszczowe -ostre zapalenie trzustki

Gość rawfoodżycie
Warto by zrobić badania na obecność pasożytów w organizmie

"czestoskurcz napadowy to jej najgorszy problem moze serce stanac nawet w nocy i umrzec" pomylil ci sie czestoskurcz nadkomorowy z komorowym, to wlasnie komorowy moze byc przyczyna zatrzymania krazenia; w czestoskurczach nadkomorowych na tle zespolu preekscytacji jest i owszem zwiekszone ryzyko NZK ale autorka nie wspominala ze na takowy choruje, pozostale najczesciej dobrze sie leczy farmakologicznie;

Gość do paskudnej dupy
przede wszystkim podstawowe badania-mrofologia z rozmazem +ob+ koniecznie CRP. To ostatnie badanie też wykonujesz z krwi. Pokazuje czy nie ma w organiźmie stau zapalnego, czy nie dzieje się nic poważnego. To bardzo ważne badanie i koniecznie powinnaś je zrobić!!! Czeka się tak samo jak na wyniki zwykłej morfologii, czyli krótko. Do tego usg jamy brzusznej i prześwietlenie płuc. Z tymi plamkami-możesz mieć wrzody. Może być też nerwica żołądka. Nie można też absolutnie wykluczyć pasożytów. Masz kota albo psa? tutaj może być toksokaroza (kot, rzadziej pies), toksoplazmoza, lamblia, liesteria, tasiemiec, glista ludzka. To te najpopularniejsze. Warto też wykuczyć boleriozę. Zbadaj też kał na psaożyty i zrób badanie moczu.

Gość do paskudnej dupy
aha i koniecznie kup w aptece test na "helicobacter pyroli". To taka bakteria która może powodować te problemy żołądkowe. Wyjdzie ci czy masz go nie nie.

Gość do paskudnej dupy
znowu zapomniałam dopisać: oczywiście powtórzyć RTG serca. Z tym ściskiem w sercu i bólem żołądka to może być na tle nerwicowym. Te wszystkie objawy to może być jedna choroba lub kilka nakładających się objawów ale nie mających ze sobą powiązania. Przede wszystkim badania o których ci napisałam. Bez nich nie zdiagnozujesz się!!!!

Gość dgjelfu
co to jest RTG serca???