Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaaaa345687

zaręczyny ...

Polecane posty

Gość majaaaa345687

mam 22 lata moj chłopak 24, jesteśmy ze sobą ponad 5 lat, oboje studiujemy zaocznie i pracujemy. On chce sie zareczyc, ja jednak czuje że jesteśmy za młodzi, że nic nie mamy ... Kiedy mu to mowie , on ma zal ze po 5 latach razem nie jestem gotowa i mowi ze nie bedzie na mnie dlugo czekał .... Juz sama nie wiem , czy w tym wieku to opdowiedzialne, odpowiednie?

Gość asdfghjklmnbvcxzghdshfhy
to nie jest kwestia wieku. tylko dojrzałości sychicznej. znam dziewczyne która wyszła za mąż w wieku 18 lat. i nie z powodu ciąży. a co ty chcesz mieć przed tym slubem do czego nie możecie dążyć razem?

*psychicznej

Gość majaaaa345687
kocham go, jestem pewna że chce z nim być. Ale może jeszcze nie do końca dojrzałam do takich kroków, boję się... Może szukam dziury w całym , ale też chyba dziwnie bym się czuła pośród znajomych , wiem jak ludzie podchodzą do tego że ludzie w takim młodym wieku się zaręczają...

to wcale nie jest taki młody wiek. dla mnie normalny. orozmawiaj z nim, ze nie jesteś jeszcze gotowa i że możesz zgodzić się na zaręczyny od warunkiem, ze date ślubu wyznaczycie za 2 - 3 lata. co w obecnych czasach nie jest takie dziwne a ty będziesz miała czas żeby uewnić się w swoich uczuciach.

Gość majaaaa345687
on mi własnie zaproponował że teraz zaręczyny ślub za 2 lata. Ale to chyba i tak zbyt szybk o . No sama nie wiem, może nie jestem wystarczająco dojrzała ? Z drugiej strony wiem , że on nie bedzie czekał bez końca.

bez końca może nie ale troche czasu może ci da. powiem ci tylko żebyś się niedecydowała jak nie będziesz w 100% pewna. ja też kiedyś się zaręczyłam bo już wyadało. coprawda byłam gotowa do małżeństwa ale nie z tym facetem. zerwałam na ół roku przed ślubem. nie było to miłe. porozmawiaj z tym swoim i powiedz mu co czujesz. teraz musze uciekać, ale życze ci powodzenia w rozmowie. najśmieszniej będzie jak facet da ci jeszcze troche czasu a ty zorientujesz się, że czegoś ci na palcu brakuje :D ja w tem sosób się zorientowałam, że to ten facet ;)

Gość Justyna naturalna blondyna
Nie jesteś już tak bardzo młoda, nie przesadzaj. Skoro twierdzisz, że to ten, to dlaczego się wahasz? Może chcesz się wyszaleć jeszcze przed ślubem, co?