Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona jestem i nowa

kleik ryżowy - jak to wprowadzić dziecku 4,5 m-ca???

Polecane posty

kupiłam Nestle kleik ryżowy, czy mogę wrzucić trochę do butelki mleka? na opakowaniu jest, by w misce dawać.. dziecko jest na etapie rozszerzania diety, na razie jadł tylko marchew i marchew z ziemniakiem (słoiki), czy mogę podać ten kleik teraz czy odczekać jakoś?

Gość grazka grazka
daj do butelki jedna plaska lyzeczke by nie bylo za geste bo twoje malenstwo napewno ma jeszcze malutkie dziurk w butelce,wec bedzie mialo problem ssac,bo sie bedzie zatykac.Ja jeszcze kliek domieszuje do swoich zupek,ktore gotuje,np zamiast kaszki manny.

a nie zaszkodzi mu to, jak wsypię mu kleik np do mleka na noc? i czy nie "pogryzie się" z rozszerzaną dietą właśnie? czy w ogóle możliwe jest uczulenie na ten kleik?

Gość qaaaaawwwww
:o kleik to najbardziej lekkostrawne pożywienie jakie może być przecież. przez zwykłą dziurkę ci nie pójdzie na bank. nawet jak dasz jedną łyżkę. możesz dodać do mleka na noc. dziecko ma prawie 5mieiecy a ty takie pytania zadajesz??????????????

Gość grazka grazka
jak nie przejdzie jak ja dawalam smoczek byl nr 2,po 3 miesiacu,butelka tomme tippe,wiem ze z zventa jest problem bo jest kilka malych dziurek,wtedy jest problem.Na noc najlepiej dawac,dzidzius sie napoi mocniej i przespi dluzej.

Gość qaaaaawwwww
no to chyba dawałaś pół łyżeczki. albo jeszcze mniej. bo mi przez 6+ nie szło. a teraz jak dam za dużo to i przez wielo-przepływowy ciężko idzie.i zmieniam wtedy na smoczek do kaszek. no, ale ja daje wiecej bo i maluch sporo starszy :D też uzywam TT.

Gość grazka grazka
Teraz mam 3 tt i daje jedna kopiasta i mala super ciagnie,dawalam jedna plaska,napewno plaska bo trwalo to 3 miesiace az wskoczylismy w nr 3 i lyzka stala sie kopiasta.Nie zapomnialabym o tym.

Gość qaaaaawwwww
no to chyba Twoje dziecię ma mega ciąg:D