Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcalenieja

Waga

Polecane posty

Gość wcalenieja

Mam 15 lat, 165 cm wzrostu i ważę 65 kilogramów... gdzie bym nie przeczytała wszędzie piszą, że powinnam ważyć 55 kilogramów. Mam dosyć ładną, kobiecą figurę. Owszem mam boczki itp... Chcę schudnąć, ale wiem, że nie mogę się za wiele wyrzec bo po całym "odchudzaniu" rzucę się na jedzenie i przytyję 2x tyle. Nie wiem co mam zrobić, bo kompleksy mam straszliwe. rozmawiałam na ten temat z kilkoma osobami i mówili, że to z wiekiem zejdzie, ale muszę przyznać, że w to wątpię.

Gość zlośliwa??
ja waze 57-58 przy tym samym wzroscie i czuje sie zle. Mam ladna pupe, nogi, ale za duzy biust, no i boczki. Nie powiedzialabym ze jestem zadowolona z figury.

Gość odstaw słodycze
Odstaw słodycze, białe pieczywo, płatki sniadaniowe, biały ryż itp. Zamien to na pelnoziarniste pieczywo, brązowy ryż (ale połowę zwykłej porcji). Ogranicz potrawy smazone na oleju za to nie rezygnuj że zdrowych tłuszczów typu oleje extra virgin do salatek. Unikaj mleka i słodkich jogurtów za to jedz naturalne kefiry i czasem masło (wbrew utartym poglądom jest zdrowsze niż serki topione) jedz dużo warzyw - w każdej postaci (unikaj jedynie nadmiaru ziemniaków, fasoli) z owoców wybieraj te z mniejsza ilością cukru. Jedz dobre białko - jajka, orzechy (z nimi nie przesadzaj, sa kaloryczne) mięso (ale unikaj wędlin) Jedz o stałych porach. Przynajmniej 3x dziennie. Nie objadaj się na noc. Nie głódź się. To ostatnie co możesz zrobić. W tym wieku nie musisz robić nic więcej eby schudnąć.