Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już kurde nie mogę już słuchać

już kurde nie mogę już słuchać tych fanatyczek

Polecane posty

już kurde nie mogę już słuchać tych fanatyczek co pier.....lą o tym jak cudowny jest naturalny poród i cała reszta z wywalaniem cycka wszędzie gdzie się da i jakie to są z siebie ddumne, że dały radę. Wszystkie inne możliwości jakie daje nam współczesny cywilizowany świat ( ZZO, CC i Mleko Modyfikowane) to zło najgorsze!!!!!!

Gość to w czym problem ???
nie słuchaj :O:O

się nie da!!!!!!!

Gość to w czym problem ???
dlaczego ??

Gość popjeans
a dlaczego maja nie byc dumne?

Gość koko dzambooooo
następnym razem tym co mówią że sn to cudowne przeżycie, zapytaj czy wtedy przeżyły orgazm? dopiero wtedy uwierzysz :D co do cyca, zapytaj kiedy ostatnio przespały całą noc (a najlepiej z penisem w pochwie) i czy ich piersi są nadal ala Samantaa Fox? :P takie godzinne wykłady matek polek, trzeba wesoło ripostować :D

Nie da się niesłuchać bo to jest wszędzie!!!!!!!! a niech sobie będą tylko niech nie mówią, że matka która: a) urodziła z zzo lub cc nie jest prawdziwą matką lub nie urodziła dziecka tylko je wyjęli b) dziecko na MM będzie: głupie, alergiczne, upośledzone ruchowo-umysłowo itp

Gość ms series
haha, alez masz dziewczyno kompleksy:D widac musialo cie niezle zabolec:D rodzilas CC? karmilas od poczatku MM? zgadłam frustratko? nie popluj sie tym jadem ktory kapie z twoich postów:D

Gość koko dzambooooo
ja rodziłam sn, nie czuje się przez to boginią porodową :P karmiłam od początku mm i wiesz co leje ciepłym moczem co sądzą o tym fanatyczki, bo dzieciak jest zdrowy, nie choruje, nie ma alergii więc swoje teorie na temat cyca mogą między bajki włożyć. Tyle ich że mogą się tym dowartościować :P zlej to i rób swoje!

ms series niestety nie zgadłaś :) - jeszcze nie mam dziecka ale planuję rodzić przez cc i od początku karmić MM, żeby w nocy troszkę pospać :). Korzystać z tego co nam daje nasz 21wiek !!!! HA..!

Gość lg-lg
no to w takim razie gowno wiesz jak na razie..... spadaj na jakies forum dla niedorozwinietych malolat:D

daczego zakładasz, że skoro chcę korzystać z obecnych możliwości to muszę być małolatą? pewnie sama jesteś jedna z tych nawiedzinych ha ha ha ha ha.....

nawiedzonych :)

Gość ***sweetie***
popieram:) bo ja nie zamierzam ani piersia karmic ani rodzic sn i w dupie mam zdanie matek polek :)

HA! nie jestem sama!!!

Gość ***sweetie***
NO BEZ PRZESADY :) skoro mamy tyle ulatwien to po co sie meczyc :) zaraz zaraz Bog powiedzial ze kobieta ma rodzic w bolach a te mamuski chyba sie boja przeciwstawic :)

Gość dekada.....
JEST SZANSA ZE W OGOLE NIE ZAJDZIECIE NIGDY W CIAZE-GŁUPOTA NIE POWINNA SIE ROZMNAZAC:D

Gość kurde fantastyczne :)
Nie jesteś :) Ja co prawda rodzilam sn ale zakończyło się cc i na początku karmiłam piersią a w zasadzie próbowałam ale nie udało się -nie mialam tyle silnej woli chyba. Jednak przy drugim dziecku (jeśli będzie) najpierw załatwiam cc na życzenie i od razu w szpitalu proszę o tabletki na zanik laktacji :)

Gość bąbolada12
No właśnie. Mój pierwszy poród MASAKRA!!!!!! nie chcę o tym nawet wspominać! Dałam się ogłupić w szkole rodzenia i wybrałam szpital gdzie nie podają ZZO nawet jak zapłacisz :( Teraz jestem w drugiej ciąży i już mam załatwione CC w prywatnej klinice :) Karmiłam piersią do 6 miesięcy ale teraz nie wiem czy się zdecyduję, może na samym początku ale nie wiem.....

Gość 500gb
cc popieram i polecam jak najbardziej, a co do karmienia mm to raczej nie jest bardziej wygodne od karmienia piersią. Pominę znaczenie zdrowotne, bo to każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Szczegolnie wlasnie w nocy karmienie piersią jest wygodne, wyciągniesz dzieciaczka z łóżeczka i od razu go karmisz, a nie musisz przygotowywać mleka, podgrzewać go, szykowac butelki, potem je sterylizować itp.

Gość zabaaaaa
autorka tego wątku ma duuuże kompleksy i jest wulgarna, tak trzymać

hmmmm..... jak narazie to tylko ja zostałam tutaj obrażona ..... więc nijak ma się to do Twojej wypowiedzi :P

i nie wiem skąd wzięłyście te kompleksy????? !!!! ręce opadają

Gość bleeblak
a ja rodzilam sn i karmilam piersia synka do 8 miesiaca, ale wcale nie czuje sie przez to ani zadna fanatyczka ani jakas super matka polka.Owszem porod nie byl latwy,a co do karmienia to byl moj wybor, zreszta wbrew temu co ty autorko uwazasz,dla mnie karmienie piersia bylo wygodniejsze. Po co tak uogolniasz wszystkie matki?? Pozza tym kazda moze miec wlasne zdanie tak jak masz je ty! Oburzasz sie na "fanatyczki" a tym zcasem sama sie tak zachowujesz tyle że stoisz po drugiej stronie1

Gość Moja ma 13 miesięcy
Ból porodowy to najgorsza niesprawiedliwośc jaka spotyka kobietę wogóle ale jest potrzebny ..tak mówią i ja się z tym nie sprzeczam jednak można by dodać że był owszem potrzebny kiedy nie było szerokiej hospitalizacji, cesarek, lekarzy , anestezjologów i całego tego tła. Matka natura tak a nie inaczej zaprojektowała nasze ciała by mogły dać sobie radę w naturze bez niczyjej pomocy a wtedy ok wiadomo że potrzebny jest ból bo on informuje a także wywołuje mase różnych przemian hormonalnych itp itp ale nie każda matka może urodzić w naturze bez niczyjej pomocy rodząc zdrowe dziecko i samej wychodząc cało i zdrowo z całego porodu (złe ułożenie dziecka, zbyt duży płód, zwężenie miednicy i mnóstwo innych których bez USG i lekarzy nie jesteśmy w stanie ocenić na wyrost). Jeżeli zatem nasze ciała nie zawsze są idealne a los płata figle które mogą kosztować życie i zdrowie to dlaczego by tak ślepo ufać naturze? To raczej chęć powstrzymania kobiet od całkowitego zrezygnowania z natury i zaufania prostym medycznym metodom bo zarówno jedno jak i drugie jest niedobre i niezdrowe, uważam jednak że skoro położna zmusza nas do zniezgodnej z naturą pozycji porodu, skoro niezgodnie z naturą dostajemy dolargan, oksytocynę, skoro robią lewatywę (czego apropos natura też nie zaplanowała) to dlaczego by w tej całej masie różnych sztucznych nienaturalnych czynności nie poprosić o zoo ? Cesarka to sprawa innej natury bo to operacja ale dlaczego odmawiają nam zoo i każą przeżywać ból porodowy skoro poród i tak już od dawna nie jest naturalnym skoro ingerują w niego lekarze. Jeżeli kobieta wybiera pozycję porodową jaką jej instynkt podpowiada, jeżeli ma spokój i intymność, przygaszone światło (bez jasnego oświetlenia mocniej produkowana jest naturalna oksytocyna), jeżeli lekarka nie grzebie jej non stop w pochwie by masować szyjkę , jeżeli kobieta prze wtedy kiedy czuje że powinna a nie na siłę wtedy kiedy powie nam połozna(wiadomo że parcie stopniowe powoduje że pochwa sama się stopniowo rozszerza a nagłe mocne parcie powoduje jej zbyt szybkie rozciąganie) jeżeli nie przetną jej krocza i masę innych czynności to można powiedzieć że uszanowali naturę i kobieta urodziła naturalnie. Ingerencja personelu w tak intymny moment jak poród wzięła sie z różnych komplikacji i śmiertelności przy porodach ale tez zbyt bardzo caczęła ingerować i sama nie szanuje tym sposobem siły natury a wymaga od kobiet by rodziły jak natura chciała;). Jak to pewna autorka książki napisała " Dzieci rodzą się siłą kobiet" - A nie siłą natury jak to lubią mówić lekarze i położne.

no widzisz, jednak nie dokładnie tak jest. Przeczytaj dokładnie moje wpisy. Nie napisałam, że wszystkie matki które: urodziły sn i karmią piersią są fanatyczne, i nie przekonuję nikogo, że to co ja zdecydowałam jest najlepsze. Napisalam, że irytują mnie tylko fanatyczki, które każdemu starają się narzucić swoje zdanie i swój sposób na życie, rodzenie itp. Ty akurat piszesz, że nie czujesz się boginią z powodu urodzenia dziecka ale czytając to forum jest tego mnóstwo. Nie tylko na tym forum ale także i na innych takich nawiedzonych jest mnostwo. Widzisz nawet na tym wątku jak to wyglada :) jak tylko wyrazilam swoje zdanie kontrowersyjne może to zostałam zjechana i obrażona, żenujące poprostu.

Gość bleeblak
tu sie z toba zgadzam. Na kafe kazdy glos wypowiadajacy sie inaczej niz mysli tzw "wiekszosc"lub kazdy kto wypowiada swoje zdanie stanowczo jest zarazjechany. Oto i caly poziom ktory reprezentuje tutejsza tzw wiekszosc. heh tylko czekac az mnie zjada ze skoro tak uwazam to po co tu zagladam

I pytam tylko dlaczego kobieta,która chce korzystać z możliwości dzisiejszej medycyny jest obrażana i lekceważona przez inne (o ironio) kobiety hmmm...

Gość nnie wiem, gdzie to słyszysz
Nie biegałam po ulicach i nie krzyczałam o moim porodzie sn i karmieniu piersia. Owszem, JESLI MNIE KTOS SPYTA, mowię,ze to byl swiadomy wybor , z ktorego jestem zadowolona , a jesli nadal pyta- rozwijam temat. Nie sadze, zeby ktos agresywnie ATAKOWAŁ autorke opowiesciami na ten temat.No chyba,ze ma znajomych z dzungli, ale to juz wyłacznie jej wina, mamy takich znajomych, na jakich zasługujemy.

nie mam już czasu ale może później wkleję kilka wątków z wypowiedziami o których pisałam.....jest ich tutaj cała masa :)