Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zeberka1212

Prezerwatywy + tabletki = 100 %?

Polecane posty

Cześć , Czy tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywy dadzą mi pewność tego , że nie zdaję w ciążę??

Gość .jaa.
moim zdaniem same tab starczą! po co sie truć i uzywać jeszcze gumek???

Gość niebieskozielona
pewność jest w głowie. Jak się boisz ciąży to pewności ci nie da żadna metoda i będziesz się bać, cokolwiek ci tu nie napiszą.

Gość aann//
Teoretycznie zadna metoda nie daje 100% gwarancji. Jezeli ktos az tak sie boi ciąży ze ma zamiar stosowac obie metody naraz moim zdaniem powinien sie głęboko zastanowic czy to współżycie przyniesie mu wiecej przyjemnosci czy stresu

Gość tabs+gumka
ja tak własnie robię i mam pewność że nie zajdę w ciążę a seks daje mi przyjemność

Gość hehe ja tez :P
autorko robie tak od roku i nie zaszlam... tez sie boje ciazy ale mysle, ze gumy + tabsy to fajne rozwiazanie :)

Moim zdaniem jeśli może zawieść każda z tych metod oddzielnie to równie dobrze mogą zawieść obie naraz.

wedlug mnie popadlyscie w jakies schizy od 8 lat stosuje tabsy i w ciaze nie zaszlam, lubie wypic winko na spotkaniach, nie jestem dokladna co do godziny, biore rano a czasami wieczorem mi sie przypomnialo o tabletce rannej, zdarzylo sie ze zapomnialam, zdarzaly sie rano biegunki... nie szalejcie, tabletki sa 100% pewne jesli dotrzymujecie tego zeby brac je mniej wiecej w tych samych godzinach, jesli nie bierzecie lekow wymienionych w ulotce (nie codzi o apap)

Gość petrova.k
Wydaje mi się, że same tabletki wystarczą. Nic nie daje 100% pewności prócz celibatu. Moja koleżanka brała tabletki anty, ale zachorowała więc musiała przyjmować antybiotyk. W obawie, że osłabił on działanie hormonów zabezpieczali się dodatkowo prezerwatywą, która niestety pękła. No i teraz jest dzidziuś. Więc jak sama widzisz - jak środki antykoncepcyjne mają zawieść, to zawiodą

i jesli nie macie silnych biegunekj lub wymiotow do 3-4 godzin po zazyciu tabletki to nie ma sie czego martwic, a nawet jak sie zdarzy to to nie oznacza na 100% ciazy czasami jak slysze niektore osoby to sie smieje, kochani w ciaze nie jest tak latwo zajsc jak sie niektorym wydaje

same tabsy autorko wystarcza tylko przeczytaj ulotke na co musisz zwrocic uwage i wszystko

Gość petrova.k
karolowa powiedziałabym raczej, że zawiodły obie formy - oczywiście tabletki tylko dlatego, że ich działanie zostało osłabione antybiotykiem - stąd dodatkowo prezerwatywa, która również zawiodła. jednak takie przypadki zdarzają się pewnie raz na 10000. ja biorę tabletki od tygodnia i tylko na początku zamierzam stosować dodatkowo prezerwatywę (bo tabletkę wzięłam dopiero drugiego dnia okresu). ale co, kto woli.

Gość to już sa jakieś schizy
jak czytam podobne tematy to się zastanawiam do czego to doszło żeby w dzisiejszych czasach do stosunku z ukochaną osobą przygotowywać się jak na wojnę.

a ja biore tylko tabletki, nie wyobrazam sobie brac tabletek i jeszcze uzywac gumek ?? Kiedys z moim stosowalismy przerywany stosunek przez jakies pol roku, a jakies 8 miesiacy biore tabletki. W ciazy jak nie bylam tak nie jestem. Gumek nie toleruje ani moj partner ani ja:)

Aha i zdazyło się, że zrobiłam przerwe 8 dniową zamiast 7. W jednym miesiącu brałam 3 rozne antybiotyki, Nigdy nie jem ich z dokładnoscią co do godziny, moze pierwszy miesiac jedynie. Zdarza mi się wziąć tabletkę nawet 10 h pozniej ... :) W ciąze nie jest tak łatwo zajsc , nie shizujcie !