Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxpaulinkaxx

Pytaaanie

Polecane posty

Gość xxpaulinkaxx

Mam 17 lat i jestem mama pol rocznego dziecka.. ojciec malucha dal nazwisko i sie zmył poprostu wsiakl nie placi na dziecko nie utrzymuje kontaktu. Czy moge zlozyc zasilek dla samotnej matki o rodzinne i przysluguje dodatek nie mylac z becikowym.. Przyznaja mi chociaz ze nie mam 18 lat? Pomozcie mi :) dziekuje

Gość fsgcpmiwd
przede wszystkim pozwij ojca dziecka!! niech b.. płaci alimenty...

Gość xxpaulinkaxx
a oprocz tego? to wiem tylko czy mi przyznadza zasilek itp

Gość fsgcpmiwd
tu już nie pomogę :( ale wydaje mi się że to jest uwarunkowane twoimi dochodami jeżeli nie przekraczają 500z czymś na osobę to powinnaś dostać. a partner jest twoim mężem czy nie ? bo wówczas jeszcze jego dochód się liczy.

Gość xxpaulinkaxx
nie nie jest mezem naszczescie ja sie ucze nie pracuje a w utrzymaniu dziecka pomaga MI rodzina

Nie masz 18 lat więc Twoi rodzice są opiekunami prawnymi czyli nie jesteś samotnie wychowującą matką więc te dodatek Ci odpada . Przysługuje Ci rodzinne w wysokości 68 zł (wniosek składają rodzice na siebie, ale nie liczą się ich dochody) . Wniosek o alimenty możesz złożyć w każdej chwili , jeżeli on nie ma 18 lat alimenty będą płacili jego rodzice . Możesz się wystarać , że zapłaci również za przeszłe pół roku dziecka . Zmiana nazwiska też jest możliwa przy jednej rozprawie .