Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rkd38

mięśniaki

Polecane posty

Gość rkd38

Mam 38 lat.Od dwóch lat mam mięśniaki przez co mam powiększoną macice.Co pół roku chodzę na badania kontrolne, do tej pory było ok ale w zeszłym tygodniu lekarz powiedział,że powiększyły mi się o 2mm.Następną kontrol zlecił w czerwcu.Boję się że będzie potrzeba usunięcia ,nie wiem tylko czy w takim przypadku usuną tylko mięśniaki czy całą macice . Kto ma podobny problem i wie coś więcej na ten temat proszę odpisaś.

Gość Basiaaaaaaaaa
Moja mama ma ten sam problem.Ma mięśniaki w macicy, dosyć duże.Lekarz kazał przychodzić na kontrolę co trzy, cztery miesiące żeby na bieżąco kontrolować czy rosną i co się z nimi ogolnie dzieje gdyż mama bardzo niechętnie podchodzi do operacji.Niestety lekarz już na początku zaproponował operacje i z tego co wiem to usunięcie wszystkiego czyli całej macicy.Niestety mama się tego bardzo boi. 👄

Gość to jest tak
jeżeli kobieta chce mieć jeszcze dzieci to nie usuwają całej macicy tylko robią łyżeczkowanie lub usuwają mięśniaki histeroskopem natomiast w odwrotnej sytuacji - czyli kobieta nie chce już mieć dzieci - to usuwają całą macicę

Gość rkd38
ąle słyszałam,że po usunięciu macicy kobiety mają dyskomfort,żle to znoszą,no i problem z sexem. Mam męża ,dla niego sex odgrywa dużą rolę ,nie chciała bym żeby coś się z tego powodu między nami popsuło.

Drogie! Zapraszamy na serwis internetowy www.miesniakimacicy.pl - możecie tam uzyskać wiele informacji o problemie jakim są mięśniaki macicy. Do waszej dyspozycji jest również ekspert! pozdrawiamy, program "Między nami kobietami"

Jeśli słowa nowotwór jajnika oraz mięśniaki macicy wzbudzają u Ciebie strach, zaliczasz się do grupy 36% polskich kobiet , które podobnie jak Ty najbardziej obawiają się tych chorób ginekologicznych. Warto, byś zadała sobie pytania: Czy dbam o siebie? Czy regularnie chodzę do ginekologa? Jak mogę zapobiec pojawieniu się takich schorzeń? Wykorzystaj choć trochę wakacyjnego czasu i zadbaj o swoje zdrowie!