Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek30

5 miesieczne dziecko nie chce jesc mleka

Polecane posty

witam wszystkie mamy.corcia ma 5 miesiecy od jakiegos tyg nie chce jesc mleka z butelki.krzyczy placze.ani po dobroci ani na sile.wczesniej jadla ladnie 4xpo 180-200ml.teraz po wielkich rykach zje rano 100 wieczorem tez cos takiego.jedynie w nocy przez sen zje cala butelke.lyzeczka obiadek zje.picie z butelki tez wypije.a mleko nie.zjada moze ok 350-400 ml dziennie a wczoraj bylo jeszcze mniej.na ostanim szczepieniu lekarz powiedzial ze przebija sie jej dolna 1.moze to jest powod.czy ktoras z was tak miala.jestem bliska zalamania.mala jak zje o 1 w nocy to do 10-11 rano nie je.dopiero jak jej wcisne.czy mam wciskac na sile (ale wtedy sa dzikie ryki) czy poczekac az sama zaplacze.pozdrawiam. ps znak zapytania mam popsuty

moze sprobowac zmienic smoczek na taki z wiekszym przeplywem?

to nie jest wina smoczka.ma 3 aventu do 6 msc.szybko z niego leci.trojprzeplywowy tez ma ale pije czasami z niego rzadka kaszke.mam nadzieje ze to zeby bo slini sie okropnie.tylko dlaczego pije soczek albo wode tez z butelki

mój młody też przy wychodzeniu zebów nie chciał nic z butelki wypić, a mleczko uwielbia ponad wszystko obstawiam zęby, jak wyjdą wszystko wróci do normy

Gość fgthyujikolp
autorko ja tez uzywam smozczka aventu 3 przepływowego specjalnie zeby geste kaszki przehcopdziłymale dziecko sie nieraz krzywi jak zaczyna ssac chyba zeby rania mu jezyk

do fgthyujikolp a moze sprobuj mleczka smakowego sa z nestle junior chyba od 12 msc.waniliowe na pewno albo chyba tez i bananowe

Cześć Dziewczyny....Moja mala w kwietniu skonczy 6 miesiecy i od kilku dni zaczela wypinac sie na mleko. Doslownie z dnia na dzien. Caly czas jadla ksiazkowo wrecz, 4x180 ml + (od czasu jak skonczyla 4 ms-ce) obiadek. Teraz jak wypije 120 to sie ciesze bo na poczatku tej sytuacji ciezko nawet 50ml bylo w nia wcisnac!Widzac jak malo pije oprocz obiadku dodalam teraz deserek z owockow... tu nie mogę narzekac bo zjada sloiczek i jednego i drugiego :/ A jak przychodzi do mleczka, nauczyla sie nowej minki w dziubek + jak juz dochodzi sapanie chocby nie wiem co, moge zapomniec ze cos wiecej uda mi sie jej go przemycic :/ Sama nie wiem co o tym myslec... czy to chwilowe? mleko przestalo jej smakowac? nagle smoczek okazal sie nieodpowiedni i zaczyna przeszkadzac jak dopije do 120ml?? PS. przy tym wszystkim jest pogodna, ma humorek, ladnie spi, goraczki brak - jedyne co zauwazylam kupki zgescialy i rzadziej robi i mniej, ale wydaje mi sie ze to normalne - mniej plynow, wiecej tresciwego jedzonka? help:/

Gość kasioolek
Witam mamy. Moja corka skonczyla 5mies. Mam ogromny problem z mlekiem. W ogole przestala pic. Od 2dni nie wypila nic. Nie ma mowy o daniu go w dzien czy przez srn. Juz nie wiem co mam robic. Czy wroci to do normy? Martwi mnie to bo odstawila mleko z dnia na dzien. Gdzie wczesniej jadala o regularnych porach i z apetytem.

Gość kaska2112
Moja corka miala dokladnie 5 miesiecy jak darła sie w nieboglosy gdy widziala mleko. Nic innego nie chciala (a przynajmniej nie w ilosciach wystarczajacych). Musialam sie strasznie z nia meczyc, jadła dopiero gdy usnela na śpiocha butle mleka. Trwało to ze 2 miesiace, pozniej wrocila do kochanego mleka. Do dzisiaj jest niejadkiem, wybrzydza, nie lubi nowosci, kocha rosół i serki waniliowe, oczywiscie butla na noc :) Ma 21 miesiecy. Wzbogacamy dietę, chociaz jest ciezko, bo nie chce i koniec. Wazy 12 kg, ma 92 cm wzrostu;) Tak wiec umęczysz sie, i nie sluchaj durnych rad, zeby zmieniac smoczek, ze dzieci w pewnym wieku odrzucaja mleko (no odrzucaja, ale nie przy pieciu miesiacach:P), i wielu innych głupstw. Przejdzie jej;)

Gość Nic na sile
Jesli nie chce jesc mleka, to sie nie stresuj i dawaj tyle, ile wypije. Wazne jest, ze pije wode/ herbatke i je pierwsze papki. Moj syn, karmiony piersia, w wieku ok. 6 m-cy zaczal zdecydowanie mniej ciagnac mleka podczas wszystkich posilkow. Moze bylo to zwiazane z wprowadzaniem stalego pokarmu, nie wiem. Poniewaz ogolnie dobrze sie czul, nie tracil na wadze itd., nie przejmowalam sie tym. Jesli zauwazysz jakies niepokojace objawy, to moze skonsultuj sie z lekarzem, a jak nie to czekaj, az awersja do mleka przejdzie i zgodnie z planem wprowadzaj staly pokarm. Moje dziecko (17 m-cy) obecnie je tylko raz dziennie mleko (210 ml) z kaszka i jest okazem zdrowia.

Gość michelosa
Może dajesz mu mleko w proszku nie rozpuszczone? Spróbuj dać rozcieńczone w wodzie albo zwykłe płynne.

Gość ojtam ojtam
moje rady: zmień butelkę, zmien mleko na inne, synek była na nutramigenie więc u nas zostało karmienie go kaszką z łyżeczki 2 razy dziennie - kaszką ryżową smakową lub kukurydzianą, po glutenie kaszką zbożową - a raz dziennie dostawał sinlak z łyżeczki który zastępuje posiłek mleczny - więc jadł kaszkę rano, potem sinlak, potem obiadek, deserek i kaszkę na noc - mleka nie pił i nie wrócił do picia

Gość gość
moje 5 miesięczne dziecko nie chce w ogole mleka a jest jeszcze gorzej dlatego ze nie wypija niczego wody , herbatki czy jakichkolwiek sokow jestem załamana ....

Gość gość
Witam , mam ten sam problem. jestem mama 4 miesiecznego chlopca , od 2-3 tygodni nie chce jesc mleka , wypije 70 ml , 80 ml, ladnie a pozniej jest tragedia , bylam u lekarza bo robil wodniste kupki , dal herbatke na przeczyszczenie i bylo lepiej z jedzeniem mleka , jednak to znowu wrocilo . Sygnalizuje ze chce mleko , ale i tak go nie zjada , a dodam ze wczesniej potrafil wypic 170 ml . uzywam smoczka nr 2 , nie wiem co mam robic , nie mam juz pomysłow ;// pomozcie!!!

Gość anileved
hej i jak tam? mam ten sam problem :( Moj synek ma 4,5 miesiaca od 4 tygodni zaczal sie problem z jedzeniem mleka. Wczesniej wciagal 150.-170 ml-teraz tylko na spiocha mleko, a nawet i nie. W dzien daje kaszke na mleku, ale tez zaczal marudzic po zjedzeniu 50ml. Nie wiem co robic? Jak ten problem rozwiazal sie u WAs?

Gość gość
przypominam , ze mleko od krowy jest dla cielaka , mleko to cichy morderca choć zywieniowcy powiedza inaczje jednak naukowcy juz dawno wiedza ze mleko od krowy po prostu szkodzi ! kazdemu inaczej w innym stopniu , ale kazdemu !!! wszystko znajdziesz z necie . przeczytaj ksiązke mleko cichy morderca

Gość Bogucha
Mam ten sam problem . Córka 5 miesięcy wogule nie chce mleka ani kropli. Kaszel już też nie . A dodam że musi jeść bebilon pepti dha jak sobie radzić. Co dawać jeść?. Pomocy!!

Gość gość
Witam. Obecnie mam ten sam problem co większość tutaj. Córka ma 5 miesięcy i nagle przestała pić mleko. Z dnia na dzień, a nawet z łyka na łyk mogę powiedzieć. Ogólnie jest na piersi, ale od 4-tego miesiąca daje jej mm na kolacje przed snem. Wypijała ładnie 150ml i dobijała piersią. Dwa dni temu w połowie butelki zaczęła wypluwać smoczek, krztusić się i płakać jakby ją ze skóry obdzierali. Ze smoczkiem i piersią nie ma problemu. Podejrzewam, że to zęby. Dolne jedynki wyrżnęły jej się przed 4-tym miesiącem, a parę dni temu pediatra stwierdziła że górne jej wychodzą. Jeszcze nic nie widać, ale sądzę że to może być to. Raz, że pediatra chyba wie co widzi i mówi, dwa - kiedy uparcie próbowałam wcisnąć jej butelkę i nagle załapała zauważyłam, że wzdryga się tak jak my dorośli kiedy ząb nas boli albo mamy rankę w buzi - chcesz jeść, jesteś głodny ale krzywisz sie bo boli. Sprawdziłam jej najpierw czy nie ma w buzi jakiejś afty albo pleśniawki, ale nie na szczęście. Także drogie mamy, myślę że u Waszych dzieci to może być to samo. Ząbki wychodzą i boli. Smoczek w butelce jest twardszy niż pierś, a łyżeczkę tylko sie oblizuje. Ja czekam na ząbki, ale będę co wieczór próbować, może akurat nie bedzie bolało...