Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orzech 1984

pomóżcie

Polecane posty

Gość orzech 1984

Dziewczyny prosze odpowiedzcie mi na pytanie ! okres mi sie spoznia 7 dni po 7 dniach mam dostałam skąpe plamienie ,po 6 dniach plamieniu zrozbiłam test wyszedł pozytywny ale czy ten wynik jest prawdziwy ?? czy trzeba powtórzyć wynik odpowiedzcie mi wiem wiem jestem straszna panikarą ale boję sie jak nie wiem co......

powtorz test i bedziesz pewna , a najlepiej idz na bete:) gratulacje jesli tak:)

Gość do autorki....
jesteś w ciązy, plamienie występuje czasem na początku ciąży zamiast okresu, jeśli test wyszedł pozoytywny to jesteś wciąży na 100%. Test wykonany po spodziewanym terminie miesiączki jest jak najbardziej wiarygodny, a testy mylą się tylko w jedna stronę - tzn. mogą wyjść negatywne pomimo ciąży, nigdy nie wychodzą pozytywne pomimo braku ciąży (w jednostkowych jedynie wypadkach przy braniu specyficznych leków)

Gość mala czarna nusia
raczej jestes w ciazy ale powtorz dla pewnosci test ale nawet rzeklabym ze na pewno jestes :) gratuluje ale udaj sie do ginekologa bo krwawienie w ciazy jest niebezpieczne!!!!

Gość orzech 1984
To jest moje marzenie mieć małą kruszynkę bardzo się boję bo pierwszą ciążę podobnie przechodziłam i poszłam do ginekologa a ona mi kazała zrobić badanie hcg i w 11 tygodniu okazało się ze mam puste jajo płodowe i nic z marzeń o dzidziusia i dlatego bardzo boję się iść do lekarza zeby nie usłydzeć tego smego a staramy się już 3 rok o dzidziusia

Gość mala czarna nusia
uda wam sie trzymamam mocno kciuki ja zaszlam po 5 miesiacach. moze przeastan myslec jak bardzo chcesz zajsc i wtedy pojdzie :) bo nerwy stres nie pomaga kochaj sie z mezem jakby to mialbyc wasz pierwszy raz namietny cudowny i nie mysl w trakcie teraz albo nigdy... w koncu sie uda wierze w to :)

Gość orzech 1984
dzekuję z ty mnie wspierasz

Gość magda.pe
Ja też czekam (a raczej nie czekam) na okres po stracie Maluszka, dziś miał być i póki co cisza :) Trzymam kciuki, żeby w Twoim przypadku to była ciąża. :)) A co do bzdur, że testy kłamią tylko w jedną stronę, to żadnej nie życzę rozczarowania, ale to kompletna nie prawda! Wynik może być fałszywie pozytywny np. przy torbielach.

Gość magda.pe
Aha, i plamienie w tak wczesnej ciąży nie jest niebezpieczne - to po prostu objaw zagnieżdżania się zarodka :) Ale że do gin. i tak będziesz musiała się wybrać, to wspomnij mu.

Gość orzech 1984
przed pierwszą ciążą brałam Euthyrox N 25 i to mogło być przyczyną ze miałam puste jajo płodowe a teraz nie brałam zadnych leków więć mam taką malutką nadzieję

Gość magda.pe
Najlepiej zrób test z krwi, a my tutaj czekamy na radosną nowinę (nie jedną mam nadzieję, może i ja z taką przybędę :D)

Gość orzech 1984
pierwsze co zrobię to badanie z krwi i wtedy pójdę do ginekologa ale mam schiza żeby znowu nie usłyszeć tej samej diagnozy co w pierwszej ciąży

Gość orzech 1984
dziękuję za dodanie otuchy

Gość aann//
Pierwsze słysze zeby ten lek miał takie działanie jak piszesz! Ja biore euthyrox 50 i staram sie o dziecki i zaden lekarz nic tkiego mi nie powiedział. Moja kolezanka tez zaszła biorąc ten lek i brała go całą ciąze bo ma niedoczynnosc tarczycy. A zkolei inna znajoma miała własnie w pierwszej swojej ciąży puste jajo płodowe i zadnych leków nie brała wiec nie ma na to reguły. W szpitalu lekarz powiedział jej ze tak sie po prostu czasem zdarza i do tej pory medycyna nie wie co jest tego przyczyną

Gość orzech 1984
Na pewno masz rację tylko ja próbuję to wyjaśnić nie masz się o co żucać każdy ma inny organizm i inaczej przechodzi

Gość aann//
Ale ja sie nie rzucam tylko dyskutuje. Zdziwiłam sie ze zaden lekarz nie poinformował mnie o takich skutkach jakie ty opisałas. Napisałas ze brałas euthyrox i to mogło byc przyczyną- zastanowiło mnie skąd takie twierdzenie? Czy jakis lekarz co to zasugerował czy sama wysnułas taki wniosek?

Gość aann//
Z informacji które ja posiadam to cos takiego jak puste jajo płodowe nie da sie wyjasnic! I podobno jednej kobiecia zdarza sie to tylko raz w życiu. Tak lekarz powiedział mojej znajomej. Ale moze ty otrzymałas jakąś inną wiedze na ten temat. Po prostu mnie to ciekawi