Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eltako

Dwulatek nie chce się bawić sam - pomóżcie!!

Polecane posty

Gość eltako
Mamo Bartka- to nie chodzi o to, że chce ze mna ziemniaki obierac Odwrotnie- chodzi o to, ze mam robic to co on chce a jakmu proponuje, zeby mi pomogł to nie, nie, nie i placz :O

Gość Mama Bartka i Oliwki
No to faktycznie trudno...

Mama Bartka i Oliwki nie uogólniaj. Mój ma ponad dwa latka a ma takie dni, że nawet nie wiem że jest w pokoju, sam się bawi autkami i nie potrzebuje mnie do tego.

Gość kacccia
Jesli to o to chodzi,ze masz robic to co on chce,to chyba po prostu trzeba zqcisnac zeby. pobawic sie a potem powiedziec-teraz ide zrobic obiad. pobaw sie tutaj i jak chce sie drzec,to niech si drze a kto inny tez sie moze z nim bawic np tata babcia czy tylko ty?

Gość kasiia765
Wydaje mi się, że fajnym sposobem na to, by nauczyć go bawić się samemu jest zakupienie mu puzzli. Najpierw układaj z nim i chwal jeśli sam dobrze układa. Później zacznij od niego odchodzić na jakiś czas i powinien przyzwyczaić się do zabawy w pojedynkę. Tutaj znajdziesz fajne puzzle: http://www.kuppuzzle.pl/index.php?route=product/product&product_id=1657

Skąd ja to znam :) Tylko że córeczka ma już 2.5. W swoim pokoju nie usiedzi nawet minuty beze mnie. Jak odsyłamy ją z mężem do pokoju to płacze. Koniecznie chce być z nami. Dlatego, żeby się nie nudzić wymyślam przeróżne zabawy (można je zobaczyć pod adresem mamalili.pl). Ale czasami też chciałabym usiąść i poczytać :)

Gość mamuchasylwucha
Po pierwsze to doskonale cię rozumiem.Nie jest łatwo z takim maluchem.Podobnie zachowywał się mój starszy syn.Do dziś nie potrafi się zorganizaować i zająć czymś konkretnym(14 lat)Mały-2 lata, jest trochę inny.Czasami gdy ciągnie mnie do zabawy.mówię np.że mama teraz czyta pobaw się chwilę sam.Oczywiście meczy nadal ,ale nie ulegam.Jestem obok ale udaję ze mnie nie ma:) Czasami działa.Niektóre dzieci bardziej niz inne potrzebują bliskości mamy czy taty.Trzeba spróbować zaangożować je w nasze czynności, a jeśli jestesmy na skraju wytrzymałosci to moze psycholog dziecięcy fachowo doradzi jak własciwie postępować.Pozdrawiam

U mnie to samo, z tym, że córka ma już prawie 3 latka! Póki siędzę z nią - zabawa idzie świetnie ale jak tylko się oddalę natychmiast słyszę Ale ty ze mną....mama, ty ze mną... nie pobawi się sama nawet 5 minut, nawet na podwórku, z innymi dziećmi uwielbia np. kredą rysować a le ja tez koniecznie muszę tą kredą mazać. Desperacja mnie ogarnia lekka, bo młoda nie śpi mi już w dzień i naprawdę chwili spokoju nie mam....

Gość Rodzic
Dnia 9.03.2012 o 12:24, Gość ela 33 napisał:

Dziecko płacze bo czuje się przez Ciebie odtrącone. Biedny maluszek :(

Tragiczne jest twoje myślenie. Wychowasz swoje dziecko na samoluba pod maminym kloszem który po 30 jeszcze z mamą będzie mieszkał. Krzywdę możesz mu zrobić. Dziecko musi się nauczyć samodzielności.