Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemzwlosami

wypadanie włosów w ciąży - kto ma ten problem?

Polecane posty

Gość problemzwlosami

To jakiś 6 tydzień i od jakichś 2 tygodni strasznie lecą mi włosy, przeważnie najwięcej przy myciu, ale i czesaniu tez. Co robić? Biorę witaminy dla kobiet w ciąży i folik.

Gość problemzwlosami
do tego strasznie mnie wysypują pryszcze, na twarzy, plecach, dekolcie, cera jest taka ziemista i blada, zrobiłam morfologie rozszerzoną i poziom żelaza i mam wszystko w normie. Lekarz uważa że to przejsciowe może być, reakcja organizmu na zmiany hormonalne w ciąży i każe czekać. A ja się boję że wyłysieję.

u mnie wypadanie i kłopoty z cerą rozpoczeły sie w 3 miesiącu i trwały przez średnio miesiac, później wszystko wróciło do normy, włosy wręcz w ciąży sie poprawiły, ale po urodzeniu, za kilka tygodni znowu zaczeły wypadac i po ok. miesiacu znowu było ok to kwestia hormonów i to normalna sprawa

mnie wlosy zaczely wypadac ok4 miesiace po porodzie a przestaly do roku. wydalam 200zl na szampony tabletki, już łysiałam:( ale w ciazy z tego co wiem wlosy sa piekne zdrowe grube, wypadaja po porodzie. wspolczuje ci bo moze bedą ci wypadac też po. kup sobie szampon DERMENA ok 30zl mala butelka- wyrastaja po nim nowe wlosy, takze hamuje wypadanie. jest skuteczny, ale jesli to od hormonow moze nie dzialac to ze przestana wypadac,, ale napewno będą odrastać nowe

Gość Niewidoczny dla innych
Wypadają zawsze i każdej... nie słyszałam by którejś nie wypadały... w ciąży, a po porodzie jeszcze bardziej... nie warto kupowac moim zdaniem jakieś specjalne szampony, odżywki... bo przecież włos wyrasta spod skóry... ewentualnie jakieś tabletki, suplementy diety, ale to też niewiele pomoże...