Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaka

Bolesne sprawy kobiece...

Polecane posty

Gość onaka

Witam. Mam problem dotyczący podrażnień w miejscach intymnych po stosunku. Zwykle nic się nie dzieje, jednak gdy wcześniej się ogolę, lub gdy włoski są po prostu krótkie, po odbytym stosunku czuję po paru godzinach okropne pieczenie i swędzenie. Tak jak przy grzybicy pochwy. Zwykle stosuję clotrimazol maść, drugiego dnia jest już przeważnie ok. Ale czasami to jest nie do wytrzymania. Czy są jakieś tabletki dopochwowe, które moge kupić bez recepty, a które pomogłyby mi z tym problemem?

Gość aann//
Nie bardzo rozumiem. Jezeli tak jak piszesz to pieczenie ma związek z depilacją miejsc intymnych to nierozumiem po co ci tabletki dopochwowe?! Jesli pieka cie miejsca intymne zewnętrzne to moze byc zwyczajne podraznienie. Myśle jednak ze powinnas udac sie do ginekologa w celu wykluczenia infekcji intymnej

Gość onaka
Ginekolog wykluczył infekcję. Nie wyszło mi nawet nic w badaniach... A nie dotyczy to miejsc zewnętrznych, tylko piecze mnie tak jak przy grzybicy pochwy - wewnątrz. Tylko przeważnie po depilacji, lub gdy mam krótkie włoski. Nie rozumiem tego, ale to zaobserwowałam... Czy jest coś mocniejszego od tradycyjnego Lactovaginalu?

Gość aann//
Ja miałam podobna przypadłosc jak brałam tabletki anty. Zmieniaja one włąściwosci sluzu i dochodzi do podraznien podczas stosunku. Mnie paliło jak cholera przez jakies 30 minut po stosunku. Stosowałam różne zele intymne ale takie bez sztucznych barwników np Feminum, z różnym skutkiem. Dopiero jak odstawiłam tabletki to problem minął. Moze masz jakis problem z nawilżeniem albo z rozluznieniem? Nie miałas ostatnio jakis stresów? Ja kiedys brałam probityk ginekologiczby lacibios femina ( doustnie) ale jakiejs wielkiej różnicy nie zaobserwowałam. Mysle ze powinno leczyc sie przyczyne a nie objawy.

Gość agula8
ale to chyba problem skórny niz ginekologiczny jak rozumiem?? tzn jak się nie golisz to nie ma swędzenie i pieczenia? to może coś z higieny, czyli do stosunku jakiś lubrykant, a po prysznic i żel łagodzący-ja uzywam na codzien provag żelu, albo płyn z kwasem mlekowym. A co do probiotyków to można by na noc zakładać lactovaginal.Zalezy co jest przyczyna objawów.pozdr