Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto jeszcze tak jak ja

WOLONTARIAT, chciałabym być wolontariuszką....

Polecane posty

Czy są tu osoby którym brakuje czegos w zyciu, które czują ze chciałby komuś pomagac bezinteresowanie??? Ja od jakiegos czasu o tym mysle ale nie wiem jak sie do tego zabrac... mogłabym sie opiekować jakas starsza osoba, dowozic zakupy itd, albo w domu dziecka albo schronisku dla zwierzat... chcialabym poczuc sie potrzebna...

sa tu jacys wolontariusze?? jak dotarliscie do osób potrzebujących??jak sie do tego zabrac??

Gość studentka z Lublina *
ja pomagałam odrabiać lekcje i bawiłam się z dziećmi z Ogniska Wychowawczego poszłam do dyrektorki Ogniska i porozmawiałam z nią na ten temat wypełniłam takie odpowiednie papiery i zostałam "oddelegowana" do średniej grupy do pomocy wychowawcy

ja byłam wolontariuszką w schronisku dla psów. po prostu tam poszłam i powiedziałam, że chcę bezinteresownie pomagać. no, ale tam bardziej wolontariusze mi powiedzieli co i jak niż pracownicy, bo ich mało obchodziły zwierzęta itp. tylko pieniądze :-o poza tym w szkole np są tworzone grupy wolontariuszy, albo poszukaj na stronie Twojego miasta, czy na forach miasta. :) powodzenia

Gość honoratkaa
ja się zastanawiam, ale nie wiem czy podołam psychicznie i fizycznie. Ale myślę nad tym intensywnie ;) poza tym moja znajoma była w domu dziecka, chciała właśnie wpaść powiedzmy 2-3 razy w tygodniu, żeby pomóc w lekcjach, pogadać, zabrać dzieciaki na spacer czy coś innego pomóc. I jej powiedzieli, że wolontariuszy przyjmą tylko na 5 dni w tyg od 8-16, czyli jak pełen etat... :O masakra, bo jak ktoś pracuje, albo ma studia to przecież nie da rady...

Czyli sporo nas...:-) Ja mieszkam w małym meiscie i tutaj wlasnie ejst problem.. Nie ma u mnie domów dziecka, nie ma schroniska ale zapewne jest duzo osob w potrzebie.. Chciałabym do kogos takiego dotrzeć, ale nie mam pojecia jak to zrobic..

Gość honoratkaa
zadzwoń do mopsu, tam cię pokierują. :)

ja przychodziłam 3 razy w tygodniu na ok 3 godziny 2 razy byłam na dłuższych wycieczkach

Gość nie musisz nigdzie dzwonic
jesli w Twoim miescie jest szpital dzieciecy nic nie stoi na przeszkodzie by isc, pomagac :) na onkologie Cie nie wysylam, bo trzeba miec samozaparcie ale sprobuj pozdrawaim :)

honoratka jeśli myślisz o wolontariacie u dzieci to musisz być odpowiedzialna umawiasz się i jesteś nie tak, że jak mi się zachce, to pójdę (bo im łaskę robię), a jak nie, to przecież nic złego się nie stanie dzieciaki chcą by je traktować poważnie jesli się do czegoś zobowiążesz - to z pełną odpowiedzialnością

Gość verrittia
za darmo nic robic nie warto