Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BjakBezradnaMAMA

proszę Was o pomoc sama nie daje rady...

Polecane posty

Gość Kaska 32news
A pomysłaas o sasoadach ? Bo my bysmy nie tolerowali takich wrzasków, ludzie chca odpoczywac w domach a nie słuchac wrzasków chorych dzieci. kazdy ma swoje zycie.

Gość Kaska 32news
a kto ja tam wiec co ona robi z nim jak NIKT nie widzi..............takie czasy, samo życie :(((((((

a w ostatnich dniach, tygodniach nie doszlo w domu do jakis zmian, jakies niebezpiecznej, stresujacej sytuacji? moze nie takiej gdzie syn bral nawet udzial bezposrednio ale czy wy- rodzice macie jakies problemy (nawet nie chodzi o zwiazek ale czy jestescie pod wplywem stresu). Bo dziecko to tez moze wyczuwac Jesli teraz jest ok to w porzadku. Ale jesli taka sytuacja (tzn taka gdzie dziecko bedzie krzyczalo godzinami bez opamietania ) sie powtorzy to skonsultuj to z lekarzem. Na raz nastepny tez zaangazuj tez meza w proces uspokajania (moja kolezanka lekarz kiedys mi wspominala osoba ojca w sytuacjch stresowych dziala na dziecko bardziej kojaco, co prawda mowila to w kontekscie dziewczynek ale moze i w tym przypadku by to pomoglo?) Jesli sytuacja w stylu ze dziecko budzi sie z krzykiem ALE DA SIE JE uspokoic po pewnym czasie znow sie powtorzy, to nie panikuj, obserwuj ile razy sie to zdarza i kiedy zacznie to wystepowac niepokojaco czesto to wtedy idz do lekarza (bo byc moze kilka razy moze byc wlasnie objawem po prostu fazy ktora niekiedy wystepuje w zyciu dziecka) ufff nie wiem czy wystarczajaco skladnie to napisalam mam nadzieje ze pomoze

Gość kokochanelka93
tak teraz pisze bo sasiadka ja nastraszyła widac ma cos na sumieniu , wczesniej nie pisała przez te miesiace długie bo nikt sie nie kapnał.

Gość BjakBezradnaMAMA
co mnie obchodza sasiedzi?? ciekawe czy Wy drodzy forumowicze byliscie grzecznymi dziecmi?? pewnie sami macie diabla za skora....wiec moze lepiej skonczcie z tymi zlosliwosciami i jakimis dziwnymi zabobonami??!!

Gość do ksiedza go
opetany jest sztanem

Gość o tej pani z sosnowca
to przesadzilas. pojebana jestes i dziecko odziedziczylo to po tobie to się męcz, bylo nie rozmnazac wadliwych genow.

Gość gdfgg
jesli nie mieszkasz w domku to uwazaj bo ja bym ci pokazała, nie masz prawa swoim bachorem przeszkadzac zyc innym lokatorom., Nie bij go to zamknie ryj!

Gość też mam takiego popierdolonego
bachora za sąsiada, drze się jak opętany, wali w rury od kaloryfera. no pojebaniec nie z tej ziemi. przypierdolic przez łeb takiemu nic wiecej.

Gość gdfgg
co mnie obchodza sasiedzi?? ciekawe czy Wy drodzy forumowicze byliscie grzecznymi dziecmi?? pewnie sami macie diabla za skora....wiec moze lepiej skonczcie z tymi zlosliwosciami i jakimis dziwnymi zabobonami??!! nikt zdrowy psychiczne tak sie nie zachowuje a jesli rzeczywsicie masz mieszkanie w bloku to lpiej uwazaj egoistyczna macioro!!! sasiedzi moga cie niezle urakac i słono zapłacisz !!!!!

Gość BjakBezradnaMAMA
Polskie społeczenstwo! nic tylko pic i bic! tylko na tyle Was stac?? jesli sami byliscie bici jako dzieci to sie nie dziwie ze to samo robicie ze swoimi...!!patologia!

Gość gdfgg
bachora za sąsiada, drze się jak opętany, wali w rury od kaloryfera. no poj**aniec nie z tej ziemi. przypie**olic przez łeb takiemu nic wiecej. rada: wkłądaj buty głosne i łaz, niech tez pocierpia to sie opamietaja i zwiaza swojego debila sznurkiem :)

takie pojeby co ich nic nie obchodzi drą ryje puszczaja muzyke grzmoca sie na cała klatke sa najgorsze

Gość janina.222
Pytanie do matki : czy mieskzasz w bloku czy domku ???

ja swojego nie musialam ani razu uderzyc bo jest NORMALNY a nie opętany jak twój

Gość tralllal lallalalaaaa
a cierp :D hihihi geny popaprane hehehee

Gość tralllal lallalalaaaa
nie nie bij,poczejak az ciebie nozem uderzy hehheee

Gość moja ciocia taka była
a teraz ma schizofrenię też ponoć darła się jak opętana więc pewnie problem w układzie nerwowym niestety niektóre dzieci rodzą się wadliwe

Gość a może zęby mu idą?
Mam syna w podobnym wieku i pewnie tyle doświadczenia co ty - ale to mi najpierw przyszło do głowy.

Gość lek
Autorko , moim zdaniem powinnas pójsc do lekarza rodzinnego , opowiedziec co się dzieje , zaobserwuj kiedy i w jakich sytuacjach dzieje sie tak najczęsciej . A wścibskim sąsiadom wytłumacz po prostu, co się dzieje. Spróbuj postawic sie w ich sytuacji. Jak nie widza co sie dzieje to sobie dorabiaja ideologię , może jestes zła ,że każę Ci sie tłumaczyc ale mysle ,że taka sytuacja tego wymaga. Zyczę Ci cierpliwości i powodzenia , poniewa wiem jak trudno " dogadac " sie czasem z dzieckiem , ktore jeszcze nie mówi. Coś napewno go niepokoi , i jest potem tak potwornie krzykiem wymęczone ,że zasypia. Idz do lekarza , bo niepotrzebnie nabawi się stanów lękowych lub nerwicy. Pozdr.:)

Gość jesteście porypane
współczuję wam głupoty,co za debile. a Ci którzy napisali " Cierp" niech się nie zdziwią jak zostaną ptraktowni przez los... Autorko wsp[ółczuję Ci, ale radzę też nie szukaj tu rad. Idź z dzieckiekm do lekarza

Gość juz sie tak sąsiadom nie dziwc
ja też mam takiego dzieciaka nad sobą. i uwierzcie to nie jest miłe wrocic po cięzkiej harowie z pracy i słuchac nad głowa wiecznego darcia ryja i napieprzania w kaloryfery i co sie tylko da. ciekawe czy wam byłoby przyjemnie... ale matka to święta krowa i nawet odezwac sie na ten temat nie wolno prawda?

autorko oni sie staraja cie sprowokowac , olej glupie wpisy ot uroki kafeterii

Gość na litość boską
CZY WY JESTEŚCIE POJE*BANE!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe jabyście wy miały problem poważny problem z dzieckiem a tu same złośliwości!!!! Skąd mozecie wiedziec czy ona jest jeb*ieta czy normalna!!!!!!!!! Skad mozecie wiedziec jak sytuacja dokladnie wyglada w domu????? A co maja do tego sasiedzi??? Niech wzywaja opieke, jesli w domu jest ok, ale dziecko trudne albo chore to moga sie w dupe cmoknąć!!! Ja tez mam za sciana dzieciaka ktory jest totalnym nerwusem ciagle slysze mamusiu i ryk, przerazliwe piski, wrzaski bo czegos nie chce zrobic, pol dnia potrafi sie awanturowac i ja to mam w dupei, nie wpierdalam sie chociaz nie raz nie moglam zasnac!!! Ja ja podziwiam bo tyle czasu dala rade wytrzymac z trudnym/chorym dzieckiem i nie poddaje sie!!!! Wielki uklon bo ja juz bym dawno zwariowala!!!!!!! A wy matki polki jestescie okrutne, dla siebie pomocy oczekujecie wszedzie ale jak ktos ma powazny problem to juz jest nienormalny ma zjebane geny i po ch*j bachora robil!!! Piznijcie się w ten popier*olony leb wy szmaty tepe ozesz k*wa mac!!!!

Gość uważaj żeby ci żłyła
w dupie nie pękła kretynko :D to jest poważny problem ??? ona chyba poważnego problemu nie widziala. Jakby miala cięzko chore niepelnosprawne dziecko to by poznala smak problemow, a nie ze dziecko nie chce spac w nocy. Debilu pieprzony !

atarax to syrop na lepszy sen, ogólnie na wyciszenie nerwów, na receptę koszt około 15 zł chyba. u nas nie ma takiego dużego problemu więc nie kupowałam, nie powiem ci jak działa w praktyce. najlepiej faktycznie zasięgnij opinii lekarza. jak już nie działa głaskanie ani radio to więcej rad nie mam. są jeszcze herbatki z melisy, ale musiał by to litrami pić, żeby go uspokoiło. a może ma nieodpowiednią diete? może za mało je w ciągu dnia albo za dużo i w nocy jest głodny albo odwrotnie? przeczytałam kilka wpisów i aż mnie ciarki przeszły. ale wy niektóre jesteście niewychowane!

Gość lek
dobrze spokojnie, pewnie ,ze nic sąsiadom do tego ale przemoc rodzi przemoc i jeśli się interesuja w taki sposób ,ze nie chcą przymykac oka na to ,że byc może obok bite jest dziecko , to myślę ,że nic w tym złego prawda?Pewnie,że nikt nie lubi wścibskich sąsiadów ale skoro mieszkacie w jedym bloku i co chwilę cos słychac to prosze was , ja kulturalnie zapukałabym i zaproponowała jakąs pomoc może ...co myślicie ?jestem z natury taka ,że pozwalam na krzywdzenie nikogo czy to zwierzę czy człowiek, widzę ---reaguję ----basta!!! Chciałybyście zostac zaatakowane przez kogos na przystanku i żeby nikt wam nie pomógł? Odeszłam od tematu ale do Autorki trzymaj się kobieto i napewno dasz radę !!!

Gość na litość boską
Słuchaj ty żyłko peknieta Nie zamierzam sie klocic z kims kogo nawet na oczy nie widzialam to bez sensu. To po pierwsze. Po drugie to jest DOSYC poważny problem, dziwie sie ze tak dlugo wytrzymuje. Owszem wychowując dziecko niepelnosprawne to jest masakra ale czy ty naprawde uwazasz ze to jest fair najezdzac na nia tylko dlatego ze ma chore/trudne dziecko?! Wyzywac, dopier*alać. Taka jestes k*wa madra mając zdrowe/grzeczne dziecko jeśli wogole masz!