Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy kochani forumowicze

Abiofem czy Feminella Vagi C-co jest lepsze na bakterie i rybi zapach?

Polecane posty

Gość Pomocy kochani forumowicze

Od niedawna mam nieprzyjemny zapach z pochwy przy wysiłku;stresie;podnieceniu. Przypomina rybi zapach. Oprócz niego nie mam żadnych innych dolegliwości. Doslownie nic. Zadnych upławów. Czytałam że to bakterie a nie grzybica. Drażni mnie ten intensywny zapach;który czuję nawet w pozycji stojącej przez spodnie! Może ktoś cierpi na tę przypadłość i poleci mi dobry preparat?

Gość masakrozaa
Ja polecam Lactovaginal.

antybiotyk dobrany wg antybiogramu. czyli najpierw lekarz. zapobiegawczo lacibios femina.

Gość lady bronka
idź do ginekologa niech ci zleci wymaz. bedzie wiadomo czy cie leczyć i jeśli tak, to na co i czym. lactovaginal nie zaszkodzi, to probiotyk dopochwowy, który pomaga w takich sytuacjach, niestety przyczyny może nie zlikwidować. warto go tez zastosowac po ewentualnym leczeniu żeby uzupełnić prawidłową florę bakteryjna w pochwie.

Gość komixa
ja stosowałam Abiofem jest bez recepty i bardzo wygodne dawkowanie.

Gość hipkaaa
Abiofem jest skuteczny, ale tutaj faktycznie pierwszym krokiem poiwnna byc wizyta u lekarza, tym bardziej jesli objawy są takie mocne.

Gość solistaaa2
rybi zapach... straszne określenia ale czy działa też na upławy? czy jest na receptę? czy działa zapobiegawczo czy drogie?

Gość komixa
tak jest bez recepty i działa na upławy, wg mnie jest skuteczny, ale najlepiej spytaj lekarza

Gość rybka nie rybka
ja polecam multi gyn. żel do aplikacji dopochwowej. Leczy drożdże, rybi zapach. Dostepny jest bez recepty.

Gość mziba
idź do ginekologa, te preparaty nie pomogą jeśli masz infekcję. potrzebne będą leki na receptę. jeśli koniecznie chcesz coś zastosować sama to spróbuj może probiotyków dla kobiet, np. lactovaginalu.

Gość solistaaa2
oooo bo ja mam problem nie tyle z zapachem ile z nadmierną ilością wydzielanego śluzu a jak się zapytałam lekarza powiedział że niektóre kobiety tak mają i tylko tyle a dla mnie to krępujące bo muszę kilka razy dziennie zmieniać bieliznę żeby czuć się komfortowo

Bo to prawda. Nie kazda wzmozona wydzielina jest oznaka infekcji. Biala wydzielina powstaje pod wplywem wzrostu progesteronu w 2 fazie cyklu u u kazdej kobiety jest inaczej. Ja stodowalam wagi c i sobie chwalilam lub (gynoflor ale to jest na recepte).

Gość mandarynka__03
mziba leki nie pomogą, a probiotyk pomoże?

Gość mandarynka__03
solistaaa2 zrób sobie wymaz i cytologię to będziesz mieć spokój.

Gość kalarepka-
Zgadzam się z tym co koleżanka napisała wyżej, powinnaś zrobić wymaz z pochwy, jak odbierzesz wynik, to dowiesz się czy masz infekcję czy taka jest „twoja natura. Probiotyki stosuj wspomagająco w trakcie leczenia, jak okaże się że jesteś zainfekowana jakąś bakterią, to niestety bez antybiotyku się nie obędzie. Po wyleczeniu w celu właściwej pielęgnacji miejsc intymnych zacznij codziennie na noc smarować się provag żelem z kwasem mlekowym, który chroni przed infekcjami i ułatwia zachować prawidłową higienę okolic intymnych.

Gość agula8
jeśli masz infekcję bakteryjną to nie sądze że wyleczą Cie te specyfiki.One są moim zdaniem dobre profilaktycznie, jeśli już to wzięłabym sobie probiotyk bo reguluje ph a to nie sprzyja bakteriom/ja biorę provag-jednym ciągiem 2 opakowania-tak ponoc jest najkorzystniej/.A i tak poinnaś pójść do lekarza, bo może potrzebny będzie antybiotyk-po co się męczyć??

Gość komixa
kalarepka- po co się uzależniać od leków? Niech nasz organizm sam powalczy.