Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palmitis

BIELSKO - USG genetyczne, badania prenatalne

Polecane posty

Gość palmitis

Hej, czy któraś dziewczyna może podzielić się opinią na temat USG genetycznego w SupraMedzie? Chodzi o to w 12tc. Interesuje mnie np. to czy nie "naciągają" na dodatkowe badania typu test PAPPA? Wiecie, na zasadzie zasiania wątpliwości.. Poza tym, czy po USG od razu mówią jaki jest wynik? Opiszcie proszę swoje doświadczenia, jestem właśnie przed podjęciem decyzji czy iść tam, czy gdzieś indziej, i właśnie - jeśli gdzies indziej, to gdzie?

Gość to w takim razie
a masz powody aby wykonać to usg?

Gość palmitis
No po pierwsze, to USG prenatalne wskazane jest dla wszystkich kobiet (mowie o USG, nie o jakis inwazyjnych badaniach) w 11-14tc i 20-22tc, a po drugie mam prawie 34 lata..

Gość lalalalalaalala samaaa
a co to dokładnie jest usg prenatalne?

Gość to w takim razie
ja nie ,miałam tych badań bo mam 25 lat,l ale kolezanka miała rfobione usg 3d w bielsku i była zadowolona

Gość alinka221
Hej! Ja robilam genetyczne u dr Zalewskiego w Jawiszowicach, trzeba sie rejestrowac telefonicznie pod numerem 691100101, pan doktor ma podpisana umowe z nfz, wiec jesli cokolwiek w badaniu wychodzi nie tak skierowanie na test papa i drugie badanie genetyczne dostajesz w ramach nfz. Poza tym pan doktor jest po prostu swietny, wszystko tlumaczy , a badanie kosztuje duzo mniej niz w bielsku , naprawde warto ten kawalek podjechac.