Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa 282828

czy zdarza Wam się zdenerwować i nakrzyczeć na dziecko?

Polecane posty

Gość lena ##
A zresztą, dziewczyny, ja się dzieciom nie dziwię. Siedzą te maluch przeważnie w domu bo jeszcze zimno. Na spacery wyjdą na godzinę i nie bardzo gdzie mają sie wybiegać, powściekać, wyszaleć. Energia ich roznosi i wymyślają głupoty.

Gość lena ##
A, i jeszcze słyszałam, że u dzieci rozdrażnienie, płaczliwość, agresja może być oznaką braku magnezu.

Gość mamaa 282828
też krzykaczka- o proszę:) dosyć, że krzykaczki to jeszcze w ciąży hehe...też staram się być dobrym i kochającym rodzicem, ale wiadomo, z dzieciakami i ich charakterkami jest różnie, więc czasem się nie da być zawsze i wszędzie miłą i idealną mamusią...damy radę z dwójką, musimy:) lena- to fakt, jestem przemęczona, bo mam małego urwisa w domu z ciężkim charakterkiem (chyba po mnie:p), do tego druga ciąża, ja od rana do wieczora bez niczyjej pomocy, bo mąż pracuje (własna rozkręcająca się firma), w dodatku w ostatnich miesiącach remont,przeprowadzka, więc nie było lekko, a w dodatku jestem tak jak pisałam od dziecka nerwusem po życiowych przejściach, więc się wszystko kumuluje, ale muszę pracować nad swoim zachowaniem i nie wyżywać się na dziecku broń Boże, opanowywać te emocje i nie krzyczeć, nie chcę tego robić, nienawidzę wtedy siebie.

Gość mamaa 282828
to fakt lena, przez pogodę i mój stan nie ma możliwości, żeby dziecko wyhasało się po kilka godzin na spacerach. staram się jej umilać czas zabawą, wyjściami do znajomych/rodziny czy odwiedzinami u nas kogoś (w tym matek z dziećmi), wyjściami na basen czy do klubów malucha, ale nie jest to też codziennie i po pół dnia...w dodatku mój mały buntownik ostatnio jakoś nie potrafi się dogadać z dzieciakami i się "tłucze" o swoje zabawki z koleżankami i znowu jest krzyk, więc i tak źle i tak niedobrze, czy jest sama ze mną czy ma towarzystwo:)

Gość mireczkaa
niestety tak. Ale mam swój sposób- zamykam się w łazience i z całej siły krzyczę w ręcznik - uwierz mi-pomaga:) Czasem zdarzy mi sie dac córce klapsa- kiedy nie pomagaja tłumaczenia, kary. Też mam zawsze wyrzuty bo chciałabym tak wszystko na spokojnie, bez nerwów, ale cóż...czasem sie nie da...