Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarekk

Rekrutacja

Polecane posty

Gość katarekk

Prosze o rady dla swiezo upieczonego rekrutanta. :) Jak znajdywac najlepszych kandydatow?

Gość podszlifować
j ęzyk polski :)

Gość katarekk
:) hahaha dziekuje za rade! Napewno skorzystam.

Gość podszlifować
i ortografię też nie zaszkodzi :)

Gość katarekk
Halooooo Ktos z Was pracowal jako rekrutant? Dostawaliscie tez mnostwo CV, z ktorych nie mozna nic wybrac? Czy ludzie nie czytaja wymagan podanych w ogloszeniu o prace czy nie chca ich widziec?

Gość katarekk
Czemu chcesz byc rekrutantem?

Gość trans trans trsan
niech Ci serce podpowiada kogo zatrudnic :) mnie długo nikt nie chciał, jedna babka wybrała zamiast mnie jakiegoś gamonia z ogromnym dośw. ale ją okradł :D to chciała mnie wziac ale juz bylam gdzie indziej, za małe pieniadze ale u dobrego czlowieka ;) potem sie bardziej wzbogacił zostałam szefową jednego działu :) los sie może obrócić. Nie patrz na dośw. i listy referncyjne, zobacz komu dobrze patrzy z serca :)

poza tym jestem przekonana, ze rekrutanci nie zarabiają mało :) wiem, że to jest odpowiedzialność. no ale mam trochę intuicję do ludzi a jakie ty masz pytania? skoro tę pracę dostałeś, to powinieneś wiedzieć, na jakiej zasadzie to działa

Gość katarekk
Dzieki za odp. Problem w tym, ze ja rekrutuje tylko telefonicznie, tzn. nie mam kontaktu osobistego. Fakt, ze tez mozna duzo wywnioskowac z rozmowy telefonicznej, ale jak wytlumaczyc szefowi, ze kandydat bez referencji jest odpowiedni? Wiecie jak jest...szef chce najlepszych, z niewiadomo jakim doswiadczeniem, udokumentowanym oczywiscie. Ciezko znalezc idealnego kandydata. Ludzie szukajacy pracy chwytaja sie kazdej oferty....pisze, ze potrzebuje do rekrutacjiCV, dyplomy, referencje itd. a oni tylko CV wysylaja. Znajomosc komunikatywna j. obcego obowiazkowa a oni w CV pisza brak znajomosci albo podstawowa..........jak dotrzec do odpowiedniego kandydata.....

Gość katarekk
Tylko tel. bo jestem za granica a szukam kandydatow z Pl. A problem tkwi w tym, ze wiekszosc kandydatow nie spelnia oczekiwan....Jak z CV wydaje sie, ze jest wszystko ok to oczywiscie nie ma pokrycia dyplomami i referencjami, a wiadomo , ze w CV mozna wszystko napisac a to wcale nie musi byc prawda......dlatego dokumentacja jest taka wazna.

Gość katarekk
Tak to jest, chca idealnych kandydatow.....mlodych, wyksztalconych, doswiadczonych, z 2 jezykami obcymi i 5 referencjami najlepiej zagranicznymi oczywiscie buhaha