Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrecikOna

Niedoczynność tarczycy.

Polecane posty

Gość KrecikOna

Mam 16 lat. 3 miesiące temu badałam się na tarczycę, okazało się, że to niedoczynność. Miałam wtedy wynik 5,45 teraz mam 3.39 przy czym norma jest do 3.30. (w moim przypadku) Będę musiała brać wtedy leki skoro poziom ten mi spadł? Czy w ogóle niedoczynność tarczycy jest wyleczalna? Czy jeżeli zacznę przyjmować leki to przytyję? Dodam też, że moja ciocia (siostra mojego taty) mniej więcej w moim wieku też miała coś z tarczycą, ale nie pamięta czy była to nadczynnośc czy niedoczynność. Dodam też, że mam za niski poziom bazocytów, a taki poziom występuje przy NADCZYNNOŚCI tarczycy. I objawy jakie mam zaliczają się również do nadczynności, co jest dla mnie dziwne. W poniedziałek jadę do endokrynologa jak i również do kardiologa, bo moja lekarka (przez to, że mam zimną skórę) "usłyszała" szmery na sercu, bo jak na mnie spojrzała to powiedziała, że z tarczycą tu będzie wszystko w porządku, ale dała mi skierowanie na badanie krwi i wykazało, tą niedoczynność.

Gość Kasztaneq
U mnie wykryto nadczynność tarczycy. Przyjmowałam jodid100, potem letrox. Ja akurat strasznie chudłam. Byłam chuda jak patyk.

ja miałam niedoczynność, przyjmowałam euthyrox 25, teraz mam nadczynność i do usunięcia całą tarczycę, przyjmuję poplanolol ważę 49kg, przy wzroście 162cm,