Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaFabianka

Mój synek skończył roczek i od kilku dni ..

Polecane posty

Gość mamaFabianka

Ma problemy ze snem.. A mianowicie.. W dzień śpi mi tylko raz ok półtorej godzinki.. Dość puzno chodzi spać .. Ale nie w tym problem.. W nocy gdy już zaśnie, po jakimś czasie budzi się z takim jak by złym snem.. jęczy, stęka. Śpi mi w łóżeczku ale już od kilku dni muszę go praktycznie całą noc bujać w wózku.. Podejrzewam że nie powinno go nic boleć. Proszę o poradę.. Co to może być?

myślę ze nie powinnaś go bujać w wózku bo z czasem będzie gorzej ma taki etap mój miał pobudki o 3 i do zabawy gotowy nawet na dwór sie wybierał minęło

Gość Joaaannnaaaa
Jeśli nie ida mu trójeczki lub inne ząbki to powodem może być nadmiar bodźców! Dziecko roczne potrafi juz lub zaczyna dopiero przygodę z chodzeniem-gdy do tego dołozyć inne atrakcje to może się okazać że dla dziecka to za wiele szczęścia naraz i stąd te komplikacje.

mój tez tak miał i po takich chyba 3 czy 4 nockach zrobiło się z tego zapalenie ucha ale równie dobrze może mieć złe sny może mu być za gorąco moga iść zęby (mój przy czwórkach gorączkował do 40 stopni) oraz wiele innych powodów najlepiej skonsultuj to z pediatrą

Gość mamaFabianka
Ma 6ząbków wychodzą mu jeden za drugim.. Martwie sie tym dla tego że mały potrafił mi zasnąć ok 23i spał mi do 10-11rano.. juz takie jego spanie a nie spanie zaczeło sie spory czas temu.. Tylko teraz zauwarzyłam te jękanie i stękanie.. I starsznie mało spi..

Gość mamaFabianka
:P:P:P:P:P- Ja już mam tak od ponad tygodnia.. Heh on nie spi i ja również .. Ale dziękuje za porady..

hahaha strasznie mało? to co powiesz o moich dzieciach (córa 5 lat syn prawie 16 miesięcy) oboje zasypiają wieczorem około 22-23 i śpią max do 7:30, córa w dzień nie śpi ani minuty a syn śpi góra godzinę :D:D:D

Gość sheshaa
Mój w lutym skończył roczek i byla tak samo ... okazalo sie ze przez zeby ... Bylam u lekarza wypisal mi syropek i po 3 dniach minelo ... A budzil sie tez z placzem :)

Gość mamaFabianka
Chodzi mi że teraz .. Wcześniej nie miałam powodu do obaw.. Spał ok 10-11godzin w nocy ale za to w dzien ok 2razy po 20min.. .. A teraz prawie wcale..

Gość sheshaa
Minie mu ... na pewno .. moze sie musi przestawic na swoj "tryb" spania ;)

Gość mama bobaska
mój ma prawie 9 miesięcy, ciągle budzi sie w nocy z krzykiem, ma juz 5 ząbków ale przy kazdym bylo sporo problemów, goraczka ok 39, brak snu, apetytu , doslownie nocki nie przespane. byl moment ze myslalam ze juz wszystko bedzie ok bo spał ciągiem 5-6h (4noce sie takie trafiły) ale zaraz na nowo ślinienie się i płacz w nocy :/ jestem juz padnieta tym wszystkim, syropki wcale tak nie pomagają :(

Gość dfdsgfdhgfyyy
Moja córka ma 15mieś. i dzień w dzień od długiego czasu popłakuje w nocy, budzi się, nie chce spać itd. i nie idą jej zęby, ma tylko 3 ;P

Gość moja córcia tydzień temu
skończyła roczek, do tej pory spała od 21 do 7-8, od kilku dni też coś się przebudza i pogaduje w nocy - przed chwilą do niej zaglądałam to robiła przez sen "brawo" i klaskała w rączki :) ale nie płacze tylko coś przeżywa. Ale najgorsze jest to że od kilku dni wstaje mi o 5.30... masakra! potem w dzień śpi od 12-15.

Gość mamaFabianka
No i dzisiaj w nocy powtórka z rozrywki.. Ale w nocy dałam mu czopka (Nurofen) i pomogło.. Przespał jakieś 4godz. bez jęczenia,kwękania.. Ale jak nurofen przestał działać to i wróciły jęki.. I to tylko w nocy tak ma.. W dzień zadowolony,szczęśliwy..