Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrodna czy nie

Po rozwodzie chce zostawic corke mezowi- jestem wyrodna matka?

Polecane posty

Gość Shineonme
Jak dla mnie pojeas naprawde madra decyzje. Zeby najpierw ulozyc wszystko ,zeby i dziecku bylo lepiej a po co placic opiekunce skoro Twoj ex oferuje taka pomoc, dlaczego myslisz , ze jestes wyrodna ? Po prostu chcesz odpoczac.

Gość odpocząć od czego?
od dziecka??? przez 2 miesiące:O fajnie macie:O

Gość Shineonme
ma nie urzadzony dom nie ma pracy wiec chyba musi ustawic swoje zycie zeby jej dziecko tez mialo normalne, ? gdzie widzisz niedociagniecie? Nie kumam wlasnie takich mamusiek ktore sa zaborcze nie moze zostawic dziecka jego ojcu ? Na 2 msc - tyle raczej bedzie trwalo zanim sie ustawi to nie znaczy ze nie bedzie sie z nim widywac ... o bozze

Gość nie kumasz że dziecko
to CZŁOWIEK, żywa i czująca istota, a nie PRZEDMIOT, który można przestawiać jak się podoba??? no to przykre, że tego nie rozumiesz zwłaszcza jeżeli sama jesteś matką:O

Gość no własnie co sie dzieje
w ogóle jak dla mnie porąbana sytuacja, bo w sumie gdybym miała taką sytuację to nie wiem co bym zrobiła, z jednej strony może i chęć odpoczęcia (nie wiem!) z drugiej może faktycznie dobre intencje (też tego nie wiem!) ale wydaje mi sie, że obydwoje powinniscie sie tak dogadac zeby najmniej ucierpialo dziecko, owszem jestescie w tej akcji wazni, ale nie najwazniejsi, maz kupil ci mieszkanie, nie mogł juz jakos podstawowo wyposazyc? bylo by o niebo latwiej...nie wiem ile to dziecko ma lat...

Gość dla mnie jestes wyrodna
dla mnie jestes wyrodna matka. ja ze swoim dzieckiem nie umialabym sie rozstac na 2 dni.

Gość brzmi jak prowokacja
bo który mąż po rozwodzie kupuje nyłej żonie chatę, płaci alimenty, a ta jeszcze biedactwo żeby się urządzić musi mu zostawić dziecko:O to co mają zrobić te, które całkowicie zostają na lodzie po rozwodzie iz więcej niż jednym dzieckiem? brak Ci prawdziwych problemów i dlatego jesteś taka "umęczona" własnym dzieckiem:O za dobrze masz:O

Gość Sylviee.D.
Znam takie kobiety - wyjechala jedna do pracy do Niemiec. Dzieci - 4 lata, drugie poł roku. Tak sie zachłysnęła wolnoscia ze dzieci wychowuja sie bez matki. Kiedy ta sie juz wtszalała chciała odzyskac dzieci ale - wyrok sądu - porzucenie. Moze je sobie teraz ogladac na zdjeciach. Mysle ze z Toba bedzie podobnie ... nie piszesz o uczuciach dziecka tak jak o swoich. Widac ze Ty dla siebie jestes najwazniejsza. Poza tym piszesz ze dziecko zostanie z tatą - błąd. Napisalas wczesniej ze tata pracuje wiec z dzieckiem zostanie opiekunka. Jak dla mnie głupie tłumaczenie. Zostawiasz dziecko opiekunce - nie ojcu, ktory poswieci jej tyle czasu ile Ty moglabys. Poza tym do pewnego wieku dla dziecka najwaznijsza jest MAMA. I Tata nie zastapi mamy. Jest fajny ale to nie to samo. Moja corka dopiero jak skonczyla 3 lata zaczela wiecej czasu spedzac z tatusiam ale zawsze jak sie uderzy to biegnie do mamy, nie do taty. Twoja córke wychowywac bedzie obca kobieta a Ty w tym czsie bedziesz odpoczywac. Ja tak nie umiałabym ...

Gość brzmi jak prowokacja
w sumie nie dziwię się, że jej mąż rozwodzi się z nią:O - tak skwitował mój mąż, gdy przeczytałam mu Twój wątek;)

Gość Wiesz co autorko, ja czasem
myslałam, że może jestem wyrodną matką, bo nie siedzę z dziećmi do 3 lat, tylko wracam po macierzynskim..., bo jak mój syn miał 2 lata i normalnie chodził na uszach i szalał jak mało kto, to szłam do pracy i.... odpoczywałam, ale na taki krok nigdy nie zdecydowałabym się. Mam dwójkę dzieci i w zyciu nie zostawiłabym ich na 2 miesiące. To nie chodzi o to, że zostawiam ich z kimś nieodpowiednim, ale że JA zostawiam... Swoją drogą, jesli Twój mąż to dobry człowiek, dobrze się Wam powodzi, jest odpowiedzialny, macie dziecko, to po co rozwód?? Nie lepiej w razie kłopotów powalczyć o związek?? Jak dla mnie całe Twoje postępowanie jest dziecinne i mało odpowiedzialne.

Gość A ja rozumiem autorke
Kiedy byłam mała zajmowała sie mną mama. Gdy miałam 1.5 roku mój ojciec stracił pracę w PKP i mama musiała pracować więcej zaś mną zaczął zajmować się tata. Przez 3 msc nie widziałam mamy bo wychodziła o 6 a wracała gdy już spałam. Może to będzie szokiem na kafeteryjnych mamusiek ale nie mam zadnej skazy na psychice, stanów lękowych, depresji czy choroby sierocej. Jak remontowałam z mężem mieszkaniem to dzieci były u dziadków gdyż takie prace przy dwójce maluchow ciezko wykonac we dwoje a co dopiero samemu. Co do poszukiwania pracy z dzieckiem...powodzenia. Już widzę jak ktoś ją zatrudni gdy przyjdzie na rozmowę z córką lub wizyte w PUPie z malym dzieckiem.