Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasztaneq

Sczupłe uda - co wskazane, a co nie?

Polecane posty

Gość Kasztaneq

Witam, mam 175 cm wzrostu, ważę 59 kg. Jestem szczupłą osobą, większość koleżanek zazrości mi figury, natomiast mi nie podobają się moje uda. Chcę nadać im odpowiedni kształt i wyszczuplić, tzn zmniejszyc ich obwód konkretnie o 2 cm. Podobny cel obrałam sobie w stosunku do łydek. Zapisałam się na fitness i siłownię od połowy lutego tego roku. W klubie pojawiam się 4-5 razy w tygodniu. Mój typowy trening wygląda w następujący sposób: 55 minut fitnessu (głównie ćwiczenia 'z atakiem' na brzuch, uda, pośladki albo "cellu - stop", potem spędzam na siłowni 90 minut: 40 min na bieżni (5 min marsz, 10 min interwał - 1 min marsz, 1 intensywny bieg, a potem 25 min bieg 9 km/h). Potem przechodzę na rowerek eliptyczny - 30 min, w sumie to na nim odpoczywam, obciążenie, czy poziom jest minimalny. No i kończę na orbitreku zazwyczaj 20 min. Po zakończeniu ćw wykonuję streching. Dzisiaj po treningu zauważyłam, że mięśnie mi spuchły - nie histeryzuję, bo wiem, że tkankę mieśniową czy rozrost mięśni trwa latami, ale chciałabym wyszczuplić nogi, a nie wręcz przeciwnie - nie chcę żeby moje nogi były nadmiernie umięśnione. Tętno wynosi 130 albo wyżej. Sama nie wiem, może ćw na siłowni trwają zbyt długo, być może robię coś źle. Co o tym myślicie? proszę o radę i pozdrawiam.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ile czasu spędzasz na siłowni? pół dnia?

Gość Kasztaneq
:) od 70 do 90 min.