Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamucia]

Mamy 10 miesięcznych dzieci

Polecane posty

Gość Mamucia]

Jak się mają wasze pociechy ? Na jakim są etapie rozwoju ? Co dajecie do jedzonka ? Pozdrawiam- mama 10 miesięcznej Alicji:-)

Gość chipsy solone
wez spierdalaj

Gość Mamucia]
Gratuluję kultury

Gość Marycha.0
A może byc 8miesięczne? No więc od miesiąca raczkuje,potrafi wstać samo usiąść i takie tam Układa piramidkę ale nie od największego do najmniejszego tylko niepokolei nawleka na patyka krążki. wspina sie na kanapę-jest wysoka bardzo więc daje radę całuje mamusię i dużo sie śmieje Ma 8zębów i lubi dostawać jedenie do rączki lub na talerzyk w foteliku do karmienia-je wówczas sama Całkiem nieźle idzie jej wyjmowanie łyżeczką ze słoiczka zawartości i wkładanie do buzi-naprawde niźle. Jest bardzo samodzielna. Mówi mama tatachoć tata powiedziała najpierw i chętniej mówi tata niż mama((( Poza tym udało jej sie juz powiedzieć kilka trudnych słów ale absolutnie nieświadomie i nie twierdze że to,, tata' jest przez nia rozumiane,jednak posługuje sie tym i cieszy kiedy na to reagujemy.

Gość Marycha.0
Do jedzonka daje je głównie słoiczki gerbera i bobovita mleko nan nestle i kaszki nestle oraz banana i chrupki kukurydziane.

Gość Marycha.0
Ale tak sobie oglądam tv i widze jak małe murzynki chodzą po polu i wyszukuja larw owadów bo taka jest ich plemienna tradycja żywieniowa)))))

Gość Mamucia]
Ja gotuje sama zupki i drugie dania a owoce daje świeże. Macie może jakieś fajne przepisy bo już czasem brak mi pomysłów na coś nowego ? Jakie sosy można robić takim maluszkom ?

Gość Marycha.0
Ojciec dzieci idzie na łowy szuka specjalnych drzew w których żyją larwy,zbiera je i przynosi do domu,żona piecze je na ogniu i wszyscy się tym później zajadają-to rarytas!

Gość Mamucia]
Z tymi larwami to okropne ale co kraj to obyczaj:-)

Gość Marycha.0
Dla nich to taki kawior bo ich podstawowym pożywieniem sa bataty i banany-ale mamy dobrze nie?

Gość Mamucia]
Przynajmniej nie musimy odżywiać się tak jak oni. Moja córcia ma też 8 ząbkow. Ale sąsiadka też ma córe o miesiąc młodsza i ma tylko jeden martwi się kiedy wyjdą

Gość Marycha.0
Ale azjaci to kasują wszystkich -prącie wołu jądra nic sie nie zmarnuje ciekawe co robią z owłosieniem?

Gość Marycha.0
przyznam ci się szczerze że moja ma już prawie dwa lata ale jak miała osiem to właśnie tak to wyglądało. Pamiętam bo to moje pierwsze. Poza tym namiętnie dawałam jej słoiczki do 12miesiąca później czasem coś ugotowałam,ale do 15mies. były jeszcze słoiczki Miałam takie poczucie że sama nie dam jej nic lepszego niż jest w tych słoiczkach-serio

Gość Marycha.0
A teraz chętnie bym kupowała ekologiczne mięso ale chyba mnie nie stać(((

Gość Marycha.0
Za to mleko z ekologicznej farmy koziej biore i tyle dobrego co jej moge dać

Gość Mamucia]
Moja sloiczków nie chce jeść absolutnie, natomiast moje zupki to aż cieszy się na widok:-D

Gość Marycha.0
O matko ludzie jedzą rozkładające się zwłoki:O

Gość Marycha.0
Moja zjadłaby wszystko tak do 15 miesiąca życia i wypiłaby wszystko. Potem jeszce do 18miesiąca tak fajnie a teraz to różnie Raczej mało je i bywa niejadkiem

Gość Marycha.0
Teraz je oczami)))

Gość Mamucia]
A mleko tylko dwa razy dziennie i tu jest problem bo tylko 100 nawet nie. Nic nie pomaga dosypywanie kaszy, dodawanie jogurtów. Dobrze że jeszcze zjada mi kaszę na mleku na drugie śniadanie i na kolację bo inaczej już zupełnie bym się załamała.

Gość Marycha.0
A wiesz moja jak się urodziła to choć niestety nigdy piersia nie karmiłam jadła na tzw.żądanie i było to co 1,5h -wiadomo że nie zawsze sie budziła ale jakbym jej nie dała to płakała a po kilku minutach juz nie spała,więc zanim zaczeła już karmiłam Nauczyła sie zatem jeść na śpiocha. Uwierz mi że ratuje mnie to od takich problemów jak masz ty w tej chwili z tym mlekiem Co prawda sztuczne mieszanki odrzuciła w 16miesiącu ale na trzeźwo nie zje i nie wypije mleka Gotuję jej mannę na tym mleku i 300ml dwa razy na dzień na śpiocha rano skoro świt i wieczorem jak już lekko uśnie.

Gość Marycha.0
A do 15 miesiąca 3 razy na dzień dawałam nestle nan z tymi gotowymi kaszami w ilości 150-210

Gość Marycha.0
A może twojej już sie mleko znudziło i jakbyś dała prawdziwe tłuste to by sie cieszyła tak samo jak na widok twoich zup? Bo to kozie to już po 12 miesiącu można jeśli zdrowe dziecko. Moja jak posmakowała takiego prawdziwego tłustego mleczka to nawet ze snu sie potrafiła zbudzić jak jej to sztuczne próbowałam wcisnąć)))))

Gość Mamucia]
Boję się jej dać takie krowie mleczko czy nie zaszkodzi

Gość Marycha.0
Krowiego to jej nie dawaj po co? Ale jak skończy 12 miesięcy to kozie możesz dać-zapytaj pediatry ale powinien potwierdzić.