Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolkowa323

sofa dla 2-latka

Polecane posty

Gość fiolkowa323

drogie mamy, pomozcie mi wybrac. chce kupic jakies spanie przejsciowe dla mojego 2-latka. chce go zabrac z lozeczka i ograniczyc spanie ze mna w lozku. maluch budzi sie w nocy i chce spac w moim lozku. moze jak bedzie mial swoja sofe to chetniej bedzie tam spal. szukam czekos bardzo niskiego, bo synek strasznie sie kreci i nawet z mojego lozka spada.ktora sofke wybralybyscie z ponizszych? http://allegro.pl/sofa-kanapa-junior-fotelik-dla-dzieci-pufa-jas-i2105458082.html http://allegro.pl/sofa-kanapa-lozko-collage-dla-dzieci-180cm-nowosc-i2178842376.html http://allegro.pl/sofa-materac-materace-dwa-w-jednym-producent-i2178262758.html a moze macie jakies inne propozycje z wlasnego doswiadczenia.

Gość xyz...........................
zadna z mam nie miala takich sof dla maluchow?

obie są tragiczne, naprawdę :o oto moje rady (matki dwojga dzieci, która ma to już za sobą). - kupuj łóżko od razu z materacem na 200 cm długości, bo zaraz się okaże,że te są za krótkie - najlepiej kup zwykłą ramę do materaca 90x200 cm, pod którą możesz wsunąć pojemnik na pościel (obie zaprezentowane przez Ciebie kanapy- go nie mają) - dokup do tej ramy zabezpieczenie na 1 bok, by dziecko nie spadło w nocy z łóżka, chodzi mi o coś takiego: http://www.scandinavianbaby.pl/product-pol-26-Baby-Dan-Skladana-barierka-ochronna-lozka.html (poszukaj, na bank znajdziesz tańsze) drugim bokiem łóżko i tak będzie stało przy ścianie, więc nie ma problemu. żeby nie było, że krytykuję bezpodstawnie: opinii o tych sofkach pierwszego rodzaju- było na kafe multum i każda mama, która je kupiła po jakimś czasie stwierdzała,że to dziadostwo i tandeta. natomiast co do drugiej opcji- dlaczego tam jest cały czas tak mocno uniesiony zagłówek? dziecko powinno spać na płasko,a ten zagłówek zajmuje pewnie z dobre 25 cm dł. materaca.

Gość ja mam łożko z Ikei
i jest świetne

Zgadzam się całkowicie z "patty diphusa", jak mój synek miał 1,5 roku od razu kupiłam mu normalne łóżko o wymiarach 90/200 + barierka do niego i jestem zadowolona, synek też :)

kobiety, moje dziecko naprawde zle spi. potrafi przez sen podniesc sie, chwilke siedziec na kolanach i bezwladnie opasc na brzuch lub plecy. na takim lozku drewnianym to on sobie glowe rozbije. a przez to puste miejsce bez barierki spadnie. ja swoje lozko obkladam dookola poduszkami i juz dwa razy spadl na nie w nocy. i co ja mam zrobic? myslalam juz by sam materaz po prostu kupic i polozyc na dywanie, bo nie widze innej opcji.

drogie panie moje dziecko naprawde zle spi. potrafi przez sen podniesc sie na lozku, chwilke siedziec na kolanach i bezwladnie opasc na brzuch lub plecy. na drewnianym lozku to on sobie glowe rozbije przez sen. a przez to puste miejsce bez barierki to spadnie. ja swoje lozko obkladam poduszkami i syn dwa razy juz na nie spadl. i co ja mam zrobic? myslalam juz by sam materaz kupic i polozyc na dywanie.

no i niepotrzebnie dwa razy pisalam, myslalam, ze za pierwszym razem nie wyslalo mojego posta.

Popieram co dziewczyny piszą. Najlepiej od razu duże łóżko i barierka na 3/4 długości. Co do tego, że się wierci... Kiedyś musi nauczyć się spać w normalnym łóżku. Możesz zamontować osłonkę na pół łóżka taką jak dla niemowląt. Poza tym jak się kilka razy stuknie to potem nawet przez sen będzie uważać. Ty też kręcisz się w łóżku śpiąc i z niego nie spadasz bo intuicyjnie wyczuwasz koniec łóżka, chyba że śpisz na baczność ;)

Gość mamama27
autorko chyba wiem o czym piszesz!!! ja mam 1,5 roczne dziecko które nie chciało spać w łóżeczku bo było za ciasno i uderzał o boki - na wszelkie łóżka nawet z barierkami nie ma mowy bo właśnie siada, wstaje nieraz, kręci się o 180 stopni i raz kiedy spał w naszym łożku i siadł a potem spadł prosto na głowe - była wizyta na pogotowiu i mnóstwo stesu - nikomu nie życze!! i ostatnio kupiliśmy takie jak to co dałaś pierwsze http://allegro.pl/sofa-kanapa-junior-fotelik-dla-dzieci-pufa-jas-i2105458082.html tyle że u kogoś innego bo inny wzór ale sens i wymiary ma to samo i u nas to jest rewelacja!! nie jest to duże ale synek sam na to siada, zchodzi, w dzień ma sofe jak ogląda bajki to leci i siada i patrzy a w nocy ma super do spania - jest przede wszystkim bezpieczne!! to jest grubsze i trwardsze niż materac z łóżeczka ale na tyle nisko że niema skąd zlecieć żeby coś sobie zrobić - ja to przedłużenie kłade nie po długości ale obok i nawet jak sie chce przekręcić o 180 stopni to niespadnie z tego - wielu twierdzi ze dziecko śpi na ziemi ale ja tam mam porządek, łóżeczko nie wiele wyżej jest nad podłogą i jakoś nikt nic nie ma przeciw temu ale u mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo!! synek kiepsko sypia czasem płacze, czasem siada na śpiąco nawet i nie panuje nad tym i jak tu padnie to nic sobie nie zrobi a z jakiegokolwiek łóżka to albo walnąłby w łóżko albo spadł na ziemie a stresu po 1 razie to mam już na całe życie... a co do innych twoich propozycji to 2 i 3 wg mnie są za wysokie i dziecko bez problemu się sturla bo nie ma boków..

Gość _cynamonka_
mamma27, przeciez to co zachwalasz to najgorszy badziew-dziecko spi praktycznie na podłodze-gdzie jest najczesciej zimno.... kuzwa jak mozna dziecko klasc na podlodze-prawie jak psa:O:O:O

Gość mamama27
wole dziecko na podłodze niż w szpitalu czy co gorsza gdzie indziej... ja mam wykładzine i ciepło w domu więc synek nie marznie - poza tym dno łóżeczka jest tak samo nisko nad podłogą i jakos to nie przeszkadza?? jak macie dzieci aniołki co je dacie do łóżeczka albo takiego łóżka i śpi wam super całą noc to się cieszcie - mój taki nie jest - przeżyłam swoje jak spadł z łóżka więc niech śpi na ziemi byle bezpiecznie!!!

Gość hiacyncik32
mamama27 ja tez bym dziecka na podłodze nie kladla! czemu nie kupisz porzadnego łozka z długa barierka praktycznie na calej długosci? dziecko ci sie nigdy nie nauczy spac jak czlowiek, to porównanie do psa u osoby wyzej jest jak najbardziej zasadne!

Gość dariia344
Ja zdecydowanie wolę kupić mojemu dziecku sam materac niż całą ładną sofę, na której nie będzie mu się dobrze spało. Niedawno kupiłam mu taki materac: http://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/przeznaczenie/materace_dla_dzieci/materac_piankowy_kokos_z_lateksem_uszatek.html Muszę przyznać, że jest bardzo dobry i mały jeszcze nigdy mi nie narzekał, że źle mu się na nim śpi. To co jest również dla mnie ważne to długa, trzyletnia gwarancja na łóżeczko.