Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naomiclark

wypadanie włosów !! POMOCY!!!

Polecane posty

co na to poradzić ??!!! wypadają mi garściami .. (przyczyna pewnie jest małe spozywanie przeze mnie warzyw , owoców- ogólnie witamin!! )

jakies znacie moze domowe sposoby ? " sprawdzone" . brałam skrzyp przez dłuższy czas ale nie pomogło nic .

Gość aleksandra9791
szampon z biovaxu na wypadanie wlosow,bellissa i koniecznie jod w formie tabletek kelp :) www.aleksandrawajnert.blogspot.com

Gość aleksandra9791
oliwa z oliwek,zółtko i cytryna -taki kompres na noc,ale dziala na to jesli wlosy wypadaja bo sa np.farbowane, moga wypadac od stresu albo złej diety

Gość aleksandra9791
aa koniecznie przebadaj tarczyce :)

Gość tez tak mysle
mi pomogly ampulki Radical przez miesaic co wieczor maska olej rycynowy+zoltko+nafta kosmetyczna-przed kazdym myciem ( ale na to to trzeba miec czas ) wypadaly mi przez rok

Gość ateresre
leć do rosmana po gazetke skarb w tym najnowyszm na 14 stronie jest porada co robic co jesc i co wcierac zeby włosy nie wypadaly :) eewentualnei jak nie masz mozliwosci to moge ci to przepisac ?

Gość 119998
Sok z czarnej rzepy. Ponoć jest rewelacyjny na wypadanie włosów, ale niestety trochę śmierdoli (musisz go wcierać w skórę głowy), ale jest ponoć skuteczny.

Gość jaknajbardziej
ja znam sposób sprawdzony przez moją babcie i mamę. Chodzi tu o naftę kosmetyczną wymieszaną z odpowiednimi ziołami. Taką mieszankę zostawiamy na miesiąc( wiem długo) a później wcieramy w skórę głowy na 20min. Oczywiście ziółka muszą być takie suszone, można je kupić w aptece lub sklepie zielarski. Mi wypadały włosy strasznieee a dodatkowo mam cienkie włoski i wyglądałam dość nieciekawie, Ta mieszanka mi bardzo pomogła. Dziś mogę się pochwalić zdrowymi i pięknymi włosami a najważniejsze nie wypadają tak jak kiedyś. Jeśli ktoś zainteresowany dodatkowymi info pisac!;-)

Gość Ekspert_Gelacet
Witaj Naomiclark, jeśli zależy Ci na tym, by mieć mocne i zdrowe włosy, powinnaś pamiętać o prawidłowym odżywianiu. Pomocne może okazać się też regularne stosowanie odpowiedniego suplementu diety. Warto zwrócić uwagę na te zawierające w swoim składzie biotynę. Ta „witamina piękności znana jest z pozytywnego wpływu na prawidłowy stan nie tylko włosów, ale także skóry i paznokci. Znajdziesz ją np. Gelacecie, preparacie, który zawiera jeszcze jedną substancję wzmacniającą włosy i paznokcie: żelatynę. Dostarcza ona organizmowi aminokwasy, będące składnikiem keratyny - białka budulcowego włosów i paznokci. Gelacet cieszy się pozytywną opinią lekarzy dermatologów, a jak wykazało przeprowadzone w 2011 roku badanie, ponad 90% osób, które zażywały ten preparat przez 9 tygodni, zaobserwowało pozytywne zmiany w wyglądzie i kondycji włosów. Myślę więc, że warto go wypróbować. Chętnie udzielę bardziej szczegółowych informacji na temat tego badania, a także odpowiem na inne pytania dotyczące Gelacetu, jego składu i działania. Można skontaktować się ze mną pod adresem kontakt@gelacet.pl. --------------------------------- Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość Siuup
Może to być brak witamin ale nie koniecznie. Musisz porobić badania to będziesz miała pewność. Tak w ciemno łykać coś czy stosować jakiś specyfik to bez sensu ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI