Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

Opel Astra II warto ?

Polecane posty

Gość kaliope39

Opel Astra II warto ?

Gość Ivan Koniev
Co warto?

Gość kaliope39
czy kupić warto ? 2000 rocznik poj.1,6

Gość Ivan Koniev
Przebieg stan ogólny?

Gość kaliope39
czy taka stara Astra jeszcze pojeździ ?czy rdzewieje? czy się psuje? 2000 rocznik około 9 do 12 tys.zł przebieg a kto to wie jaki jest jak cofają liczniki:)

Gość Ivan Koniev
To 12-sto letni samochód. Jeżdżą dużo starsze. Wszystko zależy od stanu auta.

ja kupialm rocznik 1999, przebieg 120tys.,sprowadzana z niemiec oczywiscie.powiem tak-ogolnie polecam,pali 8litrow, 100koni,wiec przyjemnie sie jedzie:) ale- karoseria lubi gnic,ot taka specyfika oplow. poza tym jaki kretyn daje przewody paliwowe stalowe,a zacisk hamulca aluminiowy i w jednym mi sie oczywiscie wyrobil gwint i trzeb bylo nowy zacisk kupowac. poza tym przy zmianie lacznika stabilizatora okazalo sie,ze sruby tak pognite,ze juz nie rozlaczysz,oczywiscie przy silowym rozlaczeniu wszystko peklo i do wymiany 2 laczniki i stabilizator-kto wymienial stabilizator to wie ile roboty. wiec auto ogolnie super-silnik i drogie czesci chodza jak trzeba...ale drobnica sie troche sypie.choc to chyba we wszystkich starszych autach?ja go ogolnie polecam,mozna na nim polegac:)

Gość eryeyerery
astry są ocynkowane, gnicie oznacza przygody blacharsko-lakiernicze... miałem od nowości, 100 tkm bez większych awarii, ale teraz podobno non-stop się coś sypie :D

gnije mi prog-wiec w sumie wytarty od buta..i miejsce,ktore osobiscie pociagnelam przy parkowaniu.. a dol to masakra-mechanik wszystkie sruby wymienil,bo wszystko zagnilo na amen

Gość mechełek
warto-tylko egzemplarz bez korozji,i silników 1,6 były dwa rodzaje-8 zaworowy (słabszy)-jego przypadłością jest znaczne zużycie oleju-radze unikać,znacznie lepszy jest 16 zaworowy (100km)-tu tylko trzeba dbac o rozrząd (wymiana co 60tys km,a nie jak mówi producent co 80-100tys,bo czesto zrywają sie paski rozrządu),czesci tanie i łatwo dostepne,z ewentualnymi naprawami nie powinno być problemu,wprawdzie ja mam inne auto,ale ten model polecam. p.s. zajmuję się sprzedażą czesci-tak ze wiem co mówie :-)

100 koni to muł a astry są tak samo ocynkowane jak fordy, więc... :D z resztą samo ocynkowanie i tak nic nie da jak auto było bite lub zalane kiedyś, wówczas tak czy inaczej rdza je polubi.

no nie wiem czy mul....miedzy 60-80km/h kazdy zostaje daleko w tyle po swiatlach:) on jest lekki,przy tym aucie 100koni to sporo

chyba zartujesz? :) jakies pandy i inne maluchopodobne z silnikami nie powyzej 1.0 to moze i tak ale jesli mowa o SAMOCHODACH to watpie. Dla mnie cos, co sie rozpedza powyzej 9,0s jest mułem, w tym przypadku powyzej 11s wiec tym bardziej nie moja bajka. Poza tym to awaryjne samochody, szczegolnie diesle.

ale chyba zauwazylas/es,ze temat nie jest dla posiadacza willi z basenem,tylko dla kogos kto ma 12 tysiakow do wydania?

Gość dsdsvd
Mychol, a ty czym się poruszasz? :classic_cool:

Gość kaliope39
no właśnie max.12 tys. w tej cenie jeszcze myślałam o fordzie focusie,Audi A3,Honda Clivic no i ta Astra niby tyle samochodów ale jak trzeba coś kupić to nie ma co! albo gniją albo awaryjne opel corsa jeszcze wchodził w grę ale chłop 195 wzrostu więc za małe pudełko:) co kupić ?

za 12 tys mozna kupic cos z wyzszej polki niz najnizsza klasa jaka jest astra. No ale kazdy lubi co innego ja musze miec ladny i dynamiczny samochod, ktory jest jednoczesnie komfortowy.

Gość ople szybko rdza
zżera

nie no bez przesady, pisalam o sobie :D ale jest wyzsza klasa od astry i jest to audi, mercedes czy bmw. Mozna w tej cenie dostac starszy samochod ale wiadomo nie od dzis, ze te marki nawet 15 latki przewyzszaja o stokroc w klasie, komforcie itd. samochody takie jak astra, nawet o kilka lat mlodsze. Osobiscie wolalabym kupic BMW z 96r niz astre z 2002 bo miedzy tymi samochodami jest spooooora odleglosc, co daje do myslenia skoro opel nawet po 6 latach nie dogonil beemek czy mercow w klasie.

bmw i merce maja duzo drozsze czesci...jak ktos przeznacza 12 tys na auto,to drobne naprawy nie moga sprawic,ze nie bedzie mial co nalac do baku.

a jeszcze trzeba dodac,ze ople astra jest w wiekszosci na podzespolach vw,wiec az tak zle z nim nie moze byc

Gość wefwefewfq
coś ci się pomyliło z tymi podzespołami, prędzej ford, opel to przecież GM

to chociaz to audi a3 ktore tez wchodzi w gre juz jest duzo lepsze. Astra na podzespolach VW ? Pierwsze slysze. Seat, Skoda to wiadomo.

zerknelam szybko na allegro-audi a3...silnik az 1,9 a tylko 90 koni...ktos tu pisal cos o mule? nie wiem,moze sie pomylilam z tymi podzespolami...jakos mi sie zdawalo,ze te astry z niemiec maja wlasnie podzespoly vw

Gość kaliope39
mam vw golfa kombi 1,9 TDI stary z 96 r.ale nie dokładam do niego wogóle ,poza tym że rdzewieje i ma wygląd staruszka to OK ale młody chce auto wyglądem nowocześniejsze a kasy ma ile ma :(

Gość wertewtewt
tak szczerze zerknelam szybko na allegro-audi a3...silnik az 1,9 a tylko 90 koni...ktos tu pisal cos o mule? nie wiem,moze sie pomylilam z tymi podzespolami...jakos mi sie zdawalo,ze te astry z niemiec maja wlasnie podzespoly vw to kup benzyne, 1.8T, 150 kucy, da się modzić i po zmianie programu masz już bezpieczne 180 KM :classic_cool: