Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana tą dietką

Ile CHUDŁYŚCIE i w jakim czasie na diecie 1000 cal ?

Polecane posty

Zastanawiam się nad tą dietą, ponieważ nie musiałabym ograniczać żdanych produktów a zjeść w małych ilościach, licząc kalorię, nawet coś słodkiego - w granicach kalorii ale czy ta dieta daje efekty i czy dodatkowo coś trzeba ćwiczyć? Piszcie w jakim czasie i ile schudłyście? Czy zmniejszyły Wam się obwody w talii, biodrach, obwód ud, łydki?

Gość czacza cza
dawno temu, bez ćwiczeń 17kg w 3,5 miesiąca... to były czasy... oczywiście, ze z cm poleciało

Gość sratu taty to nie dziala
chyba, że jest sie spaslakiem 90-kilowym to moze tak jesli chcesz zrzucic 10kg to zapomnij ja tak mialam, wychodzilo 1-2kg na miesiac (z umiarkowana aktywnoscia fizyczna - praca fizyczna) a kalorie liczylam skrupulatnie, mam zdrowa tarczycę i ogólnie ok kieeedyś, 5 lat temu miałam spora nadwage i dzięki 1000kcal schudłam 10kg w jakies 2-3 miesiace - ale bylam mloda wtedy no i startowałam z wiekszej wagi. jesli do ideału brakuje Ci niewiele - niewarto. Nerwów i frustracji spowodowanej ograniczeniami - prawie tyle samo co przy 500-700kcal a efekty mizerne

Gość JA:)))
Ja w 6 tygodni 8kg. Również nie ćwiczyłam, bo mi się nie chciało...Ech! Jak bardzo chciałabym znowu mieć tyle silnej woli jak wtedy:o. Przez dwa kolejne lata wcale nie przybrałam na wadze. Teraz jestem po 30-tce, mam depresję i niestety, ale przytyło mi się, a zdałoby się przejść na dietkę, ale cholera jasna, nie mogę się jakoś do tego zabrać:o

Gość JA:)))
Tak więc trzeba dodać, że u każdego będzie to inaczej wyglądało. Być może u niektórych w ogóle nic się waga nie ruszy. No ja spaślakiem nie byłam nigdy. Ważyłam wtedy 72kg. przy 179cm, no i jak schudłam 8 kg to ważyłam 64kg, co przy moim wzroście wyglądało idealnie;)

ja mam 31 lat, po ciąży. waże ok 66 kg, chciałabym z 6 kg zrzucić. tylko czy bedą efekty i jak długo czekac, ale chyba spróbuję bo do lata 3 miesiące , moze sie uda, nawet wolnym tempem :-)

Gość ankaakk
No będą "efekty", będą. O, takie: "Przepis na szybkie starzenie W pierwszym tygodniu drastycznego ograniczania kalorii Podstawowa Przemiana Materii (PPM) u młodego człowieka wygląda mniej więcej tak jak u sześćdziesięciolatka i maleje ok. 70kcal na jeden kilogram traconej masy ciała. Ciało zachowuje się powoli jak organizm starca i co gorsza zaczyna podobnie wyglądać. W wyniku niedożywienia, bardzo gwałtownie kurczą się i wiotczeją mięśnie, a ponieważ są one głównym miejscem spalanie kalorii, nic dziwnego, że przemiana materii gwałtownie się spowalnia. Ubytek tkanki mięśniowej zastępowany jest szpetnym tłuszczem, w konsekwencji czego ciało przypomina starą, pomarszczoną purchawkę. Waga ciała niewątpliwe się obniża, bo mięśnie przecież sporo ważą, i nawet gdy ich ubytki zostaną zastąpione tłuszczem to i tak jesteśmy kilka kilogramów lżejsi. Dla niektórych osób, szczególnie kobiet, waga ciała jest najistotniejszym wykładnikiem skuteczności odchudzania. Szok następuje dopiero wówczas gdy zamierzają pochwalić się sukcesem na plaży lub intymnie obnażyć swe ciało w obecności partnera. Pamiętajmy, że mięśnie idzie stracić niezwykle łatwo, natomiast ich odbudowanie to proces bardzo trudny i mozolny. Przy diecie 1000 kcal i poniżej, mięśnie usychają jak niepodlewany kwiat, a ich ubytki zastępowane są trudną do pozbycia się tkanka tłuszczową. W prawidłowo pojętym odchudzaniu nie chodzi więc o to by obniżyć ogólną masę ciała, lecz zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej w stosunku do mięśni. " http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe-t384532.html