Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dużo czy mało?

Jakie macie rachunki za wodę, prąd, gaz, ogrzewanie?

Polecane posty

Gość jwhebbd
Dom 500m2 Prad co 2 miesiace 800 zl Gaz co 2 miesiace 2400 zl

Gość ja wiem ale nie powiem
u nas wody idzie 12m na 3 osoby

Gość mieszkanie 50 metrów
jak się nie myjemy - mam wrażenie, że b. dużo wody zużywam do mycia, a 7 metrów na 1.5 osoby to dość sporo - wszystkie naczynia myję w zmywarce poza teflonowymi - jak jestem sama to 1 mycie na dwa dni ładuję i ok. 4 prań w tygodniu idzie - jakbym pewnie zmywała ręcznie, to zużywałabym znacznie więcej.

Gość hamaraki
aplikacja Sprytny Bill na iPhone znacznie ułatwia mi opłacanie rachunków. Czasami używam też skycash, ale to już nie to samo.

Gość miśkau
hamaraki - dobra ta apka. pobrałem ją jako pierwszy z grona moich znajomych i za polecenia dostaję cashback od wartości rachunków (5%). przyjemna sprawa

Gość gość
fajnie, że ten Sprytny Bill też na Windows Phone jest dostępny :P

Gość gość
dom 120 metrów : - woda 200,00 zł co 2 m-ce - prąd 400,00 zł co 2 m-ce - gaz do gotowania - butla za 50 zł starcza na 3 miesiące - gaz na ciepła wodę tylko w okresie letnim ok. 100,00 m-c - węgiel ok. 3000,00 zł rocznie - opłata za grunty ( mamy 2 działki budowlane koło domu) ok. 1000,00 zł za rok oczywiście do tego dojazdy do pracy 700.00 zł miesięcznie. KOSMOS!

Gość gość
dzięki opłatom robionym przez Sprytnego Billa na smartfona, oszczędzam kilkadziesiąt złotych miesięcznie

Gość gość
na windows phone dostępny jest od kilku dni, wcześniej to były testy, wiem bo obserwuję rozwój tej aplikacji :)

Gość Ubranka dla dzieci.
Markowe ubranka dla dzieci ... http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us _id=28845496 *** Spodnie, spodenki, bluzy, bluzki, koszule, spódnice, sukienki, body, pajace i wiele innych fajnych firmowych ubranek dla dzieci... Zapraszam

Gość leheeen
Dom 360m2 woda i ścieki ok.300-340 co 2 m-ce prąd 420 co 2 m-ce gaz 100 co 2 m-ce podatek od nieruchomości 400 rocznie opał ok.2 tys. rocznie śmieci 240 rocznie

Gość sprytny bill
trwa promocja Sprytnego Billa, 10% zwrotu na konto od wartości przeprowadzonych przez tą aplikację transakcji - fajnie :)))

Gość gość
dzięki Ci za info o promocji Sprytnego Billa

Gość gość
sprytny bill ułatwia jednak opłacanie rachunków, przyjemna sprawa

Gość gość
mieszkanie 42 m - czynsz zimowy 465 zł ( z zaliczką na wodę ciepłą zimną i ogrzewaniem centralnym) czynsz letni ok. 290-300 zł prąd miesięcznie ok. 80-100 zł gaz co 2 miesiąc ok. 50 zł

Gość gość
No ostanio trochę niższe za prąd mamy, Placiliśmy ponad 200 zł, teraz 180 (na Novum przesliśmy). Za wodę zazwyczaj około 80. Czynsz - 350.

Gość gość
EJ ! Prosze o pomoc, jestem kompletnie zielona w temacie. Mieszkam z mężem na nowym osiedlu. Właśnie przyszło nam rozliczenie rachunków i padłam. Za okres od stycznia do czerwca rozliczenia za wodę 1200złotych!!! Nie kąpiemy i nie pierzemy jakoś wybitnie. Raczej nawet oszczędnie (pranie robię niemalże zawsze w trybie 20 minutowym, tylko pościele, bielizne i ręcnziki na normalnym). Od rana do wieczora jestesmy poza domem, więc tylko mycie się- a nie lejemy wody jak ogłupiali. Mąż mówi, że mamy ogrzewanie w tym. Całą zimę wrzeszczał, żebym nie rozkręcała grzejników (mamy raptem dwa malutkie na nasza kawalerkę) bo będą koszty. Więc cąłą zimę piździło jak w kieleckiem. WTF?! Czy takie rachunki na dwie osoby są możliwe? Jak obniżyć te koszty? Mniej w zimę grzać nie mogłam bo bym zamarła chyba (i tak odkręcałam jeden grzejnik na 2 godziny, dziennie) . Myć mam isę w zimnej o co chodzi?

Gość gość
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny

Gość gość
Mieszkanie 65m2 blok z lat 70tych. Ogrzewanie co miesiac 160 zl, prad rachunki w przedziale 80/100 zl na mc, woda w przedziale 60/70 zl na mc.

Gość ggjup
to i ja się spytam. gdzie najlepiej kupić ekogroszek? przeglądając tematy z tym związane dużo osób poleca firmę SmartTrans tel 503 352 341. Ktoś zamawiał u nich? macie może jeszcze jakieś inne składy godne polecenia?

Gość gość
Przestancie spamerzy!coraz durniejsze te reklamy.

Gość gość
Mieszkanie 70 metrów prąd 360 za 2mc woda 150 za 2mc gaz 800 za 2mc

Gość gość
ja mam domek jednorodzinny i place za gaz okolo 300-400 zł co dwa miesiace, zmienilem dostawce na www.termika.pgnig.pl i wlasnie dzieki temu te rachunki sa takie niskie, dobry wybor:)

Gość gość
U mnie gaz 200zl i prąd też 200zl na dwa miesiące (wodę mam ogrzewaną gazem + kuchenka gazowa), pozostałe rzeczy mam w czynszu. Czynsz 950zl, w tym ogrzewanie 480zl, bez ograniczenia, nie ma liczników) mieszkanie 80m2

Gość gość
Prad okolo450 woda ok300 gazu nie mamy za to wegiel trzeba kupowac i to jest suma 4500-5000,na okres jesien zima,latem palmy drzewem,zeby miec ciepla wode. dom dosc duzy,osob 6.

Gość gość
No to u mnie trochę większe, ale mieszkam w domu. Problemem była zwłaszcza woda, która szła na napełnianie oczka, podlewanie ogrodu, pielęgnację trawnika. Rozwiązaniem okazał się zbiornik na deszczówkę – tu możecie sobie o tym poczytać - http://www.zbiorniki.szczecin.pl/index.php/dom-i-ogrod/zbiorniki-na-deszczowke - polecam wszystkim właścicielom domów, którzy płacą za wodę miejską.

Gość gość
U mnie w gospodarstwie są raczej o wiele większe rachunki niż w normalnym domu. W tym miesiącu zainwestowaliśmy w studnię głębinową. Wykonała ją dla mnie firma http://www.hydroel.com.pl/ i faktycznie zużycie wody znacznie się zmniejszyło.

Gość KarolinaWaliga
Po tym jak zmieniłam dostawcę prądu i gazu na firmę Axpo oszczędzam kilkadziesiąt złotych miesięcznie. Rachunki był mniejsze już w pierwszym miesiącu po zmianie dystrybutora, a cały proces zmiany dostawcy przebiegł bardzo sprawnie - dla nas niezauważalnie :) polecam jesli chcecie zmniejszyc rachunki!