Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dużo czy mało?

Jakie macie rachunki za wodę, prąd, gaz, ogrzewanie?

Polecane posty

Gość sheishe
piętro domu-148 m Gaz-ok 150 za 2 mc prąd-co mnie przeraża,bo nie wiem czemu az tyle-400 zl 2 mc smieci-240 rocznie woda-140 ryczałt roczny opłaty wspólnotowe 300zl mc podatek gruntowy 300 rocznie opal zima około 1200 zl porażka

Gość zxcvbcvbnm
Mieszkanie własnościowe 66m-2os Czynsz : zima 740zł latem 540-550zł w tym woda (średnie miesięczne zużycie 14metrów łacznie zimnej i ciepłej) prąd 260zł na 2miesiące

Gość zxcvbcvbnmghh
Mieszkanie własnościowe 66m-2os Czynsz : zima 740zł latem 540-550zł w tym woda (średnie miesięczne zużycie 14metrów łacznie zimnej i ciepłej) prąd 260zł na 2miesiące

Gość sdfv bgnh b

Gość mały domek
mały domek zimna woda 23 zł prąd 143 zł/ miesiąc ogrzewanie około 1200 zł/rok butla gazowa 57 zł / 2-2,5 miesiąca

mieszkanie 63 m2 czynsz 450 (w tym woda ) i garaż pod budynkiem prąd co 2 m-ce 180-220 zł - wszystko mam na prąd gazu nie mam

99 zł woda - miesięcznie (zimna woda + podgrzanie ciepłej - płacimy osobno!) 150 zł prąd - co 2 miesiące 50 zł gaz - co 2 miesiące Od lutego nie mam nic na gaz więc gaz odejdzie a będzie więcej na prąd. 1500 zł ogrzewanie - cały sezon Mieszkanie w bloku. ok 70 m2 rodzina 3 osobowa

Z tego co czytam to za prąd płacę masakra, średnio 250 zł co miesiąc. Ale kompa praktycznie się nie wyłącza, bojler na prąd, piekarnik na prąd, mikrofalówka, czajnik, grzejnik w łazience... Za to woda maks 10 kubików (nie wiem jak można zużywać jeszcze więcej, bo u mnie pralka chodzi conajmniej raz dziennie, wszyscy chcą leżeć w wannie, zamiast szybki prysznic, jak dzieci zmywają to woda leci non stop... Tylko, że na każdym kranie mam perlator, wg reklamy do 50 proc mniej zużycia, więc może coś w tym jest ;) Za to mam butlę z gazem, która wystarcza mi na 5 miesięcy, bo przeważnie gotuję w szybkowarze albo piętrowo. Opał mąż przywozi z lasu, więc średnio 300 zł na rok ;P (legalnie ;)) 4 telefony to 250 zł (latem dojdzie piąty) Ale nie płacę żadnego czynszu, więc spoko :)

Gość za 300zl to masz ze 2-3
kubiki, to nie starcza nawet na miesiac wiec chyba twoj maz nie do konca legalnie to zdobywa PS ja place 70zl co 2 miesiace za prad, na 2 osoby nie wiem, jak mozna placic kilkaset zlotych ;/ czesto uzywam: mikrofali piekarnika suszarki, lokowki, prostownicy kompa odkurzacza pranie co 1-2 dni lodowke i pralke mam oszczedną

Wydaje Ci się. Leśniczy musi wynajmować i opłacić drwali, bo w lesie są ciągle drzewa do wycinki. Mojemu mężowi nie musi płacić za wycinanie drzew, tylko mąż za grosze może odkupić to drzewo (po kosztach znaczy się ;P) Mają umowę :)

u nas mieszkanie 110 metrów czynsz 600 gaz 69(co 2 miesiące) prad 209zł (co miesiac) ogrzewanie 400 zł (co miesiąc) wode mamy w czynszu

własne mieszkanie w bloku 50m2 czynsz z gazem i zaliczką na ogrzewanie 347zł woda 145 zł prąd 88zł fundusz remontowy 72 zł garaż 45 zł

Gość hjkl
300 za prąd co dwa m-ce czynsz 750 za mc woda 4 m3 na dwie osoby ograniczki wody (perlatory) zamontowane niedawno, zobaczymy czy będzie mniejsze zuzycie wody

Gość nienawidzerachunkow
woda-ok 70zl/miesiac bo podrozalo ostanio wczesniej ok50 prad-ok 85zl/miesiac gaz-ok 480zl/2miesiace w zimie ok 170zl/2mies. w lecie a teraz wyrownanie za zime 650zl do tego 600zl odstepnego/miesiac mieszkanie na poddaszu ok 50m2 2osoby

Gość adzia1982
100 letni budynek czynsz z funduszem remontowym 600 światło co 2 miesiace -500 gaz co dwa miesiące 300 kablowka z tel i internet 150 ogrzewanie ok 1000 sezon

Gość adzia1982
mieszkanie własnościowe-78 m2

mieszkanie z co co miesiac ok 370zł i wodą i prad 70zł na miesiac mieszkanie 64m gaz ok 40 zł na miesiac

Gość ja mam mieszkanie
ja mam mieszkanie 51 metrów nowe wiec prognozy małe za ogrzewanie wyszło 1200 złotych ( od grudnia do końca kwietnia) prąd wyszło 130 zlotych za pół roku ( na bank przyjdzie wyrównanie) woda 120 złotych za dwa miesiace było gaz z butli 65 złotych za pol roku

Gość ja mam mieszkanie
czyns zw zimie oscyluje w granicach 300-320 złotych, od czerwca 190 złotych

Gość yovita
u nas wychodzi ponad 1000zł miesięcznie. Od kilku miesięcy używamy do opłacania rachunków aplikacji Sprytny Bill na iPhone, co w połączeniu z kontem w alior sync oferującym cashback, daje ok. 50zł oszczędności, więc ostatecznie rachunki wychodzą nieco mniej niż 1 tys.

Gość to juz kwestia charakteru
i po chuj wynajdywać tematy sprzed roku:d już na pewno zaoszczędzili:D

Gość Tamarunia
yovita -> dzięki Ci serdeczne za info o tym programie Sprytny Bill. Znalazłam go też na Androidzie i zainstalowałam u siebie. Póki co testowo opłaciłam przez niego dwa rachunki i zobaczę jak to będzie szło. Na pewno jest szybciej i przyjemniej niż bieganie do banku, a nie zawsze też mam możliwość wejścia na konto internetowe.

Gość skąd ja to znam....
no bez jaj 250 żl za prąd ma być dużo:D, ja place 270zł za dom i drugie tyle za sklep

Gość mieszkanie 50 metrów
w przedwojennej kamienicy - parter. 1.5 osoby (druga weekendowo). czynsz - ok. 330 zł co miesiąc (w tym zaliczka za śmieci - 2 osoby ryczałt, zimną wodę i ścieki - chyba 7m3 miesięcznie i ogrzewanie miejskie na podstawie zużycia z ubiegłego sezonu grzewczego) prąd - ok. 88 zł co 2 miesiące (mamy indukcję w kuchni, codziennie gotuję, sprzęty wszystkie klasy A+) gaz - 60 zł co dwa miesiące (piecyk tylko do ogrzewania wody). xx rok temu miałam dopłaty ok. 700 zł za ogrzewanie za cały sezon, a praktycznie non stop było na full rozkręcone, bo suszyliśmy świeżo położone tynki. W tym roku jeszcze nie mamy rozliczenia. Woda mniej więcej wychodzi nam na 0, tzn. zużywamy tyle ile mamy w zaliczce.

Gość chyba się nie myjecie
jak tylko 7m...:-))

Gość jwhebbd
Dom 500m2 Prad co 2 miesiace 800 zl Gaz co 2 miesiace 2400 zl