Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dużo czy mało?

Jakie macie rachunki za wodę, prąd, gaz, ogrzewanie?

Polecane posty

Gość tyrandeee
prad i gaz - nawet nie chce mowic bo zalamka. dopiero jak zmienlismy dostawce obu tych mediow to rachunki spadly na sensowny niski poziom i sie tak utrzymuja :) poolecam firme axpo jak ktos placi duzo - mozna na prawde duzo zaoszczedzic!

Gość gość
Mieszkanie 50m prad co 2msc 300zl -350zl ogrzewanie co 2 miesiac 350zl czynsz 600zl

Gość gość
Dom 120m. Prąd 95zł (wszędzie Ledy sprzety A+ i płyta indukcyjna) woda 20zł/msc internet 45zł gaz- nie mam nic na gaz ,ogrzewanie -120/msc (kupujemy raz na tok 1200kg węgla za 900zł i drzewo za 300zł-dwie wiązki na rozpałke) co prawda codzienie trzeba palić ale wystarczy raz iść do kotłowni zrobić rozpalenie i potem drugi raz zimą (od połowy kwietnia do października raz) zasypać węglem piec. Śmieci 30zł/2 miesiące. Dom tańszy jak mieszkanie.

Gość gość
11.32-oczywiście prąd za 1msc

Gość Ale to już było
Dlaczego tym się interesujesz?1 Książkę piszesz?

Gość gość
Gaz 70zł co 2miesiąc, prąd 70zł co miesiąc. Centralne ogrzewanie i woda z nitki wliczona w czynsz (wody 8m na 3osoby)- czynsz 730zł. Miasto 40tys mieszkańców na Śląsku.

Gość gość
mały domek, czynsz 1650/mies prąd co 2 mies 370 gaaz co 2 mies 210-230

Gość gość
Woda:80zł Prąd: 130zł Czynsz :540zł Ogrzewanie :2.600zł za cały okres grzewczy w bloku 54m2 Masakra z tym ogrzewaniem :/

Gość ohaxa
firma axpo ktora dostarcza gaz i prad pozwolila mi zaoszczedzic na prawde sporo kasy co miesiac. rachunki spadly momentalnie, juz od pierwszego miesiaca. widze, ze sporo z was placi bardzo duzo za te media, wiec moze ktos skorzysta. to fajny sposob, bo nie trzeba ograniczac zuzycia mediow i nie trzeba wyrzeczen :)

Gość gość
Z tego co widzę to z miesiąca na miesiąc mają coraz więcej klientów. To bardzo dobrze o nich świadczy. Zresztą każdy idzie tak gdzie jst dobrze i tanio.

Gość gość
Prąd co miesiąc 130-150 zł Woda ok 100 zł Gaz 120 zł

Gość wurka88
Za gaz mam najmniejsze rachunki. Warto zainstalować ogrzewanie gazowe, zero bałaganu, czyste powietrze powietrze + tania alternatywa dla węgla. Taki zbiornik pod dom, możecie zamowić u amerigas. Praktycznie 90% papierkowej roboty biorą na siebie, od zatwierdzenia zbiornika w Urzędzie Miasta mają około 2 tygodni na instalacje sprzętu u Ciebie.

Gość Karol54
Za wode - latem wiecej, prad stale rachunki- srednio 240 zl, ogrzewanie kiedysc nawet ok 3000 teraz duuuzo mniej, ale ocieplilismy poddasze piana poliuretanowa od kadri. W domu jest cieplej i mniej placimy.

Gość Annoniiim
Kiedy dom jest dobrze docieplony to faktycznie jest i cieplej i w pewnym stopni na pewno da się zaoszczędzić na ogrzewaniu

Gość gość
Zmieniliśmy na gaz LPG, lepiej wychodzi niż ten gaz sieciowy, ale warto mieć dobrego dostawcę, bo niektórzy sprzedają mieszanki gazu. Propan techniczny ma być. Polecany jest tu amerigas - to dobry wybór, warto się wgłębić w szczegóły

Gość gość
Budowa przydomowych oczyszczalni ścieków Przydomowe oczyszczalnie ścieków są coraz częściej wybierane w miejscach, w których nie ma dostępu do kanalizacji. Ich budowa jest mało skomplikowana, nie wymagają też późniejszych zabiegów konserwacyjnych, są więc bardzo interesującą alternatywą dla szamb. Jednym z najczęściej wybieranych rozwiązań tego typu są oczyszczalnie z drenażem rozsączającym. Ich dużą zaletą są przede wszystkim niskie koszty budowy i eksploatacji, a także mała awaryjność i długa żywotność urządzeń. Takie oczyszczalnie składają się z dwóch głównych elementów, to znaczy osadnika gnilnego oraz drenażu rozsączającego. https://kb.pl/porady/budowa-przydomowych-oczyszczalni-sciekow_wp17/

Gość genkata
my mamy ogrzewanie elektryczne... kiedys to byla katorga z rachunkami. na szczescie znajomy meza polecil nam firme axpo - dystrybutora pradu. zmienilismy dostawce na nich i rachunki mocno spadly! polecam jak szukacie sposobu na oszczednosci

Gość wierkai82
niedawno zmienilam dostawce pradu na Axpo i powiem wam ze rachunki za prad bardzo sie zmniejszyly pomimo takiego samego zuzycia jak wczesniej. sprawdzcie - jesli szukacie oszczednosci

Gość gość
Bardzo jestem zadowolony z aktualnych opłat za prąd po przejściu na taryfę którą mi ludzie z CSA dobrali. Mają indywidualne podejście, dobierają taką ofertę która rzeczywiście koresponduje ze zużyciem, odpadają mi koszty tzw energii biernej co już widzę że wczesniej było dużym obciążeniem.

Gość gość
Czynsz lato 460 zima 550. Woda w czynszu. Prąd na kartę teraz więcej ok. 150mc. Gaz 40zl co dwa miesiące. Netia (tv net telefon) 160zl msc. Ogrzewanie w czynszu zimowym

Gość gość
Zmieniałem akurat niedawno dostawcę prądu i wychodzę na tej zmienia na plus, oby tak dalej. Cały transfer miałem przeprowadzony przez firmę zewnętrzną, na stronie csaipartnerzy.pl jest do nich kontakt. Pomagają firmom w całej Polsce takim zmianom dostawców energii, czy gazu, z tego co wiem to kluby sportowe między innymi z nimi współpracują, a trzeba przyznać że taka hala sportowa to może generować spore koszty jeśli chodzi o światło więc na pewno warto sobie to optymalizować.

Gość daga34q
oj teraz wszystko niestety podrożało co jeden rachunek to większy. Mi teraz ogólnie za wszystko wychodzi ok 1000zł. Rachunki przeważnie płacę przez serwis https://bluemedia.pl/ dzięki czemu nie zapominam portal za mnie "myśli"

Gość gość
Ceny zależą często od dostawców. Na przykład zmiana dostawcy prądu Warszawa u nas bardzo pomogła, rachunki za prąd spadły sporo. Poczytajcie sobie o tym na https://lumipge.pl/Poznaj-Lumi/proces na prawdę warto

Gość malecki

ja mam gaz od PGNiG i co 2 miesące płace ok 70 zl a z TAURONA prąd co miesiąc i wychodzi jakieś 50 zł, ale mysle czy nie zmienic prądu też na PGNiG - i tak przez aplikacje mBOK PGNiG mam wgląd we wszystko wiec badz co badz moglbym troche przyoszczedzic

Gość Gośćasdfghj

Ogrzewanie (cały rok płatne) +czynsz 297/mies

Prąd 140-160/mies

Woda 80-130/mies

Internet+telewizja+telefon 120/mies

Gaz (kuchenka gazowa, butla) 62/2-3 mies